Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογος

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Ηλεκτρολογος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν τράπεζες του εξωτερικου χρηματοδοτούν εταιρεία για κατασκευή Φ/Β πάρκου 100kw. Αν ναι,ποιές τράπεζες είναι αυτές? Με τί επιτόκια και με τι προυποθέσεις δίνουν χρηματοδότηση? Σε τι ποσοστό επί του κόστους του έργου? Δέχονται σαν εγγύηση το ίδιο το έργο όπως κάνουν ελληνικές τράπεζες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Στην Τρίπολη σε γραμμή που δεν είναι κορεσμένη. Εχει γίνει αποτύπωση των φακέλων ανά γραμμή και είμαστε στο περίμενε.
  3. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος πότε επιτέλους θα αφήσουν τους αγρότες, με τους οποίους ασχολούμαστε τον τελευταίο χρόνο, και θα εξεταστούν και οι φάκελοι των πολιτών (μη αγροτών). Εχω καταθέσει φάκελο στη ΔΕΗ εδώ και 10 μήνες και ακόμα μου λένε οτί πρέπει να τελειώσουν με τους φακέλους των αγροτών για να προχωρήσουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε, υποτίθεται βάσει του νέου νόμου που ψηφίστηκε πρίν 1 χρόνο, οτί εντός 4 μηνών οι υποψήφιοι επενδυτές θα λάμβαναν απάντηση. Εάν κάποιος γνωρίζει ας μου πεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Μήπως γνωρίζει κανείς σε τι στάδιο βρίσκεται η εξέταση των φακέλων για φ/β πάρκα? Τελείωσαν με τους αγρότες? Θα εξεταστούν οι φάκελοι των πολιτών-μη αγροτών?
  5. Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί δόθηκε προτεραιότητα στους αγρότες. Για να μην δωσουν φέτος επιδοτήσεις? Οι ασχετοι να ασχοληθούν με παραγωγή ενέργειας και πώληση και να φυτεύουν πυλώνες της ΔΕΗ στα αγροτεμαχιά τους. Είμαστε για γέλια στην Ελλάδα, εγώ αυτό ξέρω. Και το χειρότερο όλων?Ακόμα δέχονται νέες αιτήσεις για Φ/Β.
  6. Οι αγρότες που έχουν πάρει όρους σύνδεσης λογικά θα υλοποιήσουν. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν πάρει όρους και σε γραμμές που δεν είχαν κορεστεί και δεν είχαν αξιοποιηθεί καθόλου. Ολων των υπολοίπων τα χρήματα πήγαν στην τσέπη του ''κράτους''. Μας κοροιδεύουν κανονικά.
  7. Για να μην τρέφετε ελπίδες, όσοι έχετε καταθέσει φάκελο και περιμένετε να εξεταστείτε (ανάμεσά σας και εγώ) σήμερα μίλησα με τον υπεύθυνο ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ. Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση που μου έδωσε όταν του είπα οτι σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι αγρότες μέχρι το 2014 μπορούν να κάνουν έργα μέχρι το 1/3 της συνολικής ενέργειας που στοχεύει το κράτος από ΑΠΕ και πώς γίνεται να έχει κορεστεί το δίκτυο ήδη από τους αγρότες αφού πρέπει να υλοποιηθούν επιπλέον εργα για τα υπόλοιπα 2/3 και τι θα γίνει με τις αιτήσεις μικροεπενδυτών? Το κράτος, μου είπε, δεν χρειαζόταν καμία νέα αίτηση γιατί ο στόχος έχει καλυφθεί ήδη από το 2008 με αιτήσεις μεγαλοεπενδυτών, οχι μόνο ο στόχος του 2014 αλλά του 2020. Ηδη από το 2008 υπάρχουν 1500 αιτήσεις που στην πλειοψηφία τους αναφέρονται σε έργα μεγαλύτερα του 1MW η καθεμία. Και ρώτησα όπως είναι λογικό,γιατί το κράτος ξεκίνησε κάτι τέτοιο και δέχτηκε νέες αιτήσεις. Μου απάντησε αγαπητοί συνάδελφοι το κορυφαίο: με τα χρήματα που δόθηκαν για την κατάθεση φακέλου, γέμισαν τα ταμειά του κράτους. Ειναι δυνατόν???? Παίζουν με τους κόπους μας, τα χρήματά μας, τις δουλειές μας, την υπομονή μας και τις ζωές μας για την καλοπέρασή τους και για να τα τρώνε με κάθε τρόπο??
  8. Δηλαδή τα δίκτυα δεν έχουν κορεστει απλά σύμφωνα με τις κατατεθειμενες αίτησεις η διαθέσιμη ισχυς που αντέχει το δίκτυο καλύπτεται? αυτό εννοούν?
  9. Δηλαδή τα δίκτυα δεν έχουν κορεστει απλά σύμφωνα με τις κατατεθειμενες αίτησεις η διαθέσιμη ισχυς που αντέχει το δίκτυο καλύπτεται? αυτό εννοούν?
  10. Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας.
  11. Ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι λόγω κορεσμού του δικτύου, με τις μέχρι τώρα κατατεθειμένες αιτήσεις, μεσαίας τάσης της ΔΕΗ δεν θα γίνονται πλέον δεκτές νέες αιτήσεις. Γίνεται συζήτηση για αναβάθμιση του δικτύου, άλλα τι γίνεται με τις αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και αναμένουν να εξεταστούν; Ας μην ξεχνάμε οτί έχει δόθει κάποιο ποσό από τους υποψήφιους επενδυτές για την εξέταση του φακέλου τους και σίγουρα η απάντηση που θα ήθελαν να πάρουν δεν είναι ''απόρριψη λόγω κορεσμού του δικτύου''. Τι μπορεί να γίνει άραγε;Θα μείνουν οι αιτήσεις στην αναμονή για 2-3 χρόνια μέχρι να θυμήθουν να αναβαθμίσουν το δίκτυο ή θα συνεχιστει΄η εξέταση των φακέλων και ακόμα και να πάρεις όρους σύνδεσης δεν θα μπορείς να υλοποιήσεις λόγω αδυναμίας του δικτύου;
  12. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του Michanikos.gr Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέταση των αιτήσεων για φωτοβολταικά έργα από 100kw και πάνω. Εχουν εξεταστεί ΡΑΕ και αγρότες; Σε τί ποσοστά έχουν εγκριθεί αιτήσεις και σε τί ποσοστά έχουν απορριφθεί; Σε ποιές περιοχές-Νομούς της χώρας το δίκτυο είναι κορεσμένο; Τα πράγματα γενικά πως τα βλέπετε, προχωράει η εξέταση των αιτήσεων; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.