Μετάβαση στο περιεχόμενο

tech_junky

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από tech_junky

  1. On 14/5/2021 at 10:21 ΠΜ, Lost.in.Athens said:

    Καλημέρα συνάδελφοι,

    επανέρχομαι στο θέμα μιας και έχει περάσει κάποιος καιρός. Έχω στη διάθεσή μου το Statics για να κάνω κάποιες μελέτες/αποτιμήσεις σε κτιριάκια. Το περιβάλλον προφανώς είναι παρωχημένο, αλλά το έχω συνηθίσει. Για το Statics έχω ακούσει ότι βγάζει σχετικά καλό τεύχος και σχέδια σε σχέση με άλλα προγράμματα. Παρ' όλα αυτά, έχω αρχίσει και έχω τις αμφιβολίες μου για την επιστημονική του ορθότητα. Δεν μιλάω για την αποτίμηση, που εκεί αμφιβάλλω για όλα τα προγράμματα πάνω κάτω, ακόμα και στις ελαστικές επιλύσεις εντοπίζω λάθη.

    Από την άλλη, και με το Fespa που είχα δουλέψει λίγο, δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα εντοπίσει μικρολαθάκια και σε αυτό (τουλάχιστον ήταν πιο εύκολο να εντοπιστούν). Το περιβάλλον λίγο δύσχρηστο, αλλά θα το συνηθίσουμε, τι να κάνουμε. Και προφανώς δεν κάνει όλα όσα υπόσχεται... Όπως επίσης αρκετά λάθη έχω ακούσει από γνωστούς (χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει) ότι έχει και το SCADA, το οποίο *φαινόταν* ότι ήταν πιο προσεγμένο.

    Τελικά υπάρχει κάποιο αξιόπιστο ελληνικό πρόγραμμα ή όλοι τα χρησιμοποιούμε γνωρίζοντας ότι μπορεί να βγάζουν και λανθασμένες επιλύσεις; Επιστημονικά ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο; Προσανατολίζομαι προς το ΡΑΦ (παρά την "παραξενιά" της χειροκίνητης διαστασιολόγησης), αλλά έχω ακούσει από τρίτο ότι δεν βγάζει και τόσο έτοιμα σχέδια, ισχύει;

     

     

    Συνάδελφε χρησιμοποιώ το Statics εδώ και αρκετά χρόνια. Προσωπικά το θεωρώ πολύ αξιόπιστο και εύχρηστο πρόγραμμα, αλλά και επιστημονικά άρτιο. Επίσης ότι παρατηρήσεις τους έχω κάνει κατά καιρούς τις έχουν λάβει υπ' όψιν και έχουν ενημερώσει το πρόγραμμα. Αν έχεις αμφιβολίες πάρε τους τηλέφωνο και συζήτησέ τες μαζί του, πιστεύω θα σου απαντήσουν αμέσως.
     

     

  2. Το ΤΣΜΕΔΕ μας δουλεύει.

    Η ανακοίνωση γράφει

    "Για την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση. "

    Η έναρξη της Α κατασκηνωτικής περιόδου είναι αυτήν την Κυριακή (16/6/2019) και η προσθεσμία για να κάνουμε αίτηση στον ΕΦΚΑ είναι η 14/6, δηλ. τελευταία μέρα μεθαύριο. Πότε θα αναρτηθείη  νέα ανακοίνωση και πότε θα πάμε στο ταμείο να πάρουμε την κάρτα κατασκηνωτή? Κοίταξα και στη σελίδα του ΕΦΚΑ, μόνον οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ (όχι όμως ΤΣΜΕΔΕ) μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση.

    Νομίζω ότι για φέτος κατασκηνώσεις τέλος.

  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

    Γνωρίζει κανείς αν δικαιούνται τα παιδιά μας των ασφαλισμένων στο ΕΦΚΑ-ΤΕΣΜΕΔΕ δωρεάν κατασκηνώσεις για το 2019? Κοίταξα στη σελίδα του ΤΣΕΜΕΔΕ και δεν είχε καμιά ανακοίνωση για το 2019.

