Μετάβαση στο περιεχόμενο

anemsalok

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

anemsalok's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απ'οτι καταλαβαίνω ειναι μονόδρομος. Χρειάζεται καμινάδα μεγαλύτερης διαμέτρου αλλα εμείς λογω της κατασκευής ειναι πολυ δυσκολο-χρονοβορο-και επιπλεον χρηματα να γκρεμίσουμε κομματι απο την σκεπη και την πλακα για να αλλάξουμε την καμινάδα... Να στε καλά.
  2. Το σπίτι ειναι μονοκατοικία 2όροφη πάνω απο το 2οροφο εχει σοφιτα και πανω απο την σοφίτα κεραμοσκεπή Εχει 2 καμιναδες του 1 ορόφου ( το τζακι ειναι απο τα παλια με πυροτουβλο )ειναι ανεξάρτητη απο του 2 οροφου και η καμιναδα του 2ου ειναι χτισμενη και περναει μεσα απο την σοφιτα την πλακα και βγαινει απο την σκεπη μας 1 με 1,5 μ.Ειχε ηδη καμιναδα απο τοτε που το έχτισαν με διάμετρο 20 Στον 2 οροφο εμεις θέλουμε να τομοθετησουμε ενεργειακό τζακι . Η ενεργειακή εστια που θελουμε εμεις να τοποθετήσουμε για ενα χωρο σαλοκουζινα 75 τ.μ εχει υποδοχή για καμινάδα με διαμετρο 25. Οι μισοι μας ειπαν αυτα που λεει και ο highlander και οι αλλοι μισοι λενε οτι εφοσον ειναι κλειστό το τζακι δεν χρειαζετε να αλλαξουμε την καμιναδα γιατι θα τραβαει όπως και να χει. highlander όταν λες καμινάδα 3 με 3.5 μετρα εννοεις απο την σκεπη και πανω ή απο την πλακά και πανω? Σας ευχαριστω πολυ που μου απαντήσατε.
  3. Ξέρω πως απαγορεύετε απο τους κανόνες να διπλό ποσταρω, αλλά εάν κάτι δεν διατύπωσα σωστά (γιατι δεν ειμαι μηχανικος ! ) ας μου το λεγατε ή εαν εχω ποσταρει σε λαθος forum ειναι ευκολο καποιος εαν ξερει ειτε με ενα ποστ ειτε με ενα pm να μου στελει καποιο λινκ στο οποίο μπορεί να βρω απαντήσεις εκεί? Ευχαριστω.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω : Θέλουμε να τοποθετήσουμε ενεργειακή εστία με διάμετρο 25 Το σπίτι ειναι 2ος όροφο από πάνω υπάρχει σοφίτα και πάνω από την σοφίτα κεραμοσκεπή Εαν υποθέσουμε οτι το ύψος του τζακιού είναι 1.2 m με 1.3 m απο εκείνο το ύψος +3 με 3,5 m ειναι το συνολο του υψους της καμιναδας η οποία βγαινει απο την πλακά 1 με 1,5 μετρο Η καμινάδα μας εχει διάμετρο Φ20.... Καποιοι μας πρότειναν να προχωρήσουμε με ενεργειακή εστία με 25 με το επιχείρημα οτι εφόσον ειναι κλειστό θα τραβαει και το πολύ πολυ να ψηλώσουμε την καμιναδα μας.. και καποιοι αλλοι ειπαν οτι πρεπει να γκρεμίσουμε την καμινάδα και να τοποθετήσουν μια με διάμετρο 25 αλλα οπως καταλαβαίνετε δεν ειναι και το πιο ευκολο με την συγκεκριμένη κατασκευή Τελικα ποια ειναι η καλυτερη λυση? Δεν ξερω εαν περιέγραψα σωστά την απορια μου. Στην διαθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.