Μετάβαση στο περιεχόμενο

andreas123

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  1. Η Ερώτηση είναι πολύ πως μπορεί να γίνει μια κυψέλη υδρογόνου (fuell cell) πραγματικά χρήσιμο? εγώ θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι πολύ βαριές μπαταρίες. και συνολικά θέλω να βγάζει 36v. θα χρειαστώ? Το κελί υδρογόνου? ωραία και αν το βρω μετα τι θα το κάνω? που θα το βάλω? θα μπει μέσα σε μια κλειστή δεξαμενή υδρογόνου-οξυγόνου? θα το βάλω μεσα σε νερό? πως θα το τροφοδοτήσω με οξυγόνο και υδρογόνο? και μέσα στην ιδια δεξαμενή θα γίνετε νερό? θα κάνει κύκλο μέσα σε σωλήνες και θα χρειαστώ και αντλία? πως θα το φορτίσω? θα κάνω ηλεκτρόλυση? αλλά τα αέρια δεν πρέπει να χαθούν ...αλλα να μηνουν σε μία μικρή δεξαμενή. πως θα γίνει αυτό? σε τι πήεση θα πρέπει να ειναι? η ότι να νε? θα χρειαστεί να ξεχωρίσω το υδρογόνο απο το οξυγόνο?
  2. εντάξη, αν θεωρείς κάτι άλλο χρήσιμο που πρέπει να ξέρω πες το. θα μου ειναι σίγουρα πολύ χρήσιμο. ίσως να ρωτίσω και κάτι άλλο μετα μολίς μελετίσω λίγο.
  3. μια χαρά θα τα καταφέρω, αμα φτιάξω καλή μηχανή με συμπλέκτη και ταχήτητες λογικά θα ειναι εντάξει, ετσι και αλιώς θα ειναι πολύ μικρό και θα θεωρήτε σαν μοτοποδήλατο για την πόλη, δεν νομίζω οτι το μοτοποδήλατο θα έχει της απετήσεις που θα έχει και ενα κανονικό αυτοκίνιτο, έτσι νομίζω τουλάχιστον, τα μοτοποδήλατα θέλουν έγκριση τύπου και όλα τα σχετικά? αν δεν ξέρεις απο που μπορώ να το μάθω αυτό?
  4. δεν ξέρω αν χρείαζετε να κάνω συμπλεξή και αποσύμπλεξη, αν χρειάζετε να το κάνω πως θα το κάνω? πως περίπου φτιάχνετε ο συμπλέκτης στην ατμομηχανή?
  5. και για 1 τέτοιο όχημα που θα έχει άδεια μοτοποδήλατου είναι απαρέτητο να έχει συμπλέκτη? Οταν λες ικανότητα βαλβίδων, τι ενοείς?
  6. ναι καλό είναι έτσι, έτσι και αλλιώς εγώ δεν θα μπορώ να αναπτύξω μεγάλες θερμοκρασίες, άρα τελικά στο περίπου τι μηχανή θα χρειαστώ?
  7. τι γνώμη έχετε για το Uniflow steam engine? είναι καλύτερο από το κλασικό?
  8. ναι! αυτό ακριβός πρέπει να βρω, ξέρεις που μπορώ να βρω αυτές τις προϋποθέσεις?
  9. Είναι μια ερασιτεχνική - χομπίστικη δουλειά, και έχω στόχο να το φτιάξω μόνος μου. δεν θέλω να πάρω ένα έτοιμο όχημα. πιστεύω πως θα καταφέρω να το φτιάξω αρκεί να ξέρω τι χρειάζομαι. χωρίς πλήρη ηλεκτρολογικά: ενοείς για τα φώτα πίσω εμπρός κ.τ.λ.? η για το μέρος της μηχανής?
  10. δηλαδή η άδεια για 50cc είναι μόνο για 2τροχα? ή και για 3τροχά? σε μια σελίδα έλεγε οτι ήταν και για 3τροχα με λιγότερο από 45χιλιόμετρα την ώρα. Το γνωστικό αντικείμενο: είμαι εκπαιδευόμενος σχεδιαστής (συνήθως για δομικά έργα) από μηχανολογία δεν ασχολούμε επαγγελματικά. ξέρω κάτι πράγματα παντός δηλαδή αν ξέρω πως πρέπει να φτιαχτεί τότε θα μπορώ να το φτιάξω.
  11. τα ορυκτά καύσιμα τι τα χρειάζομαι; για να παράγω θερμότητα και θερμοκρασία? δεν μπορώ να παράγω θερμοκρασία από ξύλο ή λάδι? το ίδιο δεν κάνει? όχι πεπιεσμένο αέρα, δεν νομίζω να βολέψει είναι σπατάλη ενέργειας και μικρής απόδοσης. η μηχανή stirling γιατί είναι μονοπάτια δύσκολα; εγώ είδα στο διαδίκτυο ότι δουλεύει πολύ απλά, πιο απλά και από την ατμομηχανή απλά δεν ξέρω για την απόδοση.
  12. ...άρα τα σχέδια μου είναι stirling ή ατμομηχανή με το σκεφτικό μου να πηγαίνει περισσότερο στην ατμομηχανή λόγω μεγαλύτερης δύναμης. μπορεί να κάνω και λάθος και η stirling να έχει πάνω από 5 ίππους αν είναι έτσι πείτε το μου για να ξέρω.
  13. ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα μικρό (πάνω από 2 ρόδες) όχημα που να έχει την ιπποδύναμη των μοτοσικλέτα 50cc τύπου). ως πρώτος στόχος είναι η μηχανή του οχήματος σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή λύση η μηχανή stirling αλλά είδα ότι λόγο του αέριου που έχει θα έχει μικρή ιπποδύναμη. και τώρα κατέληξα στην ατμομηχανή. το ΜΕΚ προφανώς δεν μου κάνει διότι είναι πολύπλοκο θέλει βενζίνη σπινθήρες κ.τ.λ. και κάνει και πολύ θόρυβο.
  14. χρειάζομαι να φτιάξω ένα μικρό όχημα που να κινείτε με ιπποδύναμη μιας μοτοσυκλέτας (50cc τύπου). θα πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί και νομίμως με άδεια των 50cc. ως πρώτος στόχος είναι το κύριο κομμάτι δηλαδή η μηχανή του οχήματος που δεν πρέπει να καίει βενζίνη (βιομάζα υδρογόνο ξύλο αέριο κ.τ.λ. γίνετε). οπότε χρειάζομαι πρώτα να ξέρω τι χρειάζομαι ώστε να αρχίσω να κατασκευάζω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.