Μετάβαση στο περιεχόμενο

georgey1973

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Απ'τη μία σε έπιασα nicmmech, αλλά απ΄την άλλη: η θερμοκρασία του δωματίου παρ'όλο που είναι μεγάλη, δεν εμποδίζει το (ζεστό) νεράκι να κυκλοφορεί, αφού δεν υπάρχει εκεί θερμοστάτης να του πει "κόψε". Διότι το ότι το νερό συνεχίζει να κυκλοφορεί (για ώρες) σε ένα δωμάτιο που είναι ήδη ζεστό, είναι μία πραγματικότητα, ε? Τέλος πάντων, μέχρι εκεί φτάνει η δική μου λογική, αλλιώς θα ήμουνα κι εγώ μηχανικός . Θα τα πω και στο (συντοπίτη σου) μηχανολόγο που μου συνέστησε να βάλω θερμοστάτες σε κάθε δωμάτιο χωριστά. Σε "θερμο"-ευχαριστώ, nicmmech Γιώργος Κοζάνη
  2. [edit] ακόμα και με τους ασύρματους θερμοστάτες, η μείωση στην κατανάλωση θα είναι αρκετά μικρή. Και αυτό γιατί τα δωμάτια που δεν έχουν θερμικές ανάγκες λόγω ηλιακών θερμικών κερδών, δεν θα καταναλώνουν ενέργεια για να θερμανθούν (αξιόλογη τουλάχιστον), ούτως ή άλλως. Αν δεν μονωθεί καλύτερα το σπίτι και δεν μπει αντιστάθμιση, αξιόλογη μείωση στην κατανάλωση δεν θα υπάρξει. nicmmech, sorry αλλά αυτό το "ούτως ή άλλως" που λες δεν το καταλαβαίνω. Αν μπουν θερμοστάτες σε κάθε δωμάτιο, ασφαλώς και τα δωμάτια με ηλιακά θερμικά κέρδη δεν θα καταναλώνουν αξιόλογη ενέργεια (συμφωνώ), τώρα όμως που υπακούν σε έναν θερμοστάτη που είναι σε μέρος πολύ μακριά τους (και μακριά από τον ήλιο), η ενέργεια που καταναλώνουν δεν είναι πολλή περισσότερη? Διαφωτίστε με pls...
  3. ακόμα και με τους ασύρματους θερμοστάτες, η μείωση στην κατανάλωση θα είναι αρκετά μικρή. Και αυτό γιατί τα δωμάτια που δεν έχουν θερμικές ανάγκες λόγω ηλιακών θερμικών κερδών, δεν θα καταναλώνουν ενέργεια για να θερμανθούν (αξιόλογη τουλάχιστον), ούτως ή άλλως. Αν δεν μονωθεί καλύτερα το σπίτι και δεν μπει αντιστάθμιση, αξιόλογη μείωση στην κατανάλωση δεν θα υπάρξει.
  4. Έχω χαλιά, όχι μοκέτες, έχω και ξύλινο δάπεδο στα τρία υπνοδωμάτια κολλητό παχους 13,5χιλ. (μάρκας terhurne ειδικό λέει για ενδοδαπέδια, 10 χιλ. συνθετικό ή κάτι τετοιο ξύλο και 3,5 χιλ. καθαρό ξύλο. Τα ξέρω όλα αυτά και τα ζω οτι αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, γιατί κλείνω δύο χειμώνες λειτουργίας φέτος. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο όμως είναι οτι για πολλές ώρες της ημέρας, πολλές ημέρες το χρόνο "μπαίνει" ο ήλιος στο σπίτι μου και το νοτιοανατολικό τμήμα του γίνεται φούρνος, αλλά ο θερμοστάτης εκεί που είναι όλα αυτά δεν τα "αντιλαμβάνεται", με συνέπεια να δουλεύουν και τα κυκλώματα που τα βλέπει ο ήλιος, ενώ δεν χρειάζεται. Για παράδειγμα ήρθε ο μηχανολόγος 11 π.μ. και είδε οτι ενώ στο μισό σπίτι έμπαινε ο ήλιος μέσα και είχε πολλή ζέστη, τα αντίστοιχα κυκλώματα εξακολουθούσαν να δουλεύουν, και γίνεται αυτό για αρκετές ωρες την ημέρα. Και μου είπε οτι αν βάλω θερμοστάτες χωριστά σε κάθε χώρο, θα καίω αισθητά λιγότερο πετρέλαιο, γιατί αυτά τα κυκλώματα θα δεν θα ζητάνε ζεστό νερό. Επίσης, ούτε εξωτερική αντιστάθμιση έχω, πόσο κοστίζει? Από την εταιρία που είχα πάρει τα υλικά μου είχαν πει οτι μπορώ να παίξω και μόνος μου αυτό το ρόλο, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία προσαγωγής νερού όταν προβλεπεται πτώση της θερμοκρασίας και κατεβάζοντάς την όταν προβλέπεται άνοδος. Τι λέτε εσείς? Και για να επανέλθω στο βασικό μου ερώτημα, πόσο επιβλαβείς για την υγεία μας μπορεί να είναι οι ασύρματοι θερμοστάτες? Ομολογώ οτι είναι ο μόνος ενδοιασμός για να τους βάλω... Κάθε βοήθεια δεκτή, να 'στε καλά!
