Μετάβαση στο περιεχόμενο

cvial

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cvial's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Άρα σημαίνει ότι έχουν μεγάλο περιθώριο οι μάντρες. Δεν ξέρω πόσο ακριβότερα τις αγοράζουν από τις χαλυβουργίες αλλά από την άλλη γλιτώνουν τα εργατικά από το στραντζάρισμα, άρα μπορεί να τους έρχεται και μία ή άλλη. Παντως να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους αποκλείεται.
  2. FouksMechMech, Σωστά, είναι τιμή διαμορφωμένου. Για τον μανδύα και τις έτοιμες είναι υπερβολική η τιμή όπως και να το δεις. Λόγω κρίσης δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των μαντρών στην περιοχή σου; Μου κάνει εντύπωση. Σε μας εδώ λίγο να πιέσεις πας και πιό κάτω, ειδικά στις έτοιμες για να πάρουν την δουλειά στις δίνουν ίδια τιμή με μανδύα.
  3. FouksMeshMesh, Τρίπολη όχι Ηλεία αλλά κάνω και μερικές δουλειές Κόρινθο και αγοράζω και από εκεί. Οι τρέχουσες τιμές είναι: (χωρίς ΦΠΑ) ίσιο: 0.670 το κιλό, μανδύας: 0.740 το κιλό και οι έτοιμες οι κολώνες: 0,760. Εδώ υπάρχει άγριος ανταγωνισμός από Αθήνα για αυτό και οι τιμές είναι χαμηλές. Αθήνα-Τρίπολη είναι 1.5 ώρα. Αν το ψάξεις από Αθήνα μπορείς να βρεις και χαμηλότερες αλλά μετά εξαρτάται από το μέγεθος της δουλειάς και τα μεταφορικά. Εκεί που βλέπω τεράστια διαφορά είναι μεταξύ μανδύα και ίσιου.
  4. Με αυτές τις διάφορες μανδύα σιδήρου δεν αξίζει να χρησιμοποιείς μανδύα Καλύτερα στο χέρι,σε μας δεν έχει πανω απο 7-8 λεπτά διαφορα, έχεις δίκιο μάλλον σας σκίζουν εκει στην Κρήτη οι χαλυβουργιες (η οι μαντραδες)
  5. Πολύ καλή τιμή για τέτοια σύνθετη κατασκευή δεμένη στο χέρι, μακάρι να είχαμε και εδώ τέτοιες τιμές.
  6. Κατάλαβα, άρα χρησιμοποιούμε μανδύα μόνο για τον περιμετρικό συνδετήρα και τα υπόλοιπα ένα-ένα στο χέρι. Δεν είναι όμως χρονοβόρο και κοστοβόρο να βάλεις όλους τους εσωτερικούς και τα s έτσι;
  7. Επειδή έχω ένα θεματακι για να αναβάσω το σκιτσάκι θα το περιγράψω: στο 80x80 μπετόν, 75x75 σίδερο έχω έναν περιμετρικό συνδετήρα 75Χ75, δύο εσωτερικούς 40Χ75 (έναν κάθετο ένα οριζόντιο) και δύο εσάκια (ένα οριζόντιο, ένα κάθετο) στη μέση.
  8. Ok, terry θα σου ανεβάσω σκιτσάκι. Ήταν για ένα εμπορικό κτίριο. Και σε μας παρόμοιες τιμές τον SIDERA, φαίνεται στην Κρήτη οι τιμές έχουν ξεφύγει. 95 λεπτά είναι ασύλληπτο νούμερο. Βέβαια προ 6μήνο, σήμερα μπορεί να είναι διαφορετικές
  9. Terry Μιας και βλέπω ότι έχεις ασχοληθεί με το θέμα του μανδύα για πες μου ένα υποστύλωμα 80Χ80 (σίδηρο) 5τμητο μπορείς να το φτιάξεις σωστά με μανδύα; Εδώ οι μαντράδες-σιδεράδες σηκώνουν τα χέρια.
