Μετάβαση στο περιεχόμενο

eflio

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πάτρα

eflio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν διαφωνώ ότι η παρακολούθηση στο πολυτεχνείο θα βοηθήσει. Πόσο μάλλον αν ο triumph είναι σίγουρος λόγω προσωπικής εμπειρίας. Απλά πιστεύω στην επαφή με τον καθηγητή και με τους υπόλοιπους φοιτητές. Ένας άνθρωπος που παρακολουθεί και ενδιαφέρεται αποκτά επαφή με τον καθηγητή. Και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Και αυτό σου δίνει την οικειότητα να πας για απορίες, να ρωτήσεις που να επικεντρώσεις το διάβασμά σου ακόμα και να ζητήσεις συμβουλές για τα επαγγελματικά σου βήματα. Και πάντα κάποιοι συμφοιτητές ξέρουν από παλιότερους το στυλ των θεμάτων στις εξετάσεις!!! Γι'αυτό θεωρώ λάθος να μην έχεις καμιά επαφή με το ΤΕΙ, παρά μόνο στις εξεταστικές. Όπως και να χει, ό,τι και να πούμε εμείς εδώ, η απόφαση είναι δική σου!Δώσε πρώτα και αν γίνει καμιά στραβή και δεν περάσεις (κούφια η ώρα!), θα δεις πως θα κινηθείς!
  2. Άρα, αν αποφασίσεις να ξαναδώσεις πανελλήνιες και δεν περάσεις πολυτεχνείο (παίρνω τη χειρότερη περίπτωση) θα είσαι μόνο ένα εξάμηνο πίσω στο ΤΕΙ! Στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καν! Νομίζω ότι τώρα δίνετε 6 μαθήματα,έτσι; (εγώ ήμουν στη γενια Αρσένη:14 στη β' λυκείου, 10 στην γ'). Ξεκίνα διάβασμα από σήμερα!!! μην αφήνεις τις μέρες να φεύγουν γιατί θα τρέχεις τελευταία στιγμή! Νομίζω ότι ένα μεταπτυχιακό δεν σου δίνει δικαιώματα πολ/μηχ. Δεν το λεω με βεβαιότητα, αλλά όταν το πήρα εγώ δεν πήγα στο ΤΕΕ για αναγνώριση κτλ... Αυτό πρέπει να μας το πει κάποιος που ξέρει σίγουρα. Ό,τι και να αποφασίσεις, απλά να είσαι σίγουρος γι'αυτό. Θα βρεθούν πολλοί να σου πουν "δεν κάνεις καλά", και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι'αυτό. Κυνήγησέ το όσο μπορείς!
  3. Καλημέρα κι από μένα! Η δική μου συμβουλή είναι να ξαναδώσεις. Αν κατάλαβα καλά, έχεις ήδη γραφτεί στο ΤΕΙ, επομένως, ακόμα κι αν δεν περάσεις με τη δεύτερη, μπορείς να συνεχίσεις εκεί. Όσο για το θέμα του φροντιστηρίου, αν μπορείς να κάνεις μια-δυο ώρες μαθηματικά, κάνε το. Αν όχι, απλά προσπάθησε μόνος σου. Μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς φροντηστήριο, με την προϋπόθεση ότι θα πάρεις βοηθήματα και θα λύσεις άπειρες ασκήσεις σε όλα τα μαθήματα μόνος σου. Αυτή η τρέλλα με τα φροντιστήρια (7 ώρες κάθε απόγευμα) υπάρχει κυρίως στις πόλεις. Μεγάλωσα στην επαρχία και από την παρέα μου δεν έκανε κανείς φροντιστήριο. Αυτοί που διάβασαν μπήκαν στο πολυτεχνείο. Τώρα αν δεν μπεις, συνέχισε στο ΤΕΙ σου. Διαφωνώ με την άποψη να παρακολουθείς μαθήματα στο πολυτεχνείο για έναν και μόνο λόγο: είναι καλύτερο να έχεις άμεση επαφή με τον καθηγητή που τελικά θα σε εξετάσει. Το επίπεδο δυσκολίας στο πολυτεχνείο είναι αρκετά ανεβασμένο και η ύλη διπλάσια. Σαφώς και θα αποκομίσεις οφέλη με το να παρακολουθήσεις, αλλά στην εξεταστική δεν θα έχεις ιδέα που να επικεντρώσεις το διάβασμά σου. Αν τελειώνοντας το ΤΕΙ έχεις κουράγιο να συνεχίσεις, κάνε το. Οι κατατακτήριες δεν είναι τόσο δύσκολες, απλά θέλουν προετοιμασία. Από την άλλη, δεν ξέρεις πως θα είναι τα πράγματα μέχρι τότε, και ποια θα είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕ. Αλλά αν νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και τις γνώσεις σου, θεωρώ ότι θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις στην αγορά (ίσως ακούγεται "ρομαντικό", αλλά το πιστεύω). Αυτά από μενα... Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις, και κάτι που θα χρειαστείς σίγουρα: κουράγιο!!!
  4. Καλημέρα σε όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου post, μετά από ένα ολόκληρο (χωρίς υπερβολές) Σαβ/κο ανάγνωσης σχεδόν όλων των θεμάτων! Έχω μπει και εγώ στη διαδικασία αναζήτησης προγράμματος για στατικά και προσπαθώ να καταλήξω κάπου ανάμεσα σε strad και statics. Αν δεν έχω ζαλιστεί από όσα διάβασα, το strad δεν βγάζει και τα καλύτερα σχέδια, αλλά η νέα έκδοση του 2009 είναι βελτιωμένη. Γνωρίζει κάποιος αν αυτό αληθεύει? (Συγχαρητήρια για τη δουλεια που γίνεται εδώ! Είναι απίστευτο πόσα πράγματα μαθαίνει ένας νέος μηχανικός- ακόμα και σε ένα Σ/Κ!!!)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.