Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΑΣΙΛ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Επιβλέπων μηχανικός, υπάρχει. Θα ήθελα όμως ,να μάθω την άποψη και άλλων μηχανικών. Το forum το επισκέφτηκα γιατί θεωρώ πως από πουθενά αλλού δεν θα μπορούσα να έχω περισσότερες προτάσεις για λύση στο πρόβλημά μου. Η άποψη του μηχανικού, όσο και του τεχνίτη είναι ότι θα βάλουμε φενιζόλ και θα κλείσουμε το κούφωμα. Αναρωτιέμαι αρκεί? Η ποσότητα των χωμάτων ήταν τέτοια ,που λύγισαν τα σίδερα , τα οποία είχαν ήδη δεθεί για την εξέλιξη της οικοδομής (τα σίδερα στο δάπεδο του υπογείου, τα θεμέλια) . Φυσικά ,δεν επιθυμώ να πληρώσω άσκοπα χρήματα. Κάποια στοιχεία επιπλέον για το γειτονικό οικόπεδο είναι: 1) Υπάρχει βόθρος, όχι στο σημείο της μεγάλης ζημιάς, μάλιστα κατά την εκσκαφή εμφανίστηκαν –λίγα- νερά τα οποία προέρχονταν από αυτόν. 2) Υπήρχε «λούκι» το οποίο κατέληγε στον κήπο του και το οποίο με την πολλή βροχή επιβάρυνε σίγουρα το έδαφος .Προς το παρόν απομακρύνθηκε. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  2. Κύριοι, ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! Χτίζω οικοδομή με υπόγειο της οποίας η μια πλευρά είναι στο όριο του γείτονα. Δεν γίνεται καλούπωμα εξωτερικό προς την πλευρά του γείτονα γιατί δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Καλύπτουμε με νάυλον την πλευρά της εκσκαφής προς το όριο του οικοπέδου στο οποίο “ακουμπάμε” για να μην πέσουν χώματα και ξεκινάμε. ( Σημείωση Το οικόπεδό μου είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από του γείτονα). Ενώ έχει γίνει το καλούπωμα από την εξωτερική πλευρά και έχουν τοποθετηθεί τα σίδερα ,υποχωρεί μέρος του υπεδάφους από την πλευρά που δεν υπάρχει καλούπωμα και τώρα έχουμε μια «σπηλιά». Πως είναι δυνατό να διορθωθεί αυτό? Και κυρίως τι μέτρα πρέπει να παρθούν ώστε να μην υποχωρήσει και το υπόλοιπο έδαφος ? Με ανησυχεί πολύ τι μπορεί να συμβεί κατά την σκυρόδεση? Ευχαριστώ Καταρχάς,ευχαριστώ για τις απαντήσεις Να διευκρινήσω ότι η οικοδομή μου δεν ακουμπάει σε οικοδομή του γειτονά μου.Το πρόβλημα βρίσκεται στο σημείο το οποίο αποτελεί αυλή για τον γειτονά μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.