Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιλελμίνη

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Βιλελμίνη

  1. 1. Πιστεύεις δλδ ότι το επαγγελματικό θα κάνει την ακύρωση χωρις επιπτώσεις για μενα. 2. Πώς να γραφτώ στο ΤΕΕ εφοσον δεν αποφοίτησα από ΕΜΠ αλλά από ΤΕΙ; Δεν έχω το δικαίωμα.
  2. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη από ό,τι περίμενα. Ο λογιστής είχε κάνει προεγγραφή στο επαγγελματικό επιμελητήριο χωρίς να μου το πει και με τον αριθμό (υποθέτω αριθμό πρωτοκόλλου) που του έδωσαν εκεί πήγε και μου έκανε έναρξη στην εφορία. Ωστόσο εγώ πήρα από ΕΕΤΕΜ αριθμό μητρώου και επικοινώνησα μαζί του ώστε να ακυρώσει την εγγραφή στο επαγγελματικό και την έναρξη στην εφορία και να κάνω έναρξη στην εφορία από την αρχή σωστά (πάντα με τη δική μου λογική και με όσα έχω ρωτήσει δεξιά και αριστερά). Με διαβεβαίωσε ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, ότι μπορεί ναι μεν να με ακυρώσει από το επαγγελματικό εφόσον δεν είχε γίνει κανονική εγγραφή αλλά προεγγραφή , όμως η έναρξη στην εφορία έχει γίνει και δεν αλλάζει. Τέλος η σφραγίδα που επίσης μου έβγαλε ο λογιστής δε λέει προφανώς πάνω τον αριθμό μητρώου ούτε τα υπόλοιπα στοιχεία με τις προδιαγραφές που μου έδωσαν στην ΕΕΤΕΜ) αλλά επιμένει πως φορολογικά είμαι καλυμμένη και πως μπορώ με στυλό όταν σφραγίζω κάτι να γράφω και τον αριθμό μητρώου μου χειρόγραφα. Μέσα στην τούρλα των εορτών και πριν αλλάξει το έτος επικοινωνώντας με την εφορία μου είπαν ότι παρόλο που έκανα εγγραφή με τον αριθμό του επαγγελματικού δεν πειράζει που μετά γράφτηκα στην ΕΕΤΕΜ και δε χρειάζεται διαγραφή έναρξης και έναρξη εκ νέου στην εφορία. Το αποτέλεσμα είναι να κόψω το πρώτο μου τιμολόγιο και να αναρωτιέμαι αν θα μου ρθει κανα καφάσι από το επαγγελματικό γιατί πρέπει να τους πληρώσω και αυτούς. Και γενικότερα αναρωτιέμαι αν είμαι στα αλήθεια καλυμμένη κι αν πρέπει να φτιάξω εκ νέου σφραγίδα, αν πρέπει να γραφτώ στην Περιφέρεια κτλ. Τέλος να αναφέρω ότι είμαι της λογικής η διαδικάσια να γίνεται εξ αρχής σωστά και όχι να κουτσοβολεύω τα πράγματα. Αν φυσικά δεν είναι τεράστια τα ποσά που πρέπει να πληρώσω προτιμώ να κάνω ολοκληρωμένα τη διαδικασία παρά να χρειαστεί σε δυο μήνες πχ να κάνω μια πυρασφάλεια ιδιωτικά,πέραν της δουλειάς μου, και να μην είμαι καλυμμένη νομικά. Λέω εγώ τώρα.. υγ: το ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω άμεσα λογιστή απλώς μέσα στις γιορτές όλοι έλειπαν και είμαι προς αναζήτηση νέου
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αν δεν είχα γραφτεί στην ΕΕΤΕΜ πώς θα γινόταν η έναρξη στην εφορία ; Αναγκαστικά θα έπρεπε να γραφτώ σε κάποιο επιμελητήριο. Σωστά;
  4. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες του χρόνου και θέλω τη βοήθεια όσων γνωρίζουν πολύ καλά τη διαδικασία. Η ιστορία έχει ως εξής: Είμαι απόφοιτη Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. από ΤΕΙ και μέσα στο Δεκέμβριο έπιασα δουλειά σε μια εταιρεία κατασκευών όπου με υποχρεώνουν να ανοίξω μπλοκάκι (το κάνω για πρώτη φορά στη ζωή μου). Έτσι λοιπόν έψαξα να βρω έναν λογιστή ώστε να αναλάβει τη διαδικασία. Ο λογιστής είναι μάλλον άσχετος και εγώ κινδυνεύω να μην προλάβω να κόψω τιμολόγιο μέσα στο μήνα που υποχρεούμαι. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει όλη τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά των επιμελητηρίων μεταξύ τους και γενικότερα τί προβλέπεται; Ρωτώντας δεξια και αριστερά γράφτηκα από μόνη μου στο ΕΕΤΕΜ. Εκέι μου είπαν ότι πρεπει να βγάλω και άδεια στην Περιφέρεια, κάτι που ο λογιστής επιμένει πως δε χρειάζεται. Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχω υπογράψει υπάγομαι στις διατάξεις της παρ. 9 άρθρο 39 του Ν.4387/16.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.