  4. On 24/12/2018 at 9:39 ΜΜ, tech_junky said:

    Αν τα καταφέρω, θα ενημερώσω το forum.

    Τελικά τα κατάφερα να περάσω τα πιστοποιητικά. Το λάθος που έκανα ήταν το εξής. Για να εκδόσει τα πιστοποιητικά, το token μας ζητάει δυο κωδικούς, ο πρώτος είναι για το token κι ο δεύτερος το "digital signature pin". Στο 2ο κωδικό εγώ έβαζα το pin ψηφικής υπογραφής του ermis ενώ ο σωστός κωδικός είναι το 000000. Τέσπα, αρκετή ταλαιπωρία αλλά η δουλειά έγινε.

  5. On 23/12/2018 at 9:07 ΜΜ, georgegaleos said:

    Υποθέτω ότι έκανες τις ρυθμίσεις-ενεργοποίησες τα στοιχεία ελέγχου ActiveX που αναφέρει στην διαδικασία. Δοκίμασες με SafeNetAuthenticationClient-x32-x64-10.1 (driver 10.1), αφού απεγκαταστήσεις πλήρως το 10.3 (και από registry, και απο φακέλλους)

    Συνάδελφε σ' ευχαριστώ πολύ για την προσπάθειά σου να βοηθήσεις. Δεν βρήκα την 10.1 αλλά προσπάθησα με την 10.2 χωρίς καλύτερη τύχη. Έχω εγκαταλείψει προς το παρόν την προσπάθεια και θα ξαναπροσπαθήσω σε άλλον υπολογιστεί με Win7. Η Novatron είναι απαράδεκτη σχετικά με τους drivers και την υποστήριξη που δίνει. Εννοώ ότι θα έπρεπε να είχαν μια σύντομη περιγραφή για το τί σύστημα χρειάζεται και ποιος driver δουλεύει σωστά. Αλλά έτσι δεν θα έπαιρναν τα 80 ευρώ για την εγκατάσταση. Δεν θα τα πάρουν όμως μένα για λόγους αρχής.
    Αν τα καταφέρω, θα ενημερώσω το forum.

    • Upvote 1
  6. 23 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    Κάνετε μια αναζήτηση στο foum. Συνάδελφοι που αντιμετώπισαν το ίδιο σφάλμα έχουν γράψει σχετικά για το πρόβλημα και το τι πρέπει να κάνετε.

    Έχω διαβάσει όλη τη συζήτηση για το θέμα κι έχω κάνει όλες τις ρυθμίσεις που είδα να προτείνουν (driver 10.3). Αν κάποιος γνωρίζει ποιο είναι το ActiveX που αναφέρει ότι δεν βρίσκει και πως μπορώ να το εγκαταστήσω, θα παρακαλούσα να με ενημερώσει.

  7. Αγόρασα πρόσφατα το Gemalto IDClassic 340 USB από τη Novatron. Κάνω το διαδικασία με Win7, IE10. Έχω εγκαταστήσει κάθε πρόγραμμα και addon που υπάρχει στο ermis (εκτός από το SafeSign που αρνείται να εγκατασταθεί) καθώς και τους drivers της gemalto, (Safenet Authentication Client 10.3) . Έχω κάνει και αλλαγή κωδικού, οπότε το token φαίνεται να είναι ΟΚ.
    Όταν πάω να περάσω τα ψηφιακά πιστοποιητικά και επιλέξω Gemalto, μου ζητάει κωδικούς, βγάζει τα μηνύματα επιβεβαίωσης, αλλά εκεί σταματάει με σφάλμα D και αναφέρει ότι δεν είναι εγκαταστημένο κάποιο ActiveX χωρίς όμως να λέει ποιο.
    Αν επιλέξω αντί για Gemalto την επιλογή Safenet, μετά τους κωδικούς και τα μηνύματα, μου εμφανίζει ένα διάολογο να εισάγω το password του token, μετά από μικρή καθυστέρηση μου ξαναζητάει δευτερη φορά το password του token, και μετά ξαναβγάζει το μήνυμα για σφάλμα D και ότι λείπει ActiveX (Δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί το Ψηφιακό Πιστοποιητικό).
    Τί κάνω λάθος?

