Μετάβαση στο περιεχόμενο

panagiwthsb

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από panagiwthsb

  1. Με μικρή επιφύλαξη, ο ενεργειακός επιθεωρητής δεν μπορεί να είναι και ανάδοχος (ασυμβίβαστο!), νομίζω το αναφέρει και ο οδηγός του προγράμματος.

    Δεν μπορείς να κάνεις την 2η και μόνο την 2η ενεργειακή επιθεώρηση αν αναλάβεις και τον ρόλο του αναδόχου

  2. Συνάδελφε panagiwthsb καλως ήλθες στο forum.

     

    Σωστή η απάντησή σου, αλλά 2 χρόνια μετά την ερώτηση δεν νομίζω ότι είναι και πολύ χρήσιμη.

    Έχεις δίκιο,αλλά δεν πρόσεξα την ημερομηνία της αρχικής καταχώρησης.

  3. Συνάδελφοι αρκετά συχνά μου φέρνουν τιμολόγια εγκαταστάτες συστημάτων θέρμανσης όπου βάζουν μέσα και τα καλοριφέρ.

     

    Στο site του εξ' οικονομώ έχω διαβάσει ότι αυτά δεν επιδοτούνται. Το ίδιο γράφει και στην επιστολή προς τον πολίτη που έρχεται σρον ωφελούμενο μετά την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

     

     

    Κάθε φορά λέω στους πελάτες μου ότι δεν μπορώ να καταχωρίσω τα καλοριφέρ στις επιλέξιμες δαπάνες βάσει των οδηγιών του προγράμματος, εκτός κι αν ακυρωθούν τα υπάρχοντα τιμολόγια και μου φέρουν άλλα.

     

    Ο προβληματισμός μου είναι ότι σχεδόν όλοι οι εγκαταστάτες μου λένε ότι έχουν κάνει κι άλλα εξ' οικονομώ και κάθε φορά τα βάζανε. Κι ότι είμαι ο 1ος μηχανικός που τους το λέει.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν, τα ελέγχει κανείς? Τι σόι συνάδελφοι είναι αυτοί που τα καταχωρούν? Γιατί έγω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι φαίνομαι μ^&%^&ς κάθε φορά και ο πελάτης δυσανασχετεί γιατί είμαι τόσο ψύρας και γιατί τον καθυστερώ..

     

    Τελικά είναι επιλέξιμες δαπάνες ή όχι τα σώματα θέμανσης? Υπάρχει κάτι καινούριο που δεν ξέρω?

    Να μην αισθάνεσαι καθόλου μ...ας!Δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη τα σώματα τελεία και παύλα.Τώρα για το ότι ο κάθε εγκαταστάτης λέει το κοντό του και το μακρύ του στον πελάτη σου δεν ευθύνεσαι εσύ.Στην τελική το πρόγραμμα διατηρεί το δικαίωμα να πετάξει εκτός μη επιλέξιμες δαπάνες.Ο ''χαμένος'' ποιος είναι?Ο πελάτης σου ,εάν ακούσει τον κάθε εγκαταστάτη ο οποίος θα έχει κόψει ένα ωραιότατο παραστατικό που θα περιλαμβάνει και μη επιλέξιμη δαπάνη αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ισχυρότατο αποδεικτικό οφειλής το οποίο θα κληθεί ο πελάτης σου να του καταβάλλει εξ'ολοκλήρου από την τσέπη του. 

  4. Συνάδερφοι τελικά μπορεί να επιδοτηθεί μόνο ένα διαμέρισμα και όχι ολόκληρη πολυκατοικία ναι? η όχι? συγνώμη αν ρωτάω κάτι που είναι προφανές διότι στον οδηγό μιλάει για όλη τη πολυκατοικία μήπως όμως αυτό αλλάζει με το εξοικονομώ ΙΙ?

     

     

    ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξέρει κάτι σχετικά

    Φυσικά και μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένα ''μεμονωμένο διαμέρισμα''.

  5. Πως προκύπτουν οι τιμές σε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό και σε μια μονοκατοικία πχ. 100 τ.μ.? Αν είναι εύκολο φυσικά να αναφερθεί

    Σύμφωνα με τον 3919/2011 φίλε είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης το οποίον σημαίνει ότι παίρνεις αυτό που θεωρείς ότι καλύπτει τον χρόνο που θα αφιερώσεις και την δουλειά που θα κάνεις.Από κει και πέρα υποτίθεται ότι η αμοιβή βάσει της οποίας θα πληρώσεις(ή δεν θα πληρώσεις) το 3% συν χαρτόσημο υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, είναι 1,50€/μ2 +Φ.Π.Α. για μονοκατοικία αλλά πάντως όχι λιγότερο από 200€+ΦΠΑ.Αυτό είναι άλλωστε και το ποσό που θα προκύψει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ. Είναι συνεπώς δικό σου θέμα το τι θα πάρεις.Μην ξεχάσεις όμως να συντάξεις και το αντίστοιχο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη.

  6.  

    Από 60 ευρώ σε όλη την Αττική, έκδοση σε 24 ώρες.

