Μετάβαση στο περιεχόμενο

vlambrou

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Οι προεντεταμενες αγκυρώσεις ξεκινήσανε από βάθος 2,5 μέτρα, με 20΄γωνία, μήκος 12 μέτρα, διάμετρο περίπου 30 πόντους και σε απόσταση 2-3 μέτρα η κάθε μια. Η απόσταση του σπιτιού μου είναι περίπου 3 μέτρα από την εκκίνηση της αγκύρωσης. Και μερικές ακόμη ερωτήσεις άμα γνωρίζετε 1) Που μπορώ να βρω την νομοθεσία για τις προεντεταμενες αγκυρώσεις (για να καταλάβω και ο νόμος τι αναφέρει) διότι η πολεοδομία έστειλε χαρτί στον κατασκευαστή του έργου (σε μένα κοινοποίηση) που αναφέρει ότι άμα δεν δώσω την συναίνεση για τις αγκυρώσεις θα του σταματήσει το έργο. 2) Ο ιδιοκτήτης του έργου (είναι εταιρία) μου έστειλε πριν λίγο ''χαρτί'' που λέει ότι αναλαμβάνει την επισκευή όλων των ζημιών χωρίς να τις αναφέρει (αόριστα). 3)Στις ζημιές μέσα είναι και το εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού που θα χρειαστεί γιατί θα γίνουν αρκετά μερεμέτια και η αλλαγή της πόρτας διότι δεν κλείνει πλέον (την έχω καρφώσει προσωρινά και έχω είσοδο προς το σπίτι την πόρτα της κουζίνας). 4) Πριν κάνω οτιδήποτε (όπως αύριο θα καλέσω μάστορα για την πόρτα) να καλέσω έναν πολιτικό μηχανικό για να μου κάνει εκτίμηση ζημιών Το συμπέρασμά μου είναι να κινηθώ δικαστικώς προς τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για αστική ευθύνη.
  2. Καταρχήν θα ήθελα να καλησπερίσω την κοινότητα και να θέσω το προσωπικό μου πρόβλημα που εκτιμώ ότι είναι κατασκευαστικό και είναι το εξής: Είμαι ιδιοκτήτης μονοκατοικίας 13χ8 εμβαδού και 20χ15 οικοπέδου. Στο διπλανό οικόπεδο έχουνε ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης 3οροφης οικοδομής και έχουνε ξεκινήσει οι εργασίες θεμελίωσης. Λόγω του ότι το υπέδαφος έχει αρκετό νερό πρόσεξα ότι έγιναν οι εξής εργασίες στην θεμελίωση της διπλανής οικοδομής: 1) περιμετρικά του οικοπέδου έγινε ''πασαλόμπηξη'' (με γεωτρύπανο περίπου στα 6-8 μέτρα. 2) αφού τελείωσε το συγκεκριμένο έργο έγιναν προεντεταμένες αγκυρώσεις 12 μέτρων περιμετρικά του οικοπέδου Εκείνο το διάστημα έλλειπα από το σπίτι. Όταν επέστεψα πρόσεξα ότι στο δικό μου σπίτι όπως και στα γύρω υπήρχαν αρκετές ρωγμές στην τοιχοποιία και διερωτώμαι είναι νόμιμη η αγκύρωση 12 μέτρων σε διπλανά οικόπεδα χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς, τις ζημιές στα σπίτια ποιος είναι υπεύθυνος ο κατασκευαστής ή ο ιδιοκτήτης (του έργου που γίνεται) Αυτές είναι οι απορίες μου και με εκτίμηση Βασίλης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.