Μετάβαση στο περιεχόμενο

christchrs

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Από την Πάρο είμαι. Καλά είναι εδώ αλλά μη φανταστείς και τον παράδεισο. Ούτε καυστηρατζή δεν μπορείς να βρεις που να σέβεται τη δουλειά του και να εξελίσεται παράλληλα με την τεχνολογία. Δυστυχώς στις μικρές κοινωνίες είναι δύσκολα τα πράγματα από όλες τις απόψεις. Δουλειές λίγες, κακοπληρωτές, όλα ακριβά και λόγω του όλοι γνωρίζονται δεν μπορείς να τσακωθείς με κανέναν, ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σχεδόν ανύπαρκτες. Κατά άλλα έιναι ένας ευλογημένος τόπος, όμορφο μέρος να κάνεις οικογένεια κοντά στην Αθήνα, καλή συγκοινωνία, με τουρισμό το καλοκαίρι να συμπληρώνουν (όσοι έχουν) από τα rooms to let. Λοιπόν τώρα που ηρέμησε λίγο ο αέρας σταθεροποιήθηκε ο καυστήρας. Θα το ψάξω για ταμπερ διαβασα στο internet βρηκα και κάτι άλλες συζητήσεις στο monachos.gr Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
  2. Aithilenio να σου κάνω άλλη μια ερώτηση μιας και σε ακούω (μάλλον διαβάζω) πολύ έμπειρο και γνώστη! Όταν φυσάει πολύ (8-10 μποφωρ μένω και σε νησί βλέπεις) διαπιστώνω οτι ο καυστήρας αργεί να φέρει νερό ζεστό στα σώματα. Μετά από "παρακολούθηση" διαπίστωσα οτι η φλόγα σβήνει στον θάλαμο κάυσης και ξαναπαίρνει αυτόματα. Αυτό μπορεί να συμβεί πολλές φορές. Σβήνει-παίρνει, σβήνει-παίρνει κ.ο.κ. Η καμινάδα έχει ύψος περίπου 6-7 μέτρα μέχρι να βγεί πάνω από τον 1ο όροφο και πάνω όπως βλέπεις έχει απλά μια πλάκα. Υπάρχει περίπτωση ο αέρας να μπουκάρει και να σβήνει την φλόγα? Αν ναι τι καπέλο προτείνεις να βάλω?
  3. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν 8 βαθμούς υψηλότερη στα κάτοπτρα για να ξεκινήσει (το οποίο το χαμήλωσα στο 6) και για να κόψει έπρεπε η διαφορά να έπεφτε 5 βαθμούς (το οποίο έβαλα στο 3). Με μια μικρή επιφύλαξη. Μπορώ όμως να τσεκάρω το manual και να σου πω ακριβώς.
  4. Κι όμως ανεπίστροφο υπήρχε και υπάρχει. Νομίζω οτι η εξήγηση που έδωσα εγω ως "άσχετος" ίσχυε στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί ο κυκλοφορητής δούλευε... δεν σταμάτησε ποτέ. Δεν σταμάτησε γιατί η διαφορά της θερμοκρασίας που υπήρχε preset στον διαφορικό ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να μην φτάσει την τιμή που έπρεπε για να κόψει ο κυκλοφορητής. Έτσι το νερό του κυκλώματος διατηρούσε μια καλή θερμοκρασία στα κάτοπτρα δεδομένου οτι ανανέωνε το υψηλό της θερμοκρασίας του μέσα στο boiler όπου το ΖΝΧ είχε φτάσει τους 70 βαθμούς.
