Μετάβαση στο περιεχόμενο

KTSIM

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από KTSIM

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα

     

    Σε δικαστική πραγματογνωμοσύνη απαιτείται η σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού με τον επισπεύδοντα για την πληρωμή της πραγματογνωμοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3919/2011?

    Επίσης πρέπει να γίνει προκαταβολή φόρου (ΦΕΜ) 10% σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 4 του Ν. 2238/1994?

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  2. Καλησπέρα συνάδελφοι

    σε αίτηση πληρώθηκε το παράβολο, έκανα υποβολή, συμψηφισμό παλαιών προστίμων με εφάπαξ καταβολή 20% (μου έβγαλε υπόλοιπο για πληρωμή 0) και μετά μία μέρα από την υποβολή στα οικονομικά στοιχεία εμφανίζεται ανεξόφλητη με υπόλοιπο 0 , αλλά ωστόσο στην κατάσταση εμφανίζεται : προσωρινή υπαγωγή. Μπορώ να προχωρήσω σε οριστική υπαγωγή?

  3. Στον ακάλυπτο οικοπέδου και σε επαφή με ισόγεια κατοικία κατασκευάστηκε αυθαίρετα κεραμοσκεπής πέργκολα. Έγινε πράξη αυθαιρέτου από την Πολεοδομία και έχει πληρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης χάλασε την κεραμοσκεπή με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει μία πέργκολα με κατακόρυφα ξύλινα στοιχεία , ανοιχτή από πάνω (μόνο οι οριζόντιες δοκίδες). Η κατασκευή αυτή σύμφωνα με τη Λεμπέση (παραγ. 72. πέργκολες) "....δεν χρειάζεται άδεια , δεν είναι αυθαίρετη και δεν χρειάζεται να δηλωθεί". Είναι σωστό αυτό?

    Αν όχι και πρέπει να τακτοποιηθεί , υπολογίζεται με αναλυτικό ή πρέπει να πάει με φύλλο καταγραφής και ποιές υπερβάσεις αφού σύμφωνα με τη Λεμπέση (παρ. 51. Ημιυπαίθριοι αυθαίρετοι) "- (Δ.6) Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστυλωμάτων ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή, σιδηροκατασκευή, κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό.προφανώς η απάντηση αυτή διορθώνεται εν μέρει με τις επόμενες ΣΤ΄2 & ΣΤ΄7

    Εφόσον το Υπουργείο επιμένει ότι οι Ημιϋπαίθριοι πάνε με αναλυτικό στις περιπτώσεις ΣΤ΄2 & ΣΤ΄7, μπορεί να ακολουθηθεί αυτή η οδηγία, εκτός από τις περιπτώσεις που προχωρούν για νομιμοποίηση ή που έχουν καταγραφεί ως αυθαίρετοι, οπότε για να γίνει συμψηφισμός του προστίμου πρέπει να δηλωθούν οπωσδήποτε με επιφάνεια."

    Τι ισχύει τελικά?

     

  4. Sagiasd : Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

     

    KiriakosCE: Σύμφωνα με την ερωτοαπάντηση Θ'4 τα μεγέθη των υπερβάσεων συγκρίνονται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου.

  5. Καλημέρα συνάδελφοι

    Σε οικόπεδο 140 τ.μ. εντός σχεδίου (Σ.Δ. 2,1 Κάλυψη 70% , Ύψος 13 μ.) έχω ισόγεια κατοικία 75 τ.μ. με άδεια του 1969.

    Έχω αυθαίρετη επέκταση της ισόγειας κατοικίας κατά 10 τ.μ. πριν το 1983 , και κατά 22 τ.μ. το διάστημα 1983-2003. Επίσης έχω κατασκευή πέργκολας 19 τ.μ. μεταξύ 1983-2003.

    Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση = 140*2,1 = 294 τ.μ. και μέγιστη κάλυψη = 140*70% = 98 τ.μ.

     

    1. Ποσοστό ΥΔ = 32/294 < 50%

    2. Ποσοστό ΥΚ = 32/98 > 20%

    3. Ποσοστό ΥΥ = 3/13 > 20%

     

    Για τον υπολογισμό του προστίμου έχω:

    α. Πέργκολα με αναλυτικό (1 παράβαση)

    β. Φύλλο καταγραφής 1. ΥΔ 10 τ.μ. (με <50%) , ΥΥ 300 εκ. (με >20%) , ΥΚ 10 τ.μ. (με >20%) και παλαιότητα πριν το 1983

    γ. Φύλλο καταγραφής 2. ΥΔ 22 τ.μ. (με <50%) , ΥΥ 300 εκ. (με >20%) , ΥΚ 22 τ.μ. (με >20%) και παλαιότητα μεταξύ 1983-2003

     

    Συμφωνείτε με τα παραπάνω ή κάπου κάνω λάθος?

    Ευχαριστώ

  6. Συνάδελφοι καλησπέρα και καλή χρονιά.

