Μετάβαση στο περιεχόμενο

orestios1

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

orestios1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρω, αλλά έχω ασχοληθεί πολύ με τα υπόλοιπα της οικοδομής και θα ήταν από μέρους μου άστοχο να μην ασχοληθώ και με τους σοβάδες. (12 το βράδυ και ασχολούμαι ακόμη!). Έχω δώσει ήδη αρκετά χρήματα και δεν θέλω να φταίνε οι σοβάδες για να μην έχω τα αποτελέσματα που θα πρέπει. Αυτό με το σκλυρηντικό μου το πρότεινε κάποιος μάστορας σε συζητήσεις που είχαμε αλλά ο μηχανικός μου μου είπε ότι ίσως θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα... (σκασίματα) Για την θερμοκρασία σήμερα, παρόλο που έβρεχε είχε όντως γύρω στους 16-17 αλλά τώρα το βράδυ δεν είναι πάνω από 10. Άσε που έχω κακιές εμπειρίες από το πατρικό μου που το χειμώνα παγώνει και το καλοκαίρι βράζει! Είναι βέβαια και 30 χρονών... Κάτι τέτοιο μου είπε και ο μηχανικός μου για τα διάφορα επιπλέον που βάζουν στους σοβάδες. Αυτό που θα χρειαστεί ίσως είναι κάτι για να μειωθεί η ποσότητα του ασβέστη, νομίζω Α3 ή Α4, κάπως έτσι μου το είπε. Όσον αφορά τον μάστορα πιστεύω ότι έχω κάποιον καλό και δοκιμασμένο πολλά χρόνια και σε πολλές οικοδομές, είναι ο ίδιος που μου χτίζει τώρα. Πήγα και είδα σπίτια που έχει φτιάξει, μετά από δική του παρότρυνση και μίλησα μάλιστα και με 2 ιδιοκτήτες! Αυτός μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει παραδοσιακό σοβά ή έτοιμο και μάλιστα ένα σπίτι που είδαμε είχε σοβαντιστεί με σοβάδες της κνάουφ και φαινόταν μια χαρά σε εμφάνιση. Όμως οι μέσα τοίχοι μου φάνηκαν αρκετά κρύοι. (Ίσως να έφταιγε που ήταν σαν σπατουλαριστοί; δεν ξέρω.) Η αλήθεια είναι ότι επειδή είμαστε σχετικά μικρή κοινωνία τα νέα είτε καλά είτε κακά κυκλοφορούν γρήγορα, όσον αφορά τις κουτσουκέλες που μπορεί να κάνουν διάφοροι "μάστορες". Πάντως σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Για εμάς που δεν γνωρίζουμε πολλά, αλλά θέλουμε να ψάχνουμε λίγο τα πράγματα, μας δίνετε πολύ τροφή για σκέψη - γόνιμο προβληματισμό.
  2. Κατάλαβα. Όσο καλό και να είναι το υλικό θα πρέπει να μπορεί να αντέχει στις συνθήκες της περιοχής που θα μπει. Σωστό μου ακούγεται. Οπότε σε εμάς στην Ελλάδα (Κρήτη που είμαι εγώ) οι παραδοσιακοί σοβάδες είναι μονόδρομος; Έχω ακούσει και πολλά αρνητικά για τους έτοιμους σοβάδες γενικά. Μάλιστα σε κάποιο γνωστό μου οι ρωγμές ήταν τόσο πολλές σε κάποιους τοίχους που ξανασοβάντησε ο άνθρωπος!
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ομολογώ ότι αυτό με τις θερμοκρασιακές μεταβολλές δεν το είχα σκεφτεί. Υποθέτω ότι εννοείτε πιθανά προβλήματα από συστολές - διαστολές. Πολύ σωστό. Μου δίνουν εγγύηση 5 χρόνια (έτσι λέει τους υποχρεώνει το γερμανικό κράτος για όλους τους σοβάδες και τα χρώματα). Φυσικά και δεν είναι σωστό να μου πείτε ναι ή όχι χωρίς να ξέρετε επιπλέον στοιχεία, αλλά και μόνο ορισμένοι προβληματισμοί που μπαίνουν, πιστέψτε με βοηθούν. Και εννοείται ότι με το να ζητάω επιπλέον γνώμες, δεν καταργώ σε καμία περίπτωση τον μηχανικό μου. Ευχαριστώ και πάλι.
  4. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας θέσω τους προβληματισμούς μου, σχετικά με την επιλογή σοβάδων για το νέο μου σπίτι, μιας και ως πιο ειδικοί θα μπορούσατε να μου δώσετε μια γνώμη. Η οικοδομή βρίσκεται στα τούβλα και μετά από συζήτηση με τον μηχανικό, επιλέξαμε να τοποθετήσουμε dow 5εκ ανάμεσα στα δύο τούβλα, για την θερμομόνωση του σπιτιού μας. Προσπάθησα να διαβάσω λίγο τον κενακ από το site του υπουργείου, για να δω τι χρειάζεται για να έχω ένα σωστά θερμομονωμένο σπίτι (μήπως και γλιτώσουμε και λίγο πετρέλαιο), αλλά μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο! (Απορώ πως βγάζετε άκρη εσείς). Στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω παραδοσιακούς σοβάδες (άμμο, ασβέστη, τσιμέντο) μιας και είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος αλλά και ο πιο οικονομικός. Μετά με βρήκαν από κάποια εταιρεία και μου πρότειναν κάποιους γερμανικούς θερμομονωτικούς σοβάδες και χρώματα. Μου άφησαν φυλλάδια καθώς και κάποια πιστοποιητικά τα οποία και έδωσα στον μηχανικό μου, ο οποίος δεν είναι αρνητικός στην χρήση αυτών των προϊόντων, αν και όπως μου είπε δεν τα έχει ξανακούσει. Το μόνο που μου είπε είναι ότι με την χρήση αυτών των σοβάδων και αν είναι έτσι όπως λένε, θα γλιτώσω από προβλήματα υγρασίας και θα έχω ακόμη μεγαλύτερη θερμομόνωση. Το site με τους σοβάδες αυτούς είναι το http://www.1st-mix.gr Έχετε μήπως κάποια γνώμη για τα εν λόγω υλικά; Τα έχει χρησιμοποιήσει κάποιος; Έχω ακούσει γενικά για τα γερμανικά υλικά σε σοβάδες και χρώματα ότι είναι όντως καλά και ότι δεν "παίζουν"¨. Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα της υγρασίας, μιας και είμαστε σε παραθαλάσσια περιοχή, αλλά επίσης και το θέμα της θερμομόνωσης. Στο σπίτι γενικά έχουμε προβλέψει με τον μηχανικό να μπουν θερμομονωτικά κουφώματα, έχει γίνει μόνωση των τοιχείων του υπογείου με κάτι σαν πίσσα, της ταράτσας με πλάκες πολυστερίνης, τσιμεντοκονία και πλακακια με αδιάβροχη κόλλα και αρμούς, καθώς επίσης και στις κολώνες του μπετού με dow 3εκ. Το μόνο που "κολλάμε" ακόμη είναι οι σοβάδες, γι αυτό και απευθύνομαι και σε εσάς για δεύτερες-τρίτες γνώμες. Κάθε γνώμη θα είναι πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα. Ορέστης Μ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.