  10. Τώρα SIDERA φαίνεται ότι παράγει και όλο το τοίχωμα μέχρι 40Χ240 με ενσωματωμένα δίπλά κολωνάκια σε διάφορα πλάτη και τύπους (45,50,55,60) ανάλογα το τι θες και εξωτερικό περιμέτρικό συνδετήρα. Το είδα στην βιβλιοθήκη που έχουν στο www.sidefor.gr. Terry, Σωστά τα λες σε 15 λεπτά έχεις τελειώσει αλλά με ράβδο-ράβδο όχι με μανδύα σωστά βαλμένο με σωστή αγκύρωση. Τωρά οτι ίσως είναι υπερβολικό να το καταλάβω για το ότι είναι λάθος θα ήθελα μια εξήγηση.
  11. Εννοείται, εξάλλου αυτός είναι και ο ορισμός το τοιχώματος. Το θέμα όμως με τις διπλές εσχάρες είναι ότι κατακευάζονται με εντελώς λάθος τρόπο όταν χρησιμοποιείς μανδύα (τουλάχιστον εδώ) αφού κανονικά πρέπει να αγκυρώνουν μέσα στον πυρήνα των ακραίων υποστυλωμάτων σύμφωνα με τα μήκη αγκύρωσης σε θλιβόμενη περιοχή (ακραίο υποστύλωμα) και την διάμετρο του σιδήρου της σχάρας που αγκυρώνει και όχι να "περπατάνε" στην εξωτερική περίμετρο και στο τέλος να αγκυρώνουν μόνο με το άγκιστρο. Έτσι λοιπόν προτιμώ να χρησιμοποιώ έναν κλειστό περιμετρικό συνδετήρα που ναι μεν δεν απαιτείται αλλά αν μπορείς να τον φτιάξεις με οικονομικο τρόπο είναι σαφώς καλύτερη λύση.
  12. SIDERA Εσύ το έχεις δουλέψει αυτό το καινούργιο το SIDEFOR PLUS δηλαδή την έτοιμη κολώνα σε ότι διάσταση και σχήμα θέλω; Το SIDEFOR το είχα δει παλιότερα στο site της ΣΙΔΕΝΟΡ αλλά ήταν περιορισμένα τα μεγέθη και οι τύποι των σχημάτων και δεν το χρησιμοποίησα. Αυτό μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον γιατί ούτε χρειάζεται να τροποποιήσω την μελέτη ούτε να συμβιβαστώ με ότι σχήμα υπάρχει.
  13. Φίλε SIDERA μάλλον δεν κατάλαβες. Εννοείται ότι όλες οι αποστάσεις στα υποστυλώματα και τοιχώματα είναι ανά 10cm. Στον κλασσικό μανδύα που βρίσκεις σε μάντρες εδώ υπάρχουν μεγέθη από 1.00μ(Χ3μ) και άνω ανά 20cm (δηλαδή 1.20,1.40,1.60,κλπ). Αν χρειάζεσαι π.χ. 1.50μ, για να σου βγει το ανάπτυγμα του συνδετήρα σου, δεν υπάρχει και συμβιβάζεσαι με 1.60μ με παραπάνω υλικό ή 1.50μ με μικρότερους γάντζος (εκεί ρίχνω πολύ κυνήγι στους σιδεράδες). Στα τοιχώματα που θέλω κλειστό περιμετρικό συνδετήρα και ακραία κολωνάκια μου φτιάχνουν τα κολωνάκια 1-2cm μικρότερα για να περνάνε μέσα στον εξωτερικό πράγμα φυσικά που δεν δέχομαι για αυτό και σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ κολλητά από ρομποτ αλλά εκεί μιλάμε για άλλο κόστος. Σχετικά με το κόστος του σιδερά αυτό που λέω είναι ότι είτε τον παίρνεις τον μανδύα στραντζαρισμένο από την μάντρα είτε στέλνεις εσύ σιδερά να στραντζάρει στην μάντρα (έτσι γίνεται στην Κόρινθο, εχώ κάνει κανά 2 δουλείες εκεί) πληρώνονται εργατικά στο στραντζάρισμα τα οποία πληρώνεις εσύ μετά με κάποιο τρόπο, άρα είτε η μάντρα είτε ο σιδεράς πρέπει να κατεβάσει την τιμή ανά κιλό που σου δίνει αφού η έτοιμη κολώνα δεν χρειάζεται στραντζάρισμα. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να τα δοκιμάσω για τα δύσκολα σχήματα αντί για τα κολλητά από ρομπότ που χρησιμοποιώ τώρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.