    Αυθαιρεσία σε οικόπεδο εντός σχεδίου όπου πριν από την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτείται η έγκριση της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (λόγω ύπαρξης μνημείου κοντά στο ακίνητο) μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση ή πάει στην εξαίρεση της περίπτωσης (εε) της παραγράφου 3 του άρθρου 23 ?

  7. Ευχαριστώ για τίς απαντήσεις σας.

    Θα ήθελα τη βοήθεια σας επειδή έχω μπερδευτεί.

    1. Σύμφωνα με τη Θ΄4 οι υπερβάσεις σε δόμηση , κάλυψη και ύψος έχουν να κάνουν με τα τις Ο.Α. και όχι με τα μέγιστα επιτρεπόμενα , αλλά χρησιμοποιούνται τα μέγιστα επιτρεπόμενα για να καθοριστούν τα ποσοστά υπέρβασης ???

    2. Εαν στο ακίνητο έχουμε 2 ή περισσότερες αυθαιρεσίες που έχουν υπέρβαση δόμησης και κάλυψης για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης λαμβάνεται το άθροισμα τους , άσχετα αν δηλωθούν σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής ??? Δηλ. εαν έχουμε μία αυθαιρεσία ΚΧ με υπέρβαση κάλυψης 10 τ.μ. και μία αυθαιρεσία ΒΧ με υπέρβαση κάλυψης 10 τ.μ. , ο έλεγχος για το ποσοστό υπέρβασης κάλυψης θα γίνει για 20 τ.μ. ??

    3. Σε κάθε φύλλο καταγραφής μπαίνουν όλες οι αυθαιρεσίες που έχουν την ίδια χρήση ΚΧ ή ΒΧ και τις ίδιες υπερβάσεις ???

    4. Οι συντελεστές υπέρβαση καθ' ύψος (εκ) και υπέρβαση κάλυψης (τμ) αφορούν κατασκευές για τίς οποίες έχει εκδοθεί Ο.Α. ??

  8. Συνάδελφοι καλησπέρα

     

    Σε οικόπεδο με κύρια και μοναδική κατοικία , οπου έχω αυθαίρετη αποθήκη και πέργκολα , στα φύλλα καταγραφής εκεί που δηλώνω το είδος χρήσης γράφω κύρια και μοναδική κατοικία ????

  9. Συνάδελφε architect_duth ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

    Λέγοντας αναλυτικά ενοούσα κάτοψη, τομή.

    Στο δωμάτιο στο δώμα (περίπτωση 1) , αλλά και στην πέργκολα (περίπτωση 2) εφόσον απαιτούνται νέα σχέδια (κάτοψη, τομή) θεωρώ σωστό να υπολογιστεί και αμοιβή αποτύπωσης.

    Οσον αφορά την πέργκολα ως Η/Χ , στο αγροτεμάχιο υπάρχει ισόγεια κατοικία εμβαδού 134 τ.μ. (μέγιστη δόμηση 200 τ.μ.) και πραγματοποιούμενοι Η/Χ 13 τ.μ. Οπότε με βάση την μέγιστη δόμηση έχω υπόλοιπο Η/Χ : 200*15% - 13=17 τ.μ. Αφού η πέργκολα είναι 15 τ.μ. πάει μόνο ΥΚ ΒΧ και όχι ΥΔ ???

  10. Καλημέρα συνάδελφοι

     

    1. Σε αυθαίρετο δωμάτιο στο δώμα οικοδομής εντός σχεδίου που έχει Ο.Α. , βάζω αμοιβή αποτύπωσης ?? Στα σχέδια που πρέπει να υποβληθούν στο τέλος χρησιμοποιώ εκείνα της Ο.Α. και σημειώνω εκεί το δωμάτιο ??? Χρειάζεται αναλυτικά σχέδια του δωματίου (κάτοψη , τομές κ.λ.π.)

    2. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο με Ο.Α., αυθαίρετη πέργκολα με κεραμοσκεπή και δεξαμενή νερού που στον υπολογισμό αυθαιρέτου πάνε στην κατηγορία 13 (με αναλυτικό προυπολογισμό) , στίς αμοιβές μπαίνει αποτύπωση?? Τι σχέδια χρειάζονται για αυτές τίς κατασκευές στο τέλος της διαδικασίας??

     

    Ευχαριστώ.

  11. Συνάδελφοι καλησπέρα.

    Σε τριώροφη κατοικία έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα στο κοινόχρηστο δώμα , δωμάτιο 25 τ.μ. σε συνέχεια της απόληξης του κλιμακοστασίου & μίας αποθήκης (που εμφανίζονται στα σχέδια της Ο.Α. του 73) από τον ιδιοκτήτη του Β' ορόφου. Το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο από τζαμαρία επί του στηθαίου του δώματος και η οροφή του είναι ένα τμήμα στέγη με κεραμίδια και ένα τμήμα επίπεδη. Επίσης το συνολικό ύψος της οικοδομής με το δωμάτιο είναι 14 μ. ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο του οικοπέδου 13.

