Μετάβαση στο περιεχόμενο

vstrom71

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Στέλιο Θα δοκιμάσω να κλείσω λιγο το κλαπέ να δω τι θα γίνει.
  2. Για σου Στέλιο, Εγω καταλαβάινω οτι δεν για κάποιο λόγο δεν δημιουργείτε υποπίεση για να τραβάει τον καπνό, το τζάκι. Οι τρύπες στα πλάγια και απο κάτω ειναι αρκετά μεγάλες αλλά προφανώς δεν παίζει ρόλο, γιατί οταν τις κλείσω το τζάκι τραβάει, αρκει να εχω το παράθυρο λίγο ανοιχτό. Αρα είτε ανοιχτες ειναι ειτε κλειστές οι τρύπες, υποπίεση δημιουργείτε μονο εαν ανοίξω ενα παράθυρο. Απο οτι εχω διαβάζει για να "δουλευει" καλά ενα τζάκι αυτός που θα το κατασκευάσει/τοποθετήσει πρέπει να λάβει υπ'οψην το μέγεθος της εστιας που θα βάλει, τον χώρο που θα τοποθετήσει (ποσο μεγάλος ειναι) απόσταση απο το πάτωμα , το πάχος της καμινάδας, το υψος της καμινάδας κλπ πράγμα που στη δικια μου περίπτωση δεν νομίζω να ελήφθησαν υπόψην. Το τζάκι δεν εχει γυψοσανίδες γαι να ανοιξω κάποια τρύπα επιπλέον.
  3. Για σου Στέλιο. Το σκέφτηκα και εγώ μήπως το πρόβλημα δημιουργείτε λόγω της ροής του αέρα απο την τρύπα στα πλάγια η απο την σχάρα απο κάτω και ετσι έφραξα καταρχήν την τρύπα εξω απο το τζακι, με αποτέλεσμα να μην μπαίνει αέρας ουτε απο κάτω ουτε απο τα πλάγια. Με κλειστό το παράθυρο το τζακι αρχισε να καπνίζει αμέσως και σταμάτησε οταν το άνοιξα λίγο. Το επόμενο που εκανα ηταν να ανοίξω την τρύπα απο έξω, να κλείσω την τρυπα στα πλάγια με αποτέλεσμα να μπαινει αερας μονο απο κατω και το τζάκι παλι κάπνιζε με κλειστό το παράθυρο. Μετα έφραξα την τρύπα απο κατω και ανοιξα την πλαινή αλλα το τζάκι εξακολουθεί και καπνίζει οταν το παράθυρο ειναι κλειστό. Το πρόβλημα του καπνίσματος λύνεται μόνο εαν ανοίξω 4,5 ποντους το παράθυρο της κουζίνας , η την μπαλκονόπορτα στο σαλόνι 2,3 πόντους. Μάλιστα αυτό που εχω παρατηρήσει είναι, οταν ο καπνός μεσα στην εστία ειναι έντονος, και βγαίνει προς τα έξω, οταν ανόιξω λίγο την μπαλκονόπορτα που ειναι δίπλα στο τζάκι, ολος ο καπνος μπαίνει με δυνατή ροη μέσα στο τζάκι και ειναι οκ. Θα μου πείς τώρα εφόσον το πρόβλημα λύνεται ετσι να έχω την πόρτα λίγο αν ανοιχτή. Οταν ομως εχει αρκετό κρυο εξω και ανοίγω την πόρτα εστω και λόγο δημιουργείτε ρευμα και παγώνει ολο το σπίτι. Η καμινάδα στο πάνω μέρος εχει την μπάλα που γυρίζει . ευχαριστω
  4. Καλησπέρα. Γράφω πρώτη φορά στο forum γιατί εχω πρόβλημα με το τζάκι. Η τοποθέτηση του εγινε πρόσφατα σε ενα ανακαινισμένο διαμέρισμα ρετιρέ 30 ετών. Τα κομμάτια ηταν έτοιμα (πυρότουβλο) απλά τα συναρμολόγησαν και τοποθετησαν την καμινάδα.Επειδη το σπίτι εχει μεγάλο μπαλκόνι το τζάκι βγαίνει προς τα εξω. Κατω απο το τζακι υπαρχει σχαρα για την συλλογή της στάχτης η οποια επικοινωνεί με τον εξωτερικο χωρο.Αριστερα απο το τζακι υπάρχει και τρυπα η οποια επικοινωνεί επίσης με την τον συλλέκτη στάχτης και κατ' επέκταση με τον εξωτερικό χώρο. Βάζοντας το χέρι μπροστά στην τρύπα υπάρχει αρκετή ροή αέρα, καθώς και κάτω απο την σχάρα γιατι βλέπω την στάχτη καποιες φορές που σηκώνεται ψηλά. Το πρόβλημα ειναι οτι βγαινει καπνός απο το τζάκι απο το πάνω μέρος και σταματάει μονο εαν ανοιξω καποιο παράθυρο είτε σε αλλο χώρο, είτε στο σαλόνι. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.