  5. Φίλε αιθυλένιο, για να αποφύγω αυτές τις ανωμαλίες τον διαφορικό θερμοστάτη τον έχω πάντοτε στο οφ. Όταν δεν έχει ήλιο τότε δίνω εντολή ΖΝΧ από τον εσωτερικό θερμοστάτη του ορόφου. Έχει τύχει μια ηλιόλουστη μέρα η θερμοκρασία να μην πέσει απότομα με την δύση του ηλίου. Αποτέλεσμα ο κυκλοφορητής να συνεχίσει να δουλέυει μέχρι τις 12 το βράδυ που τυχαία το ανακάλυψα. Ο λόγος ήταν το ΖΝΧ μετέδιδε θερμότητα στο νερό κυκλώματος και στη συνέχεια ζέστενε τα κάτοπτρα με αποτέλεσμα να μην κλείνει ο διαφορικός τον κυκλοφορητή Τι έκανα? Ρύθμισα τον διαφορικό σε μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας αισθητηρίου συλλεκτών και χαμηλού σημείου boiler. Πραγματικά αν όλα αυτά τα είχα υπόψη μου από πριν θα έβαζα ένα ινοχ ηλιακό στην οροφή και ένα φτηνό 100lt βοιλερ στο λεβητοστάσιο να είμαι ήσυχος. Έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και ακόμη δεν είμαι ικανοποιημένος από την λειτουργία του. Δυστυχώς μένω στην επαρχία και οι καλοί μάστορες απουσιάζουν οι περισσότεροι λένε αφού έχεις νερό να κάνεις μπάνιο τι σε νοιάζει? Τι να απαντήσεις σε αυτό?!!! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΙΛΟΙ.
  6. Ευχαριστώ για την συμμετοχή, Φίλε aithilenio συμφωνώ πως έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει διαφορετικό κυκλοφορητή για το boiler αλλά τώρα δεν γίνεται αυτό (τουλάχιστον εύκολα) Η χρονική μεσολάβηση πως μπορεί να επιτευχθεί? Ο πίνακας αυτονομίας που μου έβαλε είναι ένας ελληνικός με γκρί-πράσινο μεταλικό πλαίσιο κλειδαριά, ωρομετρητές και κάτι κόκκινες λυχνίες δεν έχει μάρκα. Αν κατάλαβα καλά αφήνει την ηλεκτροβάνα του boiler ανοικτή για 10 λεπτά αφού όμως έχει φτάσει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία πχ(60-70 C). Στη συνέχεια η ηλεκτροβάνα κλείνει. Τι γίνεται με τον κυκλοφορητή? Συνεχίζει να δουλεύει "πνιγμένος" (εννοώ οτι σπρώχνει το νερό αλλά οι ηλεκτροβάνες είναι κλειστές), ή κλείνει και αυτός? Αυτό που περιγράφεις μου αρέσει σαν λύση αλλά ποιος το κάνει? Ηλεκτρολόγος, καυστηρατζής, υδραυλικός? Το σχέδιο πολύ καλό αλλά οι γνώσεις μου στα υδραυλικά δεν επαρκούν για να το κατανοήσω ικανοποιητικά.
  7. Κύριοι καλησπέρα, Έχω ένα Μπόιλερ 3πλής Μαλτέζου στο λεβητοστάσιο το οποίο λειτουργεί με δύο τρόπους (δεν έχω συνδέσει ακόμη τον 30 τρόπο, το ρεύμα) 1)ένα κλειστό κύκλωμα με δικό του κυκλοφορητή για τα κάτοπτρα οροφής 2) κλειστό κύκλωμα από τον λέβητα με κοινό κυκλοφωρητή και ανεξάρτητες ηλεκτροβάνες μία για τον πάνω όροφο 1 για το μποιλερ και 1 για τον κάτω όροφο. Ο Πίνακας αυτονομίας αφήνει την τελευταία χρησιμοποιούμενη ηλεκτροβάνα ανοικτή (πχ 1ος όροφος) έως ότου ζητηθεί νερό από άλλο χώρο (ισόγειο ή μποιλερ). Ιδού το πρόβλημα. Όταν ζητηθεί νερό από το μποιλερ και φτάσει τους 60-70 C τότε ο κοινός κυκλοφορητής συνεχίζει να δουλεύει μέχρι να αρχίσει να "κλέβει" το ζεστό νερό χρήσης και να το παγώνει μέχρι τους 40 που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης επαφής του κυκλοφορητή. Ο Υδραυλικός εγκαταστάτης μου απάντησε οτι δεν υπάρχει λύση και οτι θα πρέπει να ρυθμίσω τον θερμοστάτη του κοινού κυκλοφορητή στους 60. Εγώ πιστεύω οτι θα ήταν σωστότερο να υπήρχε ένας θερμοστάτης επαφής στην έξοδο της σερπαντίνας του boiler ώστε να μπορώ να ρυθμίσω σε ποια θερμοκρασία να κόβει ο κυκλοφορητής ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ όμως και οχι και στην κεντρική θέρμανση. Πιστεύετε οτι μπορώ να κάνω κάτι για να μην χαλάω τζάμπα πετρέλαιο και ρεύμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.