     

  8. Αν εννοείς γραφείο δικό του, ούτε καν φίλε tech_junky. Έρχεται στην Αγγλία και ψάχνει για δουλειά ως Contract σε κάποια (συνήθως μικρή) εταιρεία

     

    Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

    Πριν 2-3 χρόνια, γνώρισα ένα συνάδελφο που εργαζόταν περιστασιακά στην Αγγλία. Μου είχε πει ότι στα μικρά τεχνικά έργα (π.χ. προσθήκες, επεκτάσεις, ανακαινήσεις) που είναι και τα πιο συνήθη, οι αρχιτέκτονες συνεργάζονται με πολιτικούς μηχανικούς για μικροελέγχους. Π.χ. μου είχε δείξει κάποια αρχιτεκτονικά σχέδια από τον αρχιτέκτονα που συνεργαζόταν, όπου του είχε σημειώσει διάφορα δοκάρια, ή μεταλλικές συνδέσεις για να τις ελέγξει.

    Δεν ξέρω πόσο πληρωνόταν γι' αυτές τις υπηρεσίες ή τί ασφάλειες, λογιστές κλπ πλήρωνε, πάντως με αυτή τη δουλειά ζούσε.

  9. Για κάποιον που θέλει να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα Πολιτικού Μηχανικού στο ΗΒ, τί ακριβώς πρέπει να κάνει? Μια μετάφραση του διπλώματος του ελληνικού Πολυτεχνείου και της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος είναι αρκετή, ή πρέπει να γραφτεί σε κάποιο σύλλογο?

  10. Ωραία, βάζεις λοιπόν τυπικά ελάχιστους οπλισμούς σε όλες τις διατομές (υποθέτω αυτό θα μπορεί να το κάνει και αυτόματα), και μετά την επίλυση αστοχούν οι μισές διατομές. Σου βγάζει τα ελάχιστα εκατοστά που απαιτούνται ώστε να δεις τι ράβδους θα βάλεις? Πως θα αποφασίσεις που θα αυξήσεις οπλισμούς και πόσους θα βάλεις?

     

    Γι' αυτό που γράφεις για υπερβολικούς οπλισμούς που δεν χρειάζονται, φταίει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υπερδιαστασιολογεί και χρειάζεται διόρθωση (δεν ξέρω σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι). Για τους κόμβους όμως με υπερβολικά πολλές ράβδους φταίει ο μηχανικός που δεν ελέγχει σωστά τη μελέτη. Στα περισσότερα προγράμματα υπάρχουν σχετικοί έλεγχοι που προειδοποιούν για υπέρβαση αριθμού ράβδων οπότε αποφασίζεις εσύ τι αλλαγές διαστάσεων θα κάνεις.

     

    Το να μην προτείνει οπλισμούς ένα πρόγραμμα το θεωρώ αρνητικό. Ας μου προτείνει, κι ας αποφασίσω εγώ τι θα βάλω όπου δεν συμφωνώ. Ειδικά αν έχεις μεγάλα πολυώροφα κτίρια με 2-3 υπόγεια, με 35-40 υποστυλώματα ανά όροφο, και να πρέπει να βάλεις οπλισμούς μια μια διατομή, τι να πω. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου.

    Πιστεύω ότι σε μελλοντικές εκδόσεις θα βάλουν και αυτόματη επιλογή οπλσιμών.

