Μετάβαση στο περιεχόμενο

paco11

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα. Ιδιώτης είμαι. Δεν έχει κάποια άλλη δυνατή επιλογή για τους ιδιώτες. Ευχαριστώ.
  2. Εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο πόλης με το υπ' αρ. 152/ΑΑΠ/22-07-2016 Φ.Ε.Κ. Είχε αναρτηθεί τον Ιανουάριο του 2015 η 1η πράξη εφαρμογής. Φαντάζομαι μέχρι την τελική κύρωση έχουμε δρόμο ακόμη... Παρακαλώ ενημερώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, Γιάννης
  3. Γεια σας. Έχει κάποιος πληροφορίες για την παραπάνω περιοχή. Αναρτήθηκε απ' ότι είδα η 1η Πράξη Εφαρμογής. Γνωρίζει κάποιος για ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου;
  4. Σ' ευχαριστώ για το ψάξιμο και τις συμβουλές. Έχω την εντύπωση ότι το ΦΕΚ αυτό αφορά μόνο τις περιοχές Α, Β της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου (και εγώ μόνο αυτό είχα βρει μέσω Internet). Την Παρασκευή λογικά θα πάω για τη δήλωση ιδιοκτησίας οπότε θα απευθυνθώ στο αντίστοιχο τμήμα του δήμου για περισσότερες πληροφορίες. Αν ισχύσουν οι ίδιες προϋποθέσεις μάλλον δεν θα μπορέσουμε να το χωρίσουμε (καθώς από τα 1800 τ.μ. εντός σχεδίου απόμενουν 1200 τ.μ. λόγω της ρυμοτόμησης και είμαστε 3 δικαιούχοι). Αν έχω καμία σημαντική πληροφορία για την περιοχή θα την ποστάρω εδώ. Σ' ευχαριστώ και πάλι.
  5. Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το ΦΕΚ δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Δεν είμαι κάτοικος της περιοχής και δεν έχω κάνει δήλωση ιδιοκτησίας. Ενημερώθηκα μέσα από το site του αντίστοιχου δήμου. Θα κάνω δήλωση ιδιοκτησίας μέσα στην εβδομάδα. Βασικά με ενδιαφέρει αν μπορώ να ξεκινήσω διαδικασίες κατάτμησης του οικοπέδου καθώς η περίπτωση αφορά εξ αδιαιρέτου οικόπεδο. Σ' ευχαριστώ και πάλι.
  6. Γεια σας Έχει κάποιος πληροφορίες όσον αφορά την παραπάνω πολεοδομική μελέτη; Η μελέτη αυτή, οποία απ' ότι βλέπω εγκρίθηκε (συνεπώς, να υποθέσω ότι είμαστε κοντά στην ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης). Όταν λέω πληροφορίες εννοώ: Ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου και σ.δ. Σας ευχαριστώ
  7. Γεια σας Έχει κάποιος πληροφορίες όσον αφορά την παραπάνω πολεοδομική μελέτη; Η μελέτη αυτή, οποία απ' ότι βλέπω εγκρίθηκε (συνεπώς, να υποθέσω ότι είμαστε κοντά στην ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης). Όταν λέω πληροφορίες εννοώ: Ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου και σ.δ. Σας ευχαριστώ
  8. Μάλλον θα πάω τελικά ... Η ελπίδα για κάτι καλύτερο πάντα γεννά αμφισβήτηση. Thanks guys!
  9. Όχι, φίλε Terry δεν ζητάω τοπογραφικό. Απλά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω - ακούω. Κ δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Ο υπάλληλος ή οι μηχανικοί εκτός. Γι' αυτό ζήτησα τη γνώμη σας περί δρόμων προ 23. Και αν αξίζει να το ψάξω παραπάνω. Απλά, πιο πολύ εμπιστοσύνη μου εμπνέετε εσείς εδώ παρά οι εκτός.