     

    Βλέπω αυτή τη διαφήμιση στο πάνω μέρος της σελίδας "φάτσα κάρτα" και αηδιάζω. Υστερα λέμε οτι μας φταίνε οι ..... άλλοι. Αφού εμείς οι ίδιοι διαφημίζουμε τέτοια περιστατικά - γιατί περί αυτού πρόκειται - είμεθα άξιοι της μοίρας μας αγαπητοί συνάδελφοι. Τα υπόλοιπα, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

     

    Έχεις απόλυτο δίκιο !!!Όταν κάποιος μηχανικός,διπλωματούχος ή μη δεν έχει σημασία,δεν αντιλαμβάνεται ότι με 60 ή με 100 ευρώ κάνει κάτι από το οποίο τελικά του μένει το ημερομίσθιο ενός ανειδίκευτου και ακόμη πιο κάτω εργάτη,τότε έχει χάσει το παιχνίδι και ξεφτιλίζει όλο τον κλάδο.

    • Upvote 3
  7. Αν τα είχαμε ανεβάσει όλα, για ποιο λόγο να μην έχουμε υποβάλλει το ΠΕΑ;

    Δυστυχώς φίλε αυτό το ξέρουν μόνο αυτοί.Μάλλον δίνουν την δική τους ερμηνεία στον όρο ''εκκρεμείς υποθέσεις''.

  8. Κανονικά μπήκα με τους κωδικούς μου χωρίς κανένα πρόβλημα...

    Ναι φίλε οκ μπαίνουμε με τους κωδικούς αλλά το θέμα είναι ότι μπορείς να κάνεις μόνον υποβολή,δηλαδή θα έπρεπε να έχεις έτοιμη την επιθεώρηση,να έχεις ανεβάσει φωτογραφία,σκαρίφημα και το xml.Αν δεν έχεις ανεβάσει κάποιο από τα τρία τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

  9. Βεβαιωση θες πχ για θεωρηση μπλοκ ΑΠΥ στην εφορια.

    Ή βιβλιο εσοδων - εξοδων΄.

    Ή συμμετοχη σε διαγωνισμος δημοσιου.

     

    Οκ η συνδρομη δεν ειναι κανενα τεραστιο ποσο, αρκει να μην την πανε 500Ε

    Δεν είναι και ούτε ήταν,τουλάχιστον τα τελευταία δύο τρία χρόνια, απαραίτητη η βεβαίωση του ΤΕΕ ούτε για δημοπρασίες εκτός κι αν έπεσε στα χέρια σου κάποια διακήρυξη η οποία το ζητούσε επακριβώς.Την πάτησα εγώ έτσι σε μία δημοπρασία πριν από δυόμιση χρόνια όταν πήγα να κάνω ένσταση μιας και ο προσωρινός μειοδότης ΔΕΝ είχε την βεβαίωση του ΤΕΕ και εγώ ήμουν δεύτερος, αλλά μου έδειξε ο άνθρωπος το σημείο όπου η διακήρυξη έλεγε ότι απαιτείται η βεβαίωση μη οφειλής σε ασφαλιστικούς φορείς και πουθενά δεν έκανε λόγο για το ΤΕΕ το οποίο φυσικά είναι επιστημονικός φορέας.Έχω την εντύπωση ότι ίσως και αδίκως να βάζαμε στον φάκελλο τόσα χρόνια την βεβαίωση του ΤΕΕ όπως αδίκως πλήρωναν κάποιοι τα έξοδα των εφημερίδων ενώ κάποια στιγμή οριζόταν σαφώς στην νομοθεσία ότι ο ανάδοχος οφείλει να πληρώσει ΜΟΝΟΝ τα έξοδα δημοσίευσης της δημοπρασίας η οποία οδηγεί σε ανάδειξη αναδόχου.

  10. συναδελφοι, καλημερα.

     

    ειχα προσφατα μια ατυπη πληροφορια οτι ψηφιστηκε νομος που καταργει τις εισφορες εργοληπτων 2% υπερ ΤΣΜΕΔΕ. αληθευει αραγε? περιμενουμε το ΦΕΚ ή προκειται για ευσεβη ποθο?

     

    ευχαριστω εκ των προτερων.

    Είναι στα υπόψιν να καταργηθεί και η εισφορά υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, όπως και άλλες 160 παρακαλώ άκυρες εισφορές γενικότερα σε διάφορους κλάδους και υπέρ διαφόρων,κι αυτό είναι κάτι που διάβασα και εγώ πριν από ένα με ενάμιση μήνα περίπου αλλά το θέμα είναι ότι τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη.

  11. Με τον τεχνικο συμβουλο εργου καταλαβε κανεις τι παιζει?

    Πληρωνεται απευθειας απο την τραπεζα σε τραπεζικο λογαριασμο η απο τον πελατη ο οποιος εισπρατει τα χρηματα στο τελος μαζι με τα των ΠΕΑ?

    Γιατι στο helpdesk του ΥΠΕΚΑ μου ειπανε πως συμπληρωνεται σε ξεχωριστο πεδιο στην αιτηση ο συμβουλος εργου που θα δωσει και αριθμο λογαριασμου και τα λεφτα θα του κατατεθουν εκει αυτοματως

    Ο τελικος επιλεξιμος προυπολογισμος δε θα περιλαμβανει την αξια των ΠΕΑ και του τεχνικου συμβουλου, τα οποια εινια και αυτονομα...

     

    Φίλε εμένα μου είχαν πει από την Πειραιώς ότι κατατίθενται υπ'ονόματι του πελάτη αυτά τα λεφτά.Και είναι λογικό αν θες την άποψή μου, καθώς προσκομίζει την Α.Π.Υ που του έχεις κόψει ο πελάτης σου σύμφωνα με την οποία σε έχει εξοφλήσει, οπότε το ''το πρόγραμμα καλύπτει το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων και το κόστος του συμβούλου έργου πέραν των 15.000€'' βρίσκει την εφαρμογή του με αυτόν τον τρόπο.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.