Μετάβαση στο περιεχόμενο

ezisim

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    πατρα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ψυκτικός

ezisim's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναφέρομαι στον 4014/11 και αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορώ να εντάξω στον 4014 υπερβαση ύψους μεγαλύτερη του 5% σε κατοικία σε παραδοσιακό.
  2. Συνάδελφοι καλημέρα Θα ηθελά να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια επίσημη άποψη πάνω στο τι εννοεί ο νόμος όταν λέει οτι στους παραδοσιακούς δεν επιτρέπονται αυτοτελείς κατασκευές με υπερβάσεις άνω του 5%. Ετυμολογικά ο όρος αυτοτελείς αφορά κατασκευές οι οποίες είναι λειτουργικά ανεξάρτητες από το υπόλοιπο κτήριο.Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον.
  3. Συνάδελφοι καλημέρα Θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω στο εξής: Τι σύστημα θέρμανσης να προτείνω για πέτρινο κτίριο το όποιο δεν έχει σωληνώσεις και δεν έχει ήδη κάνενα είδος θέρμανσης αλλά δεν θέλει να περάσει σωληνώσεις και να χαλάσει τους τοίχους ούτε εσωτερικές ούτε εξωτερικές?
  4. καλημερα συναδελφοι μηπως ξερετε ποια ειναι η ελαχιστη αμοιβη για ενεργειακη επιθεωρηση σε καταστημα και ποια η τιμη/m2???? [Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.] Ευχαριστώ petsagouris
  5. δεν θελω να κλιμακωσω εντασεις.απλα θα παραιτηθω και θα τους αφησω να βγαλουν τα ματια τους.η δουλεια ειναι τοσο επικινδυνη και η μελετη τοσο εξειδικευμενη που δεν προκειται να βγαλει ακρη κανεις.ειλικρινα δεν θελω να εκβιασω κανεναν με την σταση μου αλλα με προσβαλει αυτος ο διαρκης ελεγχος.ευχαριστω ολους τους συναδελφους για το ενδιαφερον και τις συμβουλες.και μια που ειμαι καινουριο μελος εχω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο την ανταποκριση!
  6. Aυτός είσαι. Σε ότι αφορά τον παρείσακτο αν κρίνεις ότι λειτουργεί δόλια και αντισυναδελφικά αγνόησε τον. Δεν έχεις καμμία υποχρέωση απέναντί του. Ας ζητάει ότι θέλει. Σκέψου και το ενδεχόμενο καταγγελίας στο ΤΕΕ. δεν με ενδιαφερει τελικα ο παρεισακτος οπως λες αλλα στην τελικη ο πελατης μου που τον ακουει και μου ζηταει τον λογο για το παραμικρο.τι ειδους καταγγελια ειναι αυτη?
  7. εγω ειμαι στις δηλωσεις ως μελετητης και επιβλεπων.δεν την ανεθεσε σε αυτον κι ας ειναι φιλος γιατι η δουλεια ειναι δυσκολη πολυ και δεν ξερει να την κανει.ειναι αυτο που ειπες αεριτζης.ο ιδιοκτητης ειναι φοβερα καχυποπτος και σπαγγος και νομιζει οτι ολοι θα τον κοροιδεψουν.γι αυτο μου τον εφερε για μπαστακα.εγω δεν δουλευω ετσι ομως.
  8. ως συμβουλος του ιδιοκτητη.δεν υπαρχει εγγραφο φυσικα.το θεμα δεν ειναι τυπικο ειναι ουσιαστικο.τον φωναξε ο ιδιοκτητης επειδη τον εμπιστευεται σαν ατομο να ελεγχει εμενα και τον εργολαβο.εμενα μπορει να με εμπιστευεται ως επιστημονα φερ' ειπειν αλλα δεν με αφηνει να εχω την ελαχιστη πρωτοβουλια ως επιβλεπον να ζητησω πχ 2 κυβικα μπετο παραπανω που εκρινα οτι χρειαζονται .το εργο ειναι ενισχυση τονιζω και στην πορεια προκυπτουν διαφορα πραγματα.εγω φερω ευθυνη εγω κανω κουμαντο αν χρειαζεται κατι η οχι.δεν χρειαζεται να απολογηθω σε κανενα.αν δεν εμπιστευόταν ας το ανεθετε αλλου.
  9. τιποτα δεν ειναι,ενας απατεωνας ειναι και καλα φιλος του ιδιοκτητη που ειναι μηχανικος και εργολαβος και θελει να βγαλει απο τη μεση και εμενα και τον εργολαβο.η σταση του ιδιοκτητη ομως ,το οτι τον ακουει δειχνει οτι δεν με εμπιστευεται και μου πολλαπλασιαζει και το χρονο εργασιας μου συνεχεια εξηγησεις επιμετρησεις κτλ.σκεφτομαι να παραιτηθω.
  10. επιβλεπον,τον κατασκευστη τον διαλεξε ο ιδιος.μπορει στην πορεια του εργου επειδη ειναι ενισχυση και επικινδυνη μαλιστα να προκυψουν διαφορες αναγκες και μικροδιαφορες πχ 2-3κυβικα σκυροδεμα παραπανω απο αυτα της μελετης.καθε φορα που θα υπαρξει η παραμικρη αποκλιση αυτος κανει καταμετρησεις και εγω καλουμε να απολογηθω να εξηγω να χανω χρονο.δεν μπορω να δουλεψω ετσι... συμπληρωση τα παραπανω θα μπουν επειτα απο δικες μου οδηγιες.μιλαμε τωρα για μικροπραγματα οχι τιποτα σπουδαιο πχ 300ευρω στα 15χιλιαρικα
  11. συναδελφοι καλημερα θα ηθελα την γνωμη σας πανω στο εξης θεμα σας εχει τυχει ποτε σε εργο ιδιωτικο δυσκολο και απαιτητικο του οποιου ειστε ο μελετητης και επιβλεπων να σας φερει ο ιδιοκτητης εξαρχης αλλο μηχανικο με τον τιτλο επιστατης και συμβουλος ο οποιος ουσιαστικα παρεμβαινει στη δουλεια σας ζηταει εξηγησεις για ολα και την καθε προκα παραπανω που θα μπει στο εργο χωρις να εχετε δωσει δικαιωμα?δεν ειναι προσβλητικο απο την μερια του ιδοκτητη?θα το δεχοσασταν?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.