     

     

    το  πρόγραμμα  εχει  ετοιμη  βιβλιοθηκη  από οπλισμένες   διατομες  ,  αν  δεν  σε  βολευουν 

    φτιαχνεις  εσυ  τις  δικες  σου  .

    ο  μηχανικος  πρεπει  να  ξερει  πως  να  οπλιζεται  κάθε  διατομή 

    κατω  από  συγκεκριμενο   συνδυασμο  φορτισης ,  αυτό  σπουδάσαμε  αλλωστε  .

    εχω  κανει  πολλες  οικοδομες  με  μελετες  συναδελφων    που  όταν  τοποθετουσα  τους  οπλισμους  στην  συμβολή 

    δοκων  υποστυλωμάτων    δεν  περναγε   ουτε   καρφιτσα  επαιρνα  την  εταιρεια  και  ζητουσα  γαρμιλοσκυροδεματα 

    ειδικης  συνθεσης  παντα  πιο  ακριβο  για  τον  πελατη  ,  ασε  που  όλα  αυτά  τα  σιδερα  δεν  χρειαζοντουσαν  στους 

    κομβους

  11. το  ραφ - σκυρόδεμα  δεν  κανει  διαστασιολογηση  οπλισμων  , όπως  τα  υπολοιπα   γνωστα  προγράμματα   αυτό  εγω  δεν  το  βρισκω  αρνητικο  ισα  ισα  το  θεωρω  πολύ  θετικο

    διοτι  απαιτει  μηχανικους  γνωστες  των  κανονισμων  ,  ο  χρηστης  μηχανικος  βαζει  τους  οπλισμους  και  το  ραφ   κανει    τους  ελενχους  .

    Όταν λες ότι δεν κάνει διαστασιολόγηση οπλισμών, εννοείς ότι δεν υπολογίζει ούτε τα ελάχιστα τετραγωνικά εκατοστά οπλισμού που απαιτούνται σε κάθε διατομή? Ή υπολογίζει εκατοστά αλλά δεν υπολογίζει ράβδους?

    Για μικρά κτίρια το να βάλουμε εμείς τους οπλισμούς και να τους ελέγξει το πρόγραμμα δεν είναι  πρόβλημα, αλλά όταν το κτίριο είναι πολύ μεγάλο, θα προτιμούσα να μου προτείνει οπλισμούς και να τους αλλάξω εγώ όπου θέλω.

  12. Σχετικά με τις δυσκαμψίες η απάντηση που έλαβα από την εταιρεία είναι ότι μέχρι την εμφάνιση της πρώτης βλάβης οι δυσκαμψίες είναι όπως και στην ελαστική ανάλυση. Δηλαδή 0,5 ή ότι άλλο επιλέξεις εσύ από τις ρυθμίσεις. Μετά την εμφάνιση της βλάβης η δυσκαμψια στο βλαμενο στοιχείο γίνεται όπως ορίζει ο ΚΑΝΕΠΕ με βάση τις καμπυλότητες.

     

     

    Κάτι δεν μου πάει καλά. Απ' ότι μάθαμε στο Πολυτεχνείο, στο βλαμένο στοιχείο δημιουργείται άρθρωση και η ακαμψία του πρακτικά μηδενίζεται (εκτός κι αν στο ΡΑΦ χρησιμοποιούν διάγραμμα με 2ο κλάδο μή οριζόντιο).

    Στην PushOver λαμβάνουμε ως ακαμψία  των μη βλαμένων στοιχείων αυτήν που προκύπτει από τον ελαστικό κλάδο του διαγράμματος Μ/φ και που δίνει τιμές μικρότερες από το 0.50. Ίσως ο ΕΚ8-3 έχει άλλη λογική απ' αυτήν του ΚΑΝΕΠΕ.

