Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

  1. Πάω να περάσω για πρώτη φορά σαν έξοδα τη ΔΕΗ και βλέπω στο λογαριασμό: Αξία ρεύματος πχ 100 ευρώ + 10% ΦΠΑ =110 ευρώ Από αυτό κατάλαβα ότι θα βάλω σαν έξοδο το 1/3 της καθαρής αξίας (των 100ευρω και όχι των 110) δηλαδή 33,33ευρώ και θα μου αφαιρεθεί και 3,33από το ΦΠΑ. Σωστά? Τα υπόλοιπα που είναι ΕΡΤ και δημοτικά τέλη που δεν φαίνεται να έχουν ΦΠΑ τι τα κάνω?
  2. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν όταν ένας μηχανικός παρέχει εκπαιδευτικό έργο σε ένα πανεπιστήμιο, αν απαλλάσσεται από το ΦΠΑ. Και αν ναι βάσει ποιου νόμου? Ευχαριστώ. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  3. Καλησπέρα θα ρωτήσω κάτι που ρώτησαν και προηγούμενοι. Διάβασα τις απαντήσεις αλλά είναι λίγο συγκεκχυμένα τα πράγματα. Καταλαβαίνω ότι πάμε λογιστικά από 1/1/2010 και επομένως ψάχνουμε να βρούμε δαπάνες. Και ρωτάω για έδρα που συμπίπτει με την κατοικία: ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ double play σπιτιού-γραφείου Mobile internet Κινητό Φυσικό αέριο Από αυτά μπορεί κάποιος να πει συγκεντρωτικά από ποια εκπίπτει (γλυτώνουμε δηλαδή το ΦΠΑ) και ποια και με τι ποσοστό μπορούμε να αφαιρέσουμε από το εισόδημα? Και συνεχίζω: Βενζίνη Ασφάλεια αυτοκινήτου Τέλη κυκλοφορίας Διόδια Ταξίδια (εισιτήρια) Ξενοδοχεία Έξοδα συντήρησης αυτοκινήτου ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Παράβαση Κανόνα 5 περί διαδοχικών δημοσιεύσεων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής. Chilon
  4. Prorata??? Τι είναι αυτό? έψαξα να το βρω στο internet και δεν έβγαλα άκρη... Για το pro rata έψαξα λίγο παραπάνω και περίπου κατάλαβα. Για τις κρατήσεις ΜΤΠΥ διάβασα ότι μπαίνουν σαν έξοδα. Από εκεί προέκυψε ένα άλλο ερώτημα. Μπορεί κάποιος μηχανικός που κάνει μελέτες να πηγαίνει εξωλογιστικά για τα δελτία που αφορούν μελέτες και λογιστικά (με έσοδα - έξοδα) για τα δελτία που δεν αναφέρονται σε μελέτες και επομένως μπαίνουν χωρίς συντελεστές (100%) της αξίας?
  5. Μία ερώτηση και από μένα για το Ε3. Έχω κάποια δελτία που είναι για διδασκαλία μαθημάτων σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αυτά έχουν 0% ΦΠΑ 20% παρακράτηση και 3,072% ΜΤΠΥ Αυτά μπαίνουν χωρίς συντελεστές δηλαδή το 100% του ποσού. Σε ποιά στήλη θα τα βάλω και το 3,072% που είναι κράτηση ΜΤΠΥ που θα το βάλω για να αφαιρεθεί από το φορολογητέο εισόδημά μου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.