  5. Θα ήθελα να με διαφωτίσετε υπεύθυνα για το αν η ασύρματη επικοινωνία θερμοστατών - ηλεκτροβανών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας. Δυστυχώς έχω ενδοδαπέδια θέρμανση με έναν μόνο θερμοστάτη στη μονοκατοικία μου 150τ.μ. (έκανα αυτό το έγκλημα!) και μετά από δύο χειμώνες υπερβολικής κατανάλωσης πετρελαίου λές να βάλω ασύρματους θερμοστάτες σε κάθε χώρο του σπιτιού για αυτονομία και οικονομία. Γνωρίζετε μήπως αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα με την εκπομπή των σημάτων τους? Είναι πολύ σημαντικό για μένα (και τα παιδιά μου ), ευχαριστώ.
  6. Σας ευχαριστώ όλους, σίγουρα θα απευθυνθώ σε μηχανικό γιατί είναι σοβαρό το πρόβλημα, απλά ήθελα να πάρω γνώμες.
  7. senninha t τι λες για την πολυουρεθάνη? ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
  8. Αν στρώσω στην πλάκα (κάτω από την κεραμποσκεπή) αφρό πολυουρεθάνης, στη μια πλευρά του σπιτιού που έχω τις απώλειες)θα μετριάσω το πρόβλημα? Ευχαριστώ Γιώργος
  9. καλημέρα και καλή χρονιά Θα ήθελα τις γνώσεις σας στο εξής (μιας και δεν έίμαι του επαγγέλματος): Κατοικώ στην Κοζάνη σε μονοκατοικία με υψόμετρο 750μ.). Μπήκα στο σπίτι μου πέρυσι τέτοιο καιρό (14/12/2009) και φέτος διανύω τον δεύτερο χειμώνα, έβαλα ενδοδαπέδια θέρμανση (την εγκατέστησε ντόπιος υδραυλικός αλλά ο μηχανικός που συνεργάζεται είναι από μακριά και δεν μπορώ να τον προσεγγίσω). Το σπίτι ειναι 148 τ.μ. με δάπεδο μαρμαρο & ξύλο παχους 13,5χιλιοστών. Έχει μόνωση DOW 7,5 εκ.στους τοίχους και 2,5 εκ. σε οροφή, δάπεδο και κολώνες. Πέρυσι έκαψα 2,5 τόνους πετρέλαιο, φέτος το κόβω για 3,5, δυστυχώς... Στους χώρους που εχω το μάρμαρο (και πλακάκι στα μπάνια) δεν έχω προβλημα. Το πρόβλημα το έχω στα τρία υπνοδωμάτια που έχω ξύλο. Εκεί έχω θερμοκρασία 1,5 - 2 βαθμούς λιγότερη από τους χώρους με μάρμαρο. Το θέμα υφίσταται για 2-3 εβδομάδες (όχι συνεχόμενες) όλο το χειμώνα, που έχει -6 & -8 τη νύχτα και -1 ή 0 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία τη μέρα. Η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής είναι 45 βαθμοί και σε περιόδους υπερβολικού ψύχους το ανεβάζω στους 48 βαθμός λίγες μέρες πριν. Ένα λάθος που προφανώς έχω κάνει είναι οτι έχω μόνο έναν θερμοστάτη χώρου, στο κέντρο της οικοδομής και πάνω από τα μάρμαρα... Στα ανοίγματα είναι πιο πυκνά τα κυκλώματα. Η θερμοκρασία επί του ξύλινου δαπέδου είναι 27 με 29 βαθμούς, άρα η ενδοδαπέδια κάνει σωστά τη δουλεία της φαντάζομαι, αλλά τα δωμάτια δεν ζεσταίνονται... Υπάρχει λύση? Αν βάλω θερμοστάτη στα δωμάτια θα βοηθήσει? Και κάποια άλλα ερωτήματα: 1. Ο θερμοστάτης έχει κλίμακα 22 - 22,5 - 23 κλπ, που σημαίνει οτι αν ζητάω θερμοκρασία χώρου 22,5 βαθμών, ανάβει στους 22β. και σβήνει στους 23β. και μετά ξανανάβει όταν η θερμοκρασία πέσει στους 22 βαθμούς. Αυτό τον 1 βαθμό όμως (από τους 22 στους 23) αργεί παααααάρα πολύ να τον πιάσει (και λιγότερο να πέσει απο τους 23 στους 22) με συνέπεια να καίει ο λέβητας (πετρ.) τα μαλλιοκέφαλά του (ειδικά όταν έξω έχει "μείον"). Μήπως στην ενδοδαπέδια συνίσταται να έχουμε μοκρότερο "διαφορικό", π.χ. 1/4 του βαθμού ή δέκατα του βαθμού, και αν ναι, στην τελική θα ξοδεύω λιγότερο πετρέλαιο?? 2. Σε νορμάλ καιρικές συνθήκες π.χ. 10 βαθμοί κελσίου, τι είναι πιο οικονομικό, το νερό προσαγωγής να είναι 42β. (όπως συστήνεται στη μελέτη), ή 45β. (δηλαδή αύξηση των βαθμών προσαγωγής συνεπάγεται απαραίτητα και λιγότερο χρονο λειτουργίας του καυστήρα, άρα οικονομία?) 3. Με δεδομένο οτι η θερμοκρασια προσαγωγής νερού είναι 42 -45β., η θερμοκρασία του νερού του λέβητα (που είναι stand by) συμφέρει να είναι στουσ 50βαθμούς, ή στους 70π.χ.? 4. Οταν ανάβει ο θερμοστάτης δίνει εντολή στον κυκλοφορητή, μήπως θα ήταν προτιμότερο να δίνει εντολή απευθείας στον λέβητα να ανάψει? 5. Αν "στραγγαλίσω" κάποια κυκλώματα σε χώρους που έχω υπερβολική ζέστη, αυτό σημαίνει οτι θα έχω και οικονομία στο πετρέλαιο? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.