     

    Επίσης ένα ερώτημα είναι το εξής. Όταν πλαστικοποιείται το άκρο μιας ράβδου περί τον ένα εγκάρσιο άξονα, θεωρούμε ότι πλαστικοποιείται και περί τον άλλο άξονα , ή περί τον άλλον άξονα η διατομή διατηρεί την ακαμψία της? Εμένα μου φαίνεται λογικό το πρώτο, δηλ. να γίνεται ταυτόχρονα πλαστικοποίηση και προς τους δυο άξονες. Το ΡΑΦ τί ακριβώς κάνει?

  13. Δεν είπα αυτό ακριβώς συνάδελφε. Αναφέρομαι στην ευκολία να περιγράψεις το φορέα σου και να δεις τα αποτελέσματα.

    Το πόσο χρόνο θα αφιερώσεις για μια μελέτη είναι άλλη ιστορία.

    • Upvote 2
  14.  

    E....ας ρωτήσω και γω κάτι.... ποιό λογισμικό θα προτείνατε για την επίλυση 2-όροφου

    Στο Statics ένα τέτοιο κτίριο είναι υπόθεση μισής ώρας, από την περιγραφή των ορόφων μέχρι τα τελικά σχέδια. Υποθέτω πως με τα περισσότερα λογισμικά η διαδικασία θα είναι επίσης εύκολη.

     

     

    Πάντως για κτίρια με πολύ μεγάλα ανοίγματα προτιμώ να εισάγω κανονικές δοκούς ώστε να ελέγχω την όπλισή τους και όχι μια μονοκόματη zoelner. Π.χ. αν έχω μια πλάκα 15 x 9 θα προσπαθήσω να τη χωρίσω με 2 δοκάρια σε 3 πλάκες 5x9 ή όπως βολεύει καλύτερα.

    • Upvote 1
    • Downvote 2
  15. 3)Βλέπω αυτόν τον καιρό το Metalcad, ωστόσο αν κάποιος χρήστης έχει χρησιμοποιήσει και το Metalcad και το Instant θα ήθελα να μου πει σε επίπεδο παραγωγής σχεδίων ποιο από τα 2 προγράμματα των κάλυψε περισσότερο. Το Metalcad δεν διαμορφώνει λεπτομέρεια σύνδεσης του χιαστί οριζόντιου και κατακόρυφου συνδέσμου με τον στύλο και μάλιστα δεν την υπολογίζει καν!!!! Επιπλέον από όσο έχω δει δεν κάνει παραγωγή τομών στην λεπτομέρειες παρά μόνο κατόψεων.

     

    Το MetlCAD και διαμορφώνει και υπολογίζει τη λεπτομέρεια σύνδεσης χιαστί, απλώς θέλει λίγο διόρθωση το τετράπλευρο του ελάσματος. Σου επισυνάπτω σχετικά σχέδια οριζόντιου και κατακόρυφου συνδέσμου, εκτός κι αν θέλεις κάτι άλλο. Επίσης έχει και χωριστούς διαλόγους για υπολογισμό και σχεδίαση κομβοελασμάτων ή άλλων συνδέσεων που μπορείς να τα εισάγεις στο σχέδιο της μελέτης.

    post-544-0-07132000-1402321753_thumb.jpg

    post-544-0-91064100-1402321768_thumb.jpg

    • Upvote 1
  16. Κατι που παρατηρησα....

    Μετα απο μια Pushover αναλυση, φορτωνω το τευχος και βλεπω απο την επιλογη επαρκεια δοκων και υποστηλωματων οτι ολα ειναι οκ.

    -----

    Oμως στα διαγραμματα  απαιτησης ικανοτητας οπου υπαρχουν συνολικα 32 για (καθε συνδιασμο κατευθυνσης) βλεπω ξεκαθαρα ΑΣΤΧΟΧΙΑ για τον σεισμο και  σταθμη επτ/τας που εχω επιλεξει. Οπως φαινεται παρακατω οπου το φασμα που εχω βάλει δεν τέμνει κάν την καμπύλη

     

    Το ίδιο είχα παρατηρήσει κι εγώ σε μελέτη άλλου συναδέλφου με φεσπα, δηλ. ενώ σε κάποια από τα διαγράμματα απαίτησης-ικανότητας η Στοχευμένη Μετατόπιση ήταν μετά το σημείο επιτελεστικότητας NC, όλα τα στοιχεία έβγαιναν επαρκή. Δεν το ξέρω το πρόγραμμα, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να υπολογίζει σωστά τις επάρκειες.

