Μετάβαση στο περιεχόμενο

konel

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

konel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι, αλλά εφόσον δεν είναι δυνατό να γίνει ανύψωση της καπνοδόχου, αν αυτή είναι χτιστή, καθώς θα συντρέχουν και στατικοί αλλά και αισθητικοί λόγοι (θα μοιάζει μετά σαν φουγάρο!), ποιά μπορεί να είναι άραγε αυτά τα "άλλα μέτρα" που μπορεί να διατάξει η "αρμόδια αρχή" για τον περιορισμό της ενόχλησης, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πως "ότι χτίζεται δεν γκρεμίζεται"! Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ παιδιά για την ανταπόκριση στο θέμα...
  2. Σωστή η ερώτηση του φίλου. Κι εμένα θα με ενδιέφερε μια απάντηση στο θέμα, μιας και αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργείται στην περίπτωσή μου.
  3. Πολύ χρήσιμο το άρθρο φίλε Athan,το είχα κοιτάξει κι εγώ. Δεν απαντά όμως σε αυτό που θέλω, δηλαδή που πρέπει να βγει η καμινάδα και αν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με την απόστασή της από γειτονικά κτίρια, μιας και η λειτουργίας της συγκεκριμένης καμινάδας που έχω στο μυαλό μου θα τα επηρεάζει σε κάποιο βαθμό.
  4. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω για όποιον συνάδελφο γνωρίζει, τι αναφέρει ο κτιριοδομικός κανονισμός σχετικά με τις καμινάδες. Πιο συγκεκριμένα, για καμινάδα από τζάκι ποιοί είναι οι περιορισμοί σχετικά με το ύψος αυτής πάνω από το κτίσμα, αν υπάρχουν περιορισμοί για την απόσταση αυτής από γειτονικά κτίσματα, αν υπάρχει περιορισμός σε ποιά πλευρά του κτιρίου μπορούν να σχεδιαστούν τα τζάκια κλπ... Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα! Προσπαθώ να εισάγω έναν φορέα που σχεδίασα με το Autocad 3D στο Sap μέσω αρχείου DXF. Από file-import επιλέγω το αρχείο μου και πατώτας open, μου βγάζει την επιλογή assign layers με διάφορες επιλογές. Οταν πατήσω το OK ανοίγει το περιβάλλον του SAP άδειο, πράγμα που σημαίνει ότι η ενέργεια απέτυχε... Ξέρει μήπως κανείς να μου πει γιατί συμβαίνει αυτό και τι δεν κάνω σωστά?
  6. Φίλε 'Αρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Είσαι τεράστιος
  7. Λοιπόν, προσπάθησα και μου είναι αδύνατο να σχεδιάσω ένα τόσο πολύπλοκο σχέδιο, γεμάτο τόξα, στρογγυλέματα, εξογκώματα, τρούλους και ημιτρούλια τρισδιάστατα στο Autocad! Παρ'ότι είμαι χρήστης του και έχω σχεδιάσει μέχρι και πολυκατοικία σε αυτό, η εκκλησία υπερβαίνει των δυνατοτήτων μου. Μήπως υπάρχει κάποιος ο οποίος να έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με κάποιο αντίστοιχο εγχείρημα, ώστε να μου δώσει κάποια εναλλακτική συμβουλή? Θα σας ήμουν υπόχρεος!!! Ξέρω, τι λέω Αυγουστιάτικα, ε? Δυστυχώς για μένα επείγει για διάφορους λόγους!
  8. Ωστε δεν κάνει τo FEDRA, έτσι? Το φοβόμουν αυτό. Τόσο για το Robot, όσο και για το Sofistic, τα έχω δει, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά προγράμματα για κάποιον ο οποίος δεν έχει ξαναασχοληθεί με το αντικείμενο της προσομοίωσης, συγκριτικά με το SAP τουλάχιστον. Συγκεκριμένα για το Sofistic, με τρομάζει η ιδέα να αρχίσω να γράφω όλες τις εντολές στο χέρι... Πιθανόν και να κάνω λάθος! Ευχαριστώ πάντως για τις γνώμες παιδιά. Αν στήσω τον φορέα τρισδιάστατα στο Architectural Autocad και τον περάσω στη συνέχεια στο SAP, πως θα κάνω μετά τη διακριτοποίηση των κόμβων?
  9. Παιδιά καλημέρα. Είμαι φοιτητής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών και αυτό τον καιρό ασχολούμαι με τη διπλωματική μου εργασία, προσπαθώντας να "μοντελοποιήσω" μια βυζαντινή εκκλησία από αργολιθοδομή σε κάποιο πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων. Ο επιβλέπον καθηγητής, λόγω έλλειψης χρόνου, άφησε την επιλογή του προγράμματος στη δική μου προαίρεση... Εχει μήπως κανείς κάποια ιδέα σε πιό πρόγραμμα θα ήτα προτιμότερο να εργαστώ? Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει να προσομοιώσω τον φορέα στο SAP 2000 v11 ανεπιτυχώς, λόγω της πολυπλοκότητας του σχήματος του φορέα και της δυσκολίας σχεδίασής του (όρισα τα στοιχεία τοιχοποιίας ως shell elements). Πρόσφατα κατέβασα τη demo έκδοση του FEDRA, αλλά δε βρήκα κάπου τη δυνατότητα προσομοίωσης τρούλων... Παρακαλώ, οποιαδήποτε γνώμη ή βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.