    1) Για την ρύθμιση απαιτείται η συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών (έχει γίνει οριζόντια σύσταση) με υπεύθυνες δηλώσεις ??. Στίς δηλώσεις αυτές τι θα αναφέρουν ??. Οτι δέχονται την ρύθμιση της αυθαίρετης κατασκευής (δωμάτιο εμβαδού 25 τ.μ. στο δώμα) σύμφωνα με τον Ν. 4014/2011 από τον ιδιοκτήτη του Β' ορόφου ??

    2) Τι γίνεται με την εμφανιζόμενη στα σχέδια της Ο.Α. αποθήκη που έχει ενσωματωθεί στο αυθαίρετο δωμάτιο ?? Στο πλατύσκαλο βέβαια του κλιμακοστασίου μπροστά από την αποθήκη υπάρχει άλλη πόρτα που οδηγεί στο υπόλοιπο δώμα για τους άλλους ιδιοκτήτες.

    3) Η μετατροπή της αποθήκης σε κατοικίσιμο χώρο πως θα δηλωθεί ??

    4) Στο φύλλο καταγραφής μπορεί να δηλωθεί το δωμάτιο ως κύρια και μοναδική κατοικία αφού αποτελεί συμπλήρωμα του διαμερίσματος του Β' ορόφου που είναι κύρια και μοναδική κατοικία ??

    5) Η ανισοσταθμία που υπάρχει στην οροφή του δωματίου έχει κάποια επίδραση ??

    6) Η υπέρβαση ύψους του δωματίου θα είναι 6α ??

  12. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που έχει πληρώσει έιναι περισσότερα από το πρόστιμο της ρύθμισης. Με δεδομένο οτι η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά και επειδή στην εφαρμογή του ΤΕΕ δεν έχω δεί κάπου που να δηλώνονται αυτά , πως θα γίνει στην πράξη ο συμψηφισμός και πως μπορεί να προχωρήσει η υποβολή της δήλωσης χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το παραπάνω , αφού στο επόμενο στάδιο της υποβολής υπολογίζονται οι δόσεις του προστίμου που πρέπει να πληρώσει ο πελάτης για να γίνει η οριστική ένταξη στη ρύθμιση?

    Πραγματικό μπάχαλο!!

  13. Συνάδελφοι καλησπέρα.

    Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο με χρήση Α' κατοικία , με οικοδομική άδεια και Τ.Ζ. 500 , έχω αυθαίρετη αποθήκη 24 τ.μ. επί του ορίου , αυθαίρετη υπέργεια κλειστή δεξαμενή νερού 24 τ.μ. επί του ορίου και πέργκολα 15 τ.μ. με επικάλυψη από κεραμίδι.

    1. Για το πρόστιμο η αποθήκη υπολογίζεται με τους συντελεστές ως Β.Χ. , η δεξαμενή νερού και η πέργκολα με αναλυτικό προυπολογισμό ?

    2. Για τον υπολογισμό του παράβολου θα υπολογιστούν τα τετραγωνικά της δεξαμενής νερού και της πέργκολας? Εαν δεν υπολογιστούν έχω παράβολο 500 ετρώ , αλλιώς 1.000 ευρώ.

    3. Για να γίνει ο συμψηφισμός των προστίμων που έχει πληρώσει στα παραπάνω αυθαίρετα , τι διαιδικασσία απαιτείται ? Έχει πληρώσει μέχρι τώρα 2.500 ευρώ και το πρόστιμο για την ρύθμιση υπολογίζω οτι θα βγεί περίπου 2.200 ευρώ. Με αυτά που έχει πληρώσει έχει υπερβεί το πρόστιμο. Θα πληρώσει μόνο το παράβολο?

  14. Θα ήθελα όποιος μπορεί να βοηθήσει απαντώντας στα παρακάτω :

    1. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει ρύθμιση μέρους των αυθαιρέτων που έχει στο ακίνητο του ?

    2. Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο , με κύρια κατοικία με οικοδομική άδεια έχει κατασκευαστεί α) αποθήκη 24 τ.μ. επί του ορίου , β) υπέργεια σκεπαστή δεξαμενή νερού 24 τ.μ. επί του ορίου , γ) πέργκολα με επικάλυψη από κεραμίδι 15 τ.μ. Επίσης έχει κάνει μετατροπή του υπογείου σε κατοικία.

     

    Α) Ο κωδικός 3 (είδος χρήσης) πρέπει να συμπληρωθεί ? Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ πρέπει να επιλέξεις υποχρεωτικά.

    Β) Στον κωδικό 5 (υπέρβαση δόμησης) επιλέγω τετραγωνικά βοηθητικών χώρων ?

    Γ) Θα χρησιμοποιηθεί συντελεστής 50 % λόγω βοηθητικών χώρων ? Το πρόγραμμα του ΤΕΕ το επιλέγει αυτόματα?

    Δ) Η πέργκολα θα πάει ως κατ' αποκοπή με πρόστιμο 1.500 ευρώ ? Θα πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα αριθμό λοιπών παραβάσεων = 3 ?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς απαντήσεις σας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.