Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δανάη_

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δανάη_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχει σχέση το αν θέλει κάποιος να μάθει ξένες γλώσσες με το αν είναι τεμπέλης. Στον εαυτό μου πιστεύω αλλά όσο και να πιστεύει κάποιος οτι μπορεί να γίνει θεός υπάρχουν κάποια δεδομένα από τις επιδόσεις που δείχνουν και τι μπορεί ναα φέρει κάποιος στις πανελλήνιες,οπότε όταν εφαρμόζει κάποιος το 95% των δυνατοτήτων και βγάζει μέσο όρο 14 τότε με το 100% που σπανίως το φτάνει κάποιος θα αγγίξει και το 15άρι. Δεν είναι καλό να νομίζω οτι θα περάσω και τελικά να μην περάσω κάπου γιατί θα απογοητευτώ πολύ περισσότερο από πρίν. Όσο για το επάγγελμα έχω καταλήξει στο τι μαρέσει και τι όχι απλά ψάχνω πληροφορίες για συγκεκριμένες σχολές, αυτό που κοιτάω είναι τι αντικείμενο μου αρέσει, το οτι οι δουλειές είναι δύσκολες υπάρχει ανεργεία κτλπ το λένε σχεδόν για όλα τα επαγγέλματα άμα είναι να βάζουμε ως κριτήριο την δυσκολία και την ανεργεία δεν θα έδινε κανείς πανελλήνιες και θα καθόμασταν απλά με ένα απολυτήριο λυκείου,ελπίζω να έχει αλλάξει μετά από 5-6 χρόνια η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
  2. Κατάλαβα... Βασικά θέλω να μπορώ να κάνω μελέτες π.χ για το χτίσιμο ενός σπιτιού επειδή η μητέρα μου είναι πολιτικός μηχανικός και μπορεί να με βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Άρα από αυτά που λέτε με συμφέρει το δομικών έργων περισσότερο. Για εξωτερικό δεν το έχω στο μυαλό μου πρέπει να ξέρεις πολύ καλά ξένες γλώσσες για να πας έξω. xktop Θα δηλώσω και το ΕΜΠ στο μηχανογραφικό, διαβάζω όσο μπορώ αλλά δε το βλέπω, το πολύ πολύ 14000-15000 μόρια να φέρω στην καλύτερη περίπτωση, ούτε βόλτες πάω ούτε πουθενά, γιατί άμα δε διάβαζα 7-8 ώρες τη μέρα ούτε σε ΤΕΙ στην Αθήνα δεν θα περάσω, βλέπω οι βάσεις για τα τμήματα που θέλω είναι αρκετά υψηλές για μένα μόνο στην επαρχία και σε άλλες πόλεις είναι χαμηλές αλλά δεν θέλω να πάω εκεί.
  3. Γειά σας. Είμαι μαθήτρια λυκείου και σύντομα θα δώσω πανελλήνιες εξετάσεις. Επειδή το βλέπω σκούρο για να πιάσω την βάση και να μπώ σε κάποια σχολή πολιτικών μηχανικών θα δηλώσω και τμήματα των ΤΕΙ σχετικά με αυτό το αντικείμενο. Ψάχνω τις διαφορές για τα τμήματα πολιτικών έργων υποδομής και πολιτικών δομικών έργων. Αν δεν κάνω λάθος από αυτές τις 2 σχολές όποιος τελειώσει βγαίνει πολιτικός υπομηχανικός με ειδίκευση στα δομικά έργα/έργα υποδομής και το κράτος λογικά του δίνει άδεια χαμηλότερη από αυτήν του πολιτικού μηχανικού. Εγώ θα μπορώ να εργαστώ μόνη μου ή θα πρέπει να είμαι βοηθός πολιτικού μηχανικού ? Το κράτος τι ακριβώς επιτρέπει στον υπομηχανικό να κάνει ? Επίσης ισχύει οτι στο μέν δομικών έργων μπορεί κάποιος να απασχοληθεί περισσότερο σε σπίτια και ακίνητα ενώ στο έργων υποδομής μπορεί να απασχοληθεί σε μεγαλύτερα έργα ? Κάπου διάβασα οτι το έργων υποδομής είναι μόνο για διάφορα μεγάλα έργα όπως λιμάνια γέφυρες πεζοδρόμια αλλά δεν μπορείς να κάνεις μελέτη για κάποιο σπίτι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.