  17. Όχι, το 50 είναι συνολικό ύψος μαζί με το 40. Δηλ. πάνω από το h του πέλματος είναι 10 cm.

     

    παίδες 

    έχω ένα σχέδιο άλλου συναδέλφου στο οποίο οι πεδιλοδοκοί 

    έχουν διαστάσεις 25χ50 Η=40 b =150

     

    Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει αν τα 50 εκ (προφανώς Η, της πεδιλοδοκού) είναι πάνω από το Η πέλματος της πεδιλοδοκού;;

    (υπόψη ότι το κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο)

  18. Καλημέρα σας συνάδελφοι,

    έτυχε και είδα το λίνκ του e-shop μου (www.bestclima) στην παραπάνω ανάρτηση και θέλω να σας ενημερώσω για τους ηλιακούς compact.

     

    Συνάδελφε σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πολύ διαφωτιστικές πληροφορίες που μας έδωσες.

    Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των μεγάλων απωλειών θα ήταν μακράν ο καλύτερος και οικονομικότερος ηλιακός. Βλέπω ότι ο compact της «Ηλιοακμής» έχει μόνωση πολυουρεθάνης προς την κάτω πλευρά, αλλά φυσικά οι μεγάλες απώλειες είναι από τη μεριά του συλλέκτη.

     

    Λόγω των απωλειών, η χρήση της ηλεκτρικής αντίστασης θα είναι επίσης αντιοικονομική. Η καλύτερη ίσως επιλογή θα ήταν να είχαμε έναν εσωτερικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που να αναλάμβανε δράση τις ώρες που ο compact έχει χάσει το θερμικό του φορτίο. Όμως αυτό θα απαιτούσε να ανοίγουμε και να κλείνουμε την έξοδο ζεστού του κάθε θερμοσίφωνα δυο φορές την ημέρα, κάτι  όχι πολύ πρακτικό.

  19. Για του ηλιακούς τύπου Compact τι γνώμη έχετε? Μου φαίνονται πολύ καλοί για να είναι αληθινοί. Χαμηλή τιμη, μικρό μέγεθος, δεν παγώνουν κλπ κλπ.

    Από έρευνα αγορά που έκανα βρήκα δυο εταιρείες να παράγουν τέτοιο τύπο, η Ηλιοακμή και η SOLE.  

     

    http://www.alphaclimagr.gr/p.HELIOAKMI-Ilioakmi-Compact-160-160L-litra-Glass-boiler-iliakos-thermosifonas-diplis-epilektikos-Eos-26-Atokes-Doseis.724432.html

     

    http://bestclima.gr/alpha/206-ηλιακοσ-compact-alpha-200lt-διπλησ-ηλιακός-glass-alpha.html

     

    Επειδή έχω και πρόβλημα ύψους (φωνάζουν οι γείτονες γιατί τους κόβει τη θέα), οι δυο παραπάνω ηλιακοί θερμοσίφωνες μου φαίνονται καλή επιλογή. 160-200 λίτρα στα 500-600 ευρώ με διπλή ενέργεια. Τι γνώμη έχετε?

  20. Σημερα θα καταθεσω το μηχανογραφικο μου δελτιο

     

    Αν θέλεις πολλά επαγγελματικά δικαιώματα, δήλωσε Πολιτικός Μηχανικός, πρακτικά μπορούμε να τα υπογράψουμε σχεδόν όλα (άσχετα τι ξέρουμε). Πάντως θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι με επαγγελματικά δικαιώματα, γιατί όπως έχει γίνει πια η κατάσταση αυτό που μετράει είναι τι ξέρεις και σπάνια το τι μπορείς να υπογράψεις.

