Μετάβαση στο περιεχόμενο

elliath

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

elliath's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. έστω ότι έχουμε μεταλλική σκάλα χάραξης Π κενή από κάτω και στο κέντρο, ενώ εγγράφεται σε τοίχο. δύο ερωτήματα: 1. στη μεριά που ακουμπάει στον τοίχο επιβάλλεται να στηρίζεται με κάποιον τρόπο σ' αυτόν? αν ναι, τι γίνεται με τους τοίχους που είναι τοιχοποιίες (τούβλα δλδ) και όχι τοιχία (μπετόν). μπορούμε να κοχλιώσουμε πάνω σε τούβλα??? 2. στη βάση της η σκάλα πρέπει να στηριχθεί στην μπετονένια πλάκα ή μπορεί και στην τσιμεντοκονία? η τσιμεντοκονία θα επενδυθεί με πλακάκι. υπάρχει πρόβλημα με την επίστρωση των πλακών? εννοώ δε θα υπάρχουν ατέλειες στα πλακάκια που θα στρωθούν κοντά στη βάση της σκάλας?
  2. οκ, εχεις δικιο petsagouri. Mιλησα για την κλίμακα απλά. Είναι 1:50 ...απαγορευτική για λεπτομέρειες. και κουράζει να σχεδιάζεις σε τόσο μικρή κλίμακα φανταστικά πράματα που το πιο πιθανό ειναι να μη στεκουν. κατα τα αλλα συμφωνώ απόλυτα. οσο πιο καλα ο αρχιτεκτονας γνωρίζει τη δουλειά του ως μηχανικού, τόσο το καλύτερο γι' αυτόν και για τα εργα του !
  3. παπατζιλίκια δηλαδή, μόνο που η δική μας υπεύθυνη καθηγήτρια σε μια κρίση πολιτικομηχανικίστικη μάς ζήτησε να δείξουμε ΚΑΙ τα σίδερα ΚΑΙ με τι διάταξη κοχλιώνονται στο μπετόν σε κλίμακα 1:50 ( στην οποία κατ εμέ η μόνη πληροφορία έπρεπε να ναι μια μεταλλική διαγράμμιση)..πάλι καλά που δεν μας ζήτησε τις βίδες...το κεφάλι μου θα σπάσει καθώς προσπαθώ να φανταστώ τη σύνδεση των μεταλλικών δομικών στοιχείων, τελικώς νομίζω θα εισαγάγω καινοτόμες μεθόδους σύνδεσης και χαίρομαι τόοοοοσο που ΔΕΝ ειμαι πολ μηχ......
  4. σας ευχαριστώ πολύ..ναι για εργασία οικοδομικής στο α.π.θ. προκειται...κι εμεις ετσι τα χαμε σκεφτει, οπως τα λες triky. civilcald, δεν ειναι δυνατή η ανάρτηση από την πλάκα (λόγω αρχιτεκτονικής σύνθεσης αναρτάται ψηλότερα γύρω στο 1μ.). παρ' όλα αυτά κι εμένα μου φαίνεται λογικότερη η ανάρτηση από πλάκα ως πιο ασφαλής από στατικής άποψης. όταν μιλάς για διαστάσεις, εννοείς πως αν είναι αξιοσημείωτα μικρότερες θα μπορούσε να αναρτηθεί και από την τοιχοποιία. ρωτάω επειδή έχουμε να ανάρτήσουμε και δύο παράθυρα μεταλλικά από την ίδια μπετονένια κατασκευή. απλά είναι επίφοβο να το κάνουμε μην μας κράξουν οι καθηγητές. από την άλλη δεν υπάρχει και αλλη λύση, καθώς δεν μπορούμε να βγάλουμε δοκάρι κάπου στη μέση της τοιχοποιίας μονο και μονο για να αναρτήουμε.....
  5. χρειάζεται να αναρτήσω μία μεταλλική (χαλύβδινη για την ακρίβεια) κατασκευή (διαστάσεων 3.70x5.00x5.00) σε κατασκευή από Ο.Σ.. Η μεταλλική ανάρτηση θα έχει και μεταλλικό σκελετό με υποστυλώματα και δοκούς IPE. το ερώτημά μου είναι: πώς θα συνδεθεί η ανάρτηση στην μπετονένια κατασκευή ( που είναι και το κυρίως κτίριο)??? θα την κοχλιώσω στα Ο.Σ. υποστυλώματα ή μπορεί να κοχλιωθεί και στην τούβλινη τοιχοποιία?? μήπως πρέπει εναλλακτικά να συγκολληθεί??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.