Μετάβαση στο περιεχόμενο

panagiwthsb

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panagiwthsb

  1. Δεν μπορείς να κάνεις την 2η και μόνο την 2η ενεργειακή επιθεώρηση αν αναλάβεις και τον ρόλο του αναδόχου
  2. Έχεις δίκιο,αλλά δεν πρόσεξα την ημερομηνία της αρχικής καταχώρησης.
  3. Να μην αισθάνεσαι καθόλου μ...ας!Δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη τα σώματα τελεία και παύλα.Τώρα για το ότι ο κάθε εγκαταστάτης λέει το κοντό του και το μακρύ του στον πελάτη σου δεν ευθύνεσαι εσύ.Στην τελική το πρόγραμμα διατηρεί το δικαίωμα να πετάξει εκτός μη επιλέξιμες δαπάνες.Ο ''χαμένος'' ποιος είναι?Ο πελάτης σου ,εάν ακούσει τον κάθε εγκαταστάτη ο οποίος θα έχει κόψει ένα ωραιότατο παραστατικό που θα περιλαμβάνει και μη επιλέξιμη δαπάνη αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ισχυρότατο αποδεικτικό οφειλής το οποίο θα κληθεί ο πελάτης σου να του καταβάλλει εξ'ολοκλήρου από την τσέπη του.
  4. Φυσικά και μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένα ''μεμονωμένο διαμέρισμα''.
  5. Σύμφωνα με τον 3919/2011 φίλε είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης το οποίον σημαίνει ότι παίρνεις αυτό που θεωρείς ότι καλύπτει τον χρόνο που θα αφιερώσεις και την δουλειά που θα κάνεις.Από κει και πέρα υποτίθεται ότι η αμοιβή βάσει της οποίας θα πληρώσεις(ή δεν θα πληρώσεις) το 3% συν χαρτόσημο υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, είναι 1,50€/μ2 +Φ.Π.Α. για μονοκατοικία αλλά πάντως όχι λιγότερο από 200€+ΦΠΑ.Αυτό είναι άλλωστε και το ποσό που θα προκύψει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ. Είναι συνεπώς δικό σου θέμα το τι θα πάρεις.Μην ξεχάσεις όμως να συντάξεις και το αντίστοιχο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη.
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο !!!Όταν κάποιος μηχανικός,διπλωματούχος ή μη δεν έχει σημασία,δεν αντιλαμβάνεται ότι με 60 ή με 100 ευρώ κάνει κάτι από το οποίο τελικά του μένει το ημερομίσθιο ενός ανειδίκευτου και ακόμη πιο κάτω εργάτη,τότε έχει χάσει το παιχνίδι και ξεφτιλίζει όλο τον κλάδο.
  7. Δυστυχώς φίλε αυτό το ξέρουν μόνο αυτοί.Μάλλον δίνουν την δική τους ερμηνεία στον όρο ''εκκρεμείς υποθέσεις''.
  8. Ναι φίλε οκ μπαίνουμε με τους κωδικούς αλλά το θέμα είναι ότι μπορείς να κάνεις μόνον υποβολή,δηλαδή θα έπρεπε να έχεις έτοιμη την επιθεώρηση,να έχεις ανεβάσει φωτογραφία,σκαρίφημα και το xml.Αν δεν έχεις ανεβάσει κάποιο από τα τρία τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
  9. Δεν είναι και ούτε ήταν,τουλάχιστον τα τελευταία δύο τρία χρόνια, απαραίτητη η βεβαίωση του ΤΕΕ ούτε για δημοπρασίες εκτός κι αν έπεσε στα χέρια σου κάποια διακήρυξη η οποία το ζητούσε επακριβώς.Την πάτησα εγώ έτσι σε μία δημοπρασία πριν από δυόμιση χρόνια όταν πήγα να κάνω ένσταση μιας και ο προσωρινός μειοδότης ΔΕΝ είχε την βεβαίωση του ΤΕΕ και εγώ ήμουν δεύτερος, αλλά μου έδειξε ο άνθρωπος το σημείο όπου η διακήρυξη έλεγε ότι απαιτείται η βεβαίωση μη οφειλής σε ασφαλιστικούς φορείς και πουθενά δεν έκανε λόγο για το ΤΕΕ το οποίο φυσικά είναι επιστημονικός φορέας.Έχω την εντύπωση ότι ίσως και αδίκως να βάζαμε στον φάκελλο τόσα χρόνια την βεβαίωση του ΤΕΕ όπως αδίκως πλήρωναν κάποιοι τα έξοδα των εφημερίδων ενώ κάποια στιγμή οριζόταν σαφώς στην νομοθεσία ότι ο ανάδοχος οφείλει να πληρώσει ΜΟΝΟΝ τα έξοδα δημοσίευσης της δημοπρασίας η οποία οδηγεί σε ανάδειξη αναδόχου.
  10. Είναι στα υπόψιν να καταργηθεί και η εισφορά υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, όπως και άλλες 160 παρακαλώ άκυρες εισφορές γενικότερα σε διάφορους κλάδους και υπέρ διαφόρων,κι αυτό είναι κάτι που διάβασα και εγώ πριν από ένα με ενάμιση μήνα περίπου αλλά το θέμα είναι ότι τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη.
  11. Φίλε εμένα μου είχαν πει από την Πειραιώς ότι κατατίθενται υπ'ονόματι του πελάτη αυτά τα λεφτά.Και είναι λογικό αν θες την άποψή μου, καθώς προσκομίζει την Α.Π.Υ που του έχεις κόψει ο πελάτης σου σύμφωνα με την οποία σε έχει εξοφλήσει, οπότε το ''το πρόγραμμα καλύπτει το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων και το κόστος του συμβούλου έργου πέραν των 15.000€'' βρίσκει την εφαρμογή του με αυτόν τον τρόπο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.