     

    Σαν Η/Μ έχεις αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές όπως τηλεπικοινωνίες, ενεργειακά, ηλεκτρικές μηχανές, ηλεκτρονικά (κάποτε είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, τώρα έχουν ψιλοπεθάνει λόγω Κίνας) αυτοματισμούς (ρομποτική κλπ) και φυσικά λογισμικό και υπολογιστές αλλά και συνδυασμοί όλων αυτών. Το τι ακριβώς θα κάνεις όταν τελειώσεις ποτέ δεν το ξέρεις, η τεχνολογία αλλάζει πολύ γρήγορα και είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα μετράει μετά από 5-10 χρόνια.

     

    Η σχολή των Η/Μ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ ευρύ αντικείμενο, αλλά καλό θα ήταν κι ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό γιατί από πτυχία να φάνε κι οι κότες. Επίσης, μηχανικός σημαίνει καινοτομία, κι όχι το να βάζει σφραγίδες σε τυποποιημένες μελέτες.

     

    Η σχολή των Μ/Μ έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον κι ευρύ αντικείμενο (τεχνολογία υλικών, μηχανές εσωτερικής καύσης, κλιματισμός, κλπ).

    Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα μαθήματα που προσφέρει η κάθε σχολή, έστω και σαν τίτλους, να δεις τι σου αρέσεις εσένα περισσότερο.

     

    Σου εύχομαι Καλή επιτυχία και Καλές σπουδές.

  21. Ψάχνω κι εγώ πρόγραμμα στατικών

     

    Θα σου πρότεινα να δεις και το Statics της Multisoft. Κάνει όλα όσα ζητάς, έχει πολύ καλή υποστήριξη κι αρκετά χαμηλές τιμές. Το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια και με έχει καλύψει σχεδόν πάντα. Επίσης βελτιώνεται συνεχώς. Η εταιρεία δίνει εγγύηση επιστροφής χρημάτων αν μετά την αγορά αποφασίσεις ότι δεν σε καλύπτει.

  22. Χωρίς να ξέρω το ANSYS, το πρόβλημα φαίνεται πως είναι ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κάποιων τμημάτων του φορέα. Το στοιχείο που προσομοιώνει το εφέδρανο, αν είναι ράβδος, θα πρέπει να έχει 1 κόμβο κοινό με το μεταλλικό τμήμα του φορέα κι έναν κόμβο κοινό με το βάθρο.

  23. Μήπως θα ήταν ενεργειακά και οικολογικά προτιμότερο να διοχετεύεται το παραγόμενο βιοαέριο στο δίκτυο του Φ/Α? Οι σύγχρονες μονάδες παραγωγής Η/Ε από Φ/Α έχουν απόδοση της τάξης του 58% ενώ στις μικρές μονάδες παραγωγής Η/Ε από βιοαέριο το ποσοστό απόδοσης είναι μικρότερο από 25%. Φυσικά υπάρχουν πλεονεκτήματα τοπικότητας, μειωμένου κόστους μεταφοράς, σύνδεση με τοπική παραγωή (θερμοκήπια, αποξηραντήρια, ΣΗΘ) και δημιουργία θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία. Όμως και η διαφορα απόδοσης είναι ένα θέμα.

  24. Καλησπέρα,

    προσπαθώ να κάνω επίλυση μίας αποθήκης με μεταλλικό σκελετό στο MetalCAD αλλά έχω πρόβλημα ήδη στα αρχικά στάδια.

    Πήρες τηλέφωνο στην εταιρεία? Έχουν πολύ καλή υποστήριξη, θα σε βοηθήσουν σίγουρα. Το MetalCAD είναι πολύ καλό και έχει πολλές δυνατότητες. Κάποιο απλό λάθος θα έχεις κάνει, αν τους στείλεις τη μελέτη θα σου πουν ακριβώς.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.