Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostis37

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπέρα σε όλους! Τελικώς αποφασίσαμε να αγοράσουμε το ακίνητο και με το που γίνουνε τα συμβόλαια, να ξεκινήσουμε διαδικασίες για νομιμοποίηση! Η ιδιοκτήτρια έριξε αισθητά την τιμή και έτσι (αφού μας διαβεβαίωσαν ότι γίνεται) παίρνουμε ένα μικρό ελπίζουμε ρίσκο και προχωράμε σε αγορά! Καταλήξαμε σε έναν μηχανικό από τους τρεις συνολικά που είδαμε! Απλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη διαδικασία που θα ακολουθήσει! Είπε λοιπόν, ότι θα καταθέσει ένα φάκελλο εξαίρεσης κατεδάφσης εντός νομίμου περιγράμματος (μαιζονέτα) και ένα εξαίρεσης κατεδάφισης εκτός νομίμου περιγράμματος στο οποίο θα έχουμε και ένα μικρό πρόστιμο (ένα έρκερ ή κάπως έτσι που ενώ το 82 επιτρεπόταν, τώρα δεν επιτρέπεται πια), αφού περάσουν από την επιτροπή μετά θα πάμε για νομιμοποίηση! Ο χρόνος που μου είπε, είναι 8 μήνες για να περάσουν από επιτροπή και 2 μήνες για νομιμοποίηση! Η αμοιβή που ζήτησε μου φαίνεται λογική, ο χρόνος