  10. Επανέρχομαι στο παραπάνω θέμα... Επισκέφθηκε ο πατέρας μου το αντίστοιχο τμήμα του Δήμου και ο υπάλληλος εκεί χαρακτήρισε το δρόμο ως δημοτικό. Βέβαια απόφαση νομάρχη δεν βρέθηκε (δεν έψαξε κιόλας). Αν αυτό ισχύει, ισχύει αρτιότητα κατά παρέκκλιση? Με πρόσωπο 23 μέτρα, εμβαδόν 3στρ. και δημιουργία προ του 62. Σωστά? Βέβαια, επειδή θέλησα να το ψάξω παραπάνω επισκέφθηκα δύο μηχανικούς οι οποίοι μου είπαν ότι ο δρόμος δεν είναι κοινοτικός - δημοτικός. Και ότι πολλοί άλλοι δρόμοι στην περιοχή δεν έχουν χαρακτηριστεί ως δημοτικοί αν και συνδέουν όμορους οικισμούς και είχαν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες από την τοπική αυτοδίοικηση. Είναι δυνατόν ένας δρόμος ο οποίος ενώνει την κοινότητα με το περιφερειακό δίκτυο, ο οποίος σε ορισμένα σημεία είναι μέχρι 8 μέτρα καθώς περνούν φορτηγά και νταλίκες (λόγω εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή), να μην είναι δημοτικός - κοινοτικός? Έχω διαβάσει για δρόμους προ του 23. Το έθιξα στους μηχανικούς αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Αν καταφέρω να αποδείξω πως ο δρόμος υπήρχε προ του 23, υπάρχει περίπτωση να αποδείξω ότι το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση? Ή μήπως και αυτό δεν είναι αρκετό? Δεν έχω αναφέρει ότι το συγκεκριμένο γήπεδο είναι γωνιακό. Ο δεύτερος δρόμος είναι ιδιωτικός (γύρω στα 5 μέτρα, με άσφαλτο) και όλο το γήπεδο έχει πρόσωπο σε αυτόν. Δε νομίζω όμως να παίζει κάπου ρόλο αυτό. Μόνο φαντάζομαι η περίπτωση συνένωσης με ένα γειτονικό γήπεδο (χωρίς φάτσα στο γνωστό! δρόμο) μπορεί να παίξει ρόλο. Ώστε να εξασφαλίσω την αρτιότητα έχοντας πρόσωπο 25 μέτρα στο δρόμο αυτό. (Αυτός ξεκίνησε ως ιδιωτικός αλλά δεν ξέρω αν χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστος πλέον). Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ ξανά.
  11. Σ' ευχαριστώ agie. Η περιοχή υπάρχει μέσα στο link που έδωσες. Και απ' ότι κατάλαβα ισχύουν οι παρεκκλίσεις του Π.Δ. 270 του 1985. Συνεπώς εκκρεμεί αν ο δρόμος είναι όντως δημοτικός ή όχι.
  12. Δυστυχώς δε γνωρίζω το ΦΕΚ για τη ΖΟΕ. Στην κεντρική Εύβοια βρίσκεται το ακίνητο. Το ψάχνω να το βρω αλλά δε βλέπω φως. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση και καλή τύχη αύριο. Κάνετε εξαιρετική δουλειά εδώ. Να 'στε καλά. Η βοήθειά σας για εμάς (τους άσχετους) είναι πολύ σημαντική ώστε να μάθουμε τα βασικά.
  13. Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ψάχνοντας στο forum για τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου βρήκα κάποιες πληροφορίες. Απ' ότι κατάλαβα όταν ένα γήπεδο ανήκει σε Ζ.Ο.Ε. υπόκειται σε διαφορετικούς κανόνες προκειμένου να μπορεί να οικοδομηθεί. Συνεπώς και ο δρόμος να είναι κοινοτικός πριν το 85, αν η Ζ.Ο.Ε. καθορίζει ώς ελάχιστο εμβαδόν π.χ. τα 4.000 τ.μ. προφανώς δε γίνεται τπτ. Σωστά; Στην πολεοδομία μπορώ να βρω το Φ.Ε.Κ. για τη Ζ.Ο.Ε. της περιοχής μού;
  14. Γεια σας. Θα ήθελα την άποψή σας για ένα γήπεδο εκτός σχεδίου, εντός Ζ.Ο.Ε.. Το αγροτεμάχιο έχει πρόσωπο 23 μέτρα σε δημοτική όδο (έτσι τουλάχιστον χαρακτηρίζεται σε συμβόλαιο και στο αντίστοιχο τοπογραφικό έτους 1999 με το οποίο μου μεταβιβάστηκε). Το εμβαδόν του είναι 3 στρέμματα. Στο ίδιο συμβόλαιο χαρακτηρίζεται μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο και έτσι το αντιμετωπίζαμε. Ψάχνοντας στο Διαδύκτιο και στο forum σας βρήκα το άρθρο 162 (http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108162.html) όπου αναφέρει τα κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα. Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο πάντα είχε αυτή τη δομή (απ' όσο γνωρίζω) και πριν το 1962. Πρέπει η αγορά να έγινε από τον προπάππου τη δεκαετία του 40. Στο άρθρο 162 αναφέρει: β) τα γήπεδα που την 31.5.1985, ημέρα δημοσίευσης του από 24.5.1985 π. δ/τος (Δ' 270), είχαν πρόσωπο σε διεθνείς, εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς, καθώς και σε εγκαταλειμμένα τμήματα αυτών και σε σιδηροδρομικές γραμμές και εφόσον έχουν: ... Ο συγκεκριμένος δρόμος δε γνωρίζω αν το 1985 ήταν δημοτικός. Ενδεχομένως να μην ήταν δημοτικός και να χαρακτηρίστηκε αργότερα. Παίζει αυτό ρόλο; Ο συγκεκριμένος δρόμος αναφέρεται ώς δρόμος (σκέτο!) σε συμβόλαιο του 1946. Ποια είναι η άποψή σας; Αν ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί ως δημοτικός - κοινοτικός μετά το 1985 δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Αν ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί ως δημοτικός πριν το 1985 θα πρέπει να απευθυνθώ σε τοπογράφο ώστε να βγάλει νέο τοπογραφικό; Παίζει γενικώς ρόλο το ότι είναι σε βιομηχανική περιοχή; Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κουράσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.