Μετάβαση στο περιεχόμενο

nino_gt

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nino_gt

  1. ΤΑ ΨΥΚΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΝΑΚ.ΜΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΤΑ ΨΥΚΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΛΥΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΔΛΔ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μη γράφετε με κεφαλαία, απαγορεύεται. Επίσης γράψτε την ειδικότητά σας στο profil σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. hkamp
  2. Ξεχασες συναδελδε κατι πολυ σημαντικό κ με μεγαλο κοστος, αναγκαιο στη ψυξη.Το buffer tank και τα παρελκομενα του.
  3. Φιλε δες τι αναγκες εχει το σπιτι δλδ τα KW,μίλα με τον ιδιοκτητη να δεις εαν θελει ψύξη διοτι με την ψυξη ανεβαινει πολυ το κοστος. Μετα πρεπει να δεις ποσα ατομα θα κατοικουν στο διαμερισμα για να αποφασισεις τι boiler θα βαλεις
  4. Εδω βρισκεται η μεθοδολογια του κατασκευαστη http://www.mgavrielatos.gr/SiccDA_files/2.%20USER%20MANUAL%20118-218.pdf παντε στα αγγλικα κατω δεξια.
  5. Αγαπητέ Αλέξη, τι τιμές παιρνει το DT on-off = Adjustment thermostat differential ; 1)Τη διαφορα του θερμοστατη στο δοχειο αδρανειας που δινει εντολη στην αντλια να ξεκινησει; 2)Το ποσες φορες να ανοιγοκλεισει η α/θ; κάτι τετοιο πως θα το εκτιμήσω; Πως υπολογίζουμε τα βήματα γνωρίζεις επί του θέματος; Ας δουμε ενα παραδειγμα εως 8 βηματα (δεν υπαρχει λάθος ειναι απο το κατασκευαστη,εαν ψάξεις θα το βρεις κ συ,copy paste το κανα) 1) Calculation for a system having max. 8 choke steps Εαν εχουμε :25KW A/Θ,πούμε οτι η Α/Θ θα ανάψει μια φορα την ώρα στο 8αρο,και θερμοκρασιακη διαφορα εχουμε 10 C βαθμους στο δοχειο αδρανειας,κ ενα βήμα . Φανταζομαι 2 βηματα σε 2 αντλιες θερμοτητας κ παει λεγοντας. V = P(24xNxDT on-off)±10% Άρα έχουμε V= 25KW x (24x1x10)= 6.000 κυβικα δλδ σε λιτρα αντε γεια! Γι αυτο ρωταω εαν γνωριζει κανεις αυτην ή καποια αλλη μεθοδολογια υπολογισμού δοχείου.
  6. Καλησπερα σας συναδελφοι μηχανικοι, θα ηθελα να τη βοηθεια σας σε ποιες περιπτωσεις ειναι αναγκαιο να τοποθετησουμε δοχειο-α αδρανειας αλλα κ στον υπολογισμο του. Εχω ολοκληρωσει μια μελετη θερμικων απωλειων για μια οικια και οι ενεργειακες απωλειες ειναι 23KW. Απο τυποποιημενες αντλιες θεμοτητας επιλεγω αντλια 25KW. 1) Γιατι να επιλεξω να βαλω δοχειο αδρανειας εφόσον θέλω μόνο θερμανση και έχω ενα μηχανημα αυτοματοποιημενο; Αντιθετως π.χ. ενος λεβητα ξυλου στον οποιο θα ηταν απαραιτητο γιατι να μην καταντησει ο πελατης καρβουνιαρης. 2)Συμφωνα με την Sicc(κατασκευαστης δοχειων αδρανειας) έχουμε για τον υπολογισμο: Assuming: V = Accumulator volume. Ογκος δοχειου N = Nr of choke steps Ως βήματα ποια λαμβανονται; P = Refrigerating capacity in refrigeration unit/hr Η ψυκτικη ισχυς σε KW ; (στην περιπτωση μου θέλω μονο θερμανση) DT on-off = Adjustment thermostat differential Αναλογικη διαφορα θερμοστατη. Ποια εννοει ο ποιητης; 1) Calculation for a system having max. 8 choke steps V = P(24xNxDT on-off)±10% 2) Calculation for a system having more than 8 choke steps: V = P(60xDT on-off)±10% 3) Pro rata calculation as to the plant power Δηλαδη; V = 24 liters each kW for on-off plants V = 12 liters each kW for 2-choke step plants V = 8 liters each kW for 4-choke step plants Εαν γνωριζει καποιος επι του θεματος παρακαλω να απαντησει. Εαν γνωριζει καποια αλλη μεθοδολογια υπολογισμου πολυ ευχαριστως να την συζητησουμε.
  7. αυτο το διαπιστωσα και εγω οτι ειναι μολις 5% μεγαλυτερος αλλα για εκκινησεις της ανλτιας δε θα το λαβω υποψη μ?γι αυτο δε το αφαιρεσα. Τα σωματα βγαζουν αυτες τις θερμιδες βαση καταλογου.τι εννοεις εχασα το πρωτο δευτερο κυκλωμα? Αμα σκεφτεις οτι δινουν 800 ευρο το μηνα σε πετρελαιο και το πετρελαιο θα παει απο οκτωμβριο 1.4ευρο το λιτρο και ο,τι το λεβητα δε το κανεις ποτε αποσβεση. Την αντλια την κανεις αποσβεση και με ενα προγραματακι που κυκλοφορει στο internet με τιμη 0,8 το λιτρο το πετρελαιο κερδιζεις σχεδον 2000 ευρο το χρονο σε σχεση με την αντλια τοτε φαντασου με το 1,4 το λιτρο.Γι αυτο το ψαξαν οι ανθρωποι και θελουν κατι να κανουν.
  8. επειδη υπαρχει και αλλο σπιτι απο κατω 16000kcal/h συνολο ,αμα υπολογισουμε και τα 2 σπιτια 35.000 + 13.000= 48000kcal/h = 55kw και εχει λεβητα πετρελαιου 58kw.Διαφορα θερμοκρασιας 75-55 ελαβα.Αντλια με panel ειμαι απολυτος σιγουρος απλα η αντλια κοστιζει τα διπλα λεφτα.Ξερω 3 διαφορετικουσ τροπους για μελετες και εχω και πιστοποιημενο προγραμμα μελετων.
  9. Ενα αλλο σπιτι τωρα 150 τετραγωνικα με πανελ θελει να βαλει αντλια θερμοτητας.Αφου ηδη ζεσταινοντε καλα με τα πανελ αλλο το μονο προβλημα τους ειναι η τιμη του πετρελαιου μετρησα τα σωματα σε αριθμο κ διαστασεις και βαση καταλογων ειδα ειδα οτι τα σωματα αυτα αποδιδουν συνολικη ισχυς 35000kcal/h αρα 40 kw αντλια. ενω με τη δευτερη τη μεθοδο του( 0,1 οχι καλη μονωση στο τετραγωνικ) βγαινει 150 * 0,1= 15 kw αντλια.Τωρα εγω τι να πιστεψω τι θερμιδες που σε αυτη τη περιπτωση τις εβγαλα απο τα σωματα,(αφου εχει γινει μελετη και το σπιτι θερμαινεται κ καλα μαλιστα απο οτι μου ειπαν) ,αλλιως θα τις εβγαζα απο μια μελετη ή το συντελέστη αυτον με οχι καλη μονωση το τετραγωνικο που μου δινει τη μιση αντλια?
  10. 1)τις συνολικες θερμιδες που υπολογιζω για μια κατοικια τις μετατρεπω σε κw και διαλέγω ανλτία? Ναι (εκτός αν λάβεις ετεροχρονισμό στην λειτουργία) Αν λαβω ετεροχρονισμο=αυτονομια αυτο που ειχα πει.και αν θελει ο ανθρωπος να θερμανει ολο του το σπιτι μαζι γυρισε απο ταξιδι τι θα γινει?δε θα ζεσταθει ποτε ?η αντλια θα ζεστανει το buffer tank και οταν πιασει θερμοκρασια το νερο θα τη στειλει στο δαπεδο και ειμαστε κοπλε?
  11. πως σβηνουμε ενα μηνυμα? για παραδειγμα το καταχωρησα καταλαθος 2 φορες
  12. αυτο που ρωταω ειναι: τις συνολικες θερμιδες που υπολογιζω για μια κατοικια τις μετατρεπω σε κw και διαλέγω ανλτία? αν δεν επαρκει καποια φτιάχνω συστοιχια? εγω αυτο κανω αλλα απο οτι ψαχνω στο ιντερνετ σε εργα που εχουν γινει βλεπω οτι με τα τετραγωνικα που ειχαν ,και με τις θερμιδες οπως φανταζομαι εγω για αυτα τα τετραγωνικα, πηραν μικρες αντλιες.Εγω με αυτες τις θερμιδες και αυτα τα τετραγωνικα θα εβαζα μια αντλία σχεδον με τα διπλα kw. Γιατι να εχω τοση διαφορα δε μπορω να καταλαβω. Μελετες ξερω να κανω δε τιθεται τετοιο θεμα.
  13. παιδια δε θα κάτσω να κανω μια ολοκληρη σωστη μελετη για μια προσφορα.και αμα δε κλεισω τη δουλεια?ο χρονος ειναι χρημα και εχω και δουλειες που τρεχουν.μια εκτιμηση κανω να δω που κυμαινομαι και αμα κλεισει η δουλεια τοτε συμφωνω να παω με το σωστο τροπο.ξερει κανεις κανα site με λειτουργιες vrv να πιασω λιγο το νοημα.Πρεπει να ναι ιδιες οι αντλιες η με μια μεγαλη και μια μικρη κανω δουλεια?Αμα διαιρεσω τις θερμιδες με τους οροφους και το δουλεψω με αυτονομια δεν ειναι λυση?
  14. ειναι υπογειο,ισογειο,πρωτος,δευτερος απο παντου ανοιχτο κ χαλια μονωση.και εγω ετσι νομιζα οτι θα ναι μια απλη μετατροπη αλλα δεν.. Μου λες δηλαδη να βαλω 2 αντλιες να δουλευουν παραλληλα?
  15. Από ότι έχω ψάξει, τα τετραγωνικά του σπιτιού τα πολλαπλασιάζουν με ένα συντελεστή απωλειών στο τετραγωνικό και το αποτέλεσμα που βρίσκουν είναι η αντλία που θέλουν. π.χ. 320μ2 επί 0,8 απώλειες το τετραγωνικό μας κάνει 25.Dld 25 kw αντλία θερμότητας καλύπτει το σπίτι. Όταν εγώ θέλω λέβητα 67000kcal/860= 77kw και η μεγαλύτερη είναι 35kw κάτι δε μου πάει καλά. Είναι τα διπλα kw. Πως φιλε "deathlok" να βάλω συστοιχία άμα δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά είναι τα κω που θέλω? ξεφεύγουμε πολύ σε τιμή μετά. Εδώ μια και είναι πανάκριβη. Σίγουρα αυτό είναι μια εμπειρική εκτίμηση αν και δε ξέρω αν είναι πάντα ακριβής αλλα θέλω μια πιο επιστημονική τεκμηρίωση. [Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε αυτό. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ]
  16. Έχω κάνει μελέτη θερμικών απωλειών για κατοικία 3 οροφων με υπόγειο κατοικήσιμο 320 m2 και βρήκα θερμικές απώλειες γύρω στις 65000kcal/h για όλο το κτίριο και από τι βλέπω στα prospeck θέλω ένα λέβητα 70.000 θερμίδες. Λογικό αποτέλεσμα μου φαίνεται. Για να τοποθετήσω αντλία θερμότητας κάνω τη διαίρεση με τη kwh 860 και δε μου βγαίνουν παρα πολλά τα kw για αντλία. Από ότι βλέπω στους καταλόγους δεν με καλύπτει καμια. Ξέρει κανεις πως να κάνω τη "μετατροπή" για να διαλέξω αντλία; Έχει άλλη μεθοδολογία μελέτης θερμικών απωλειών για αντλία θερμότητας? [Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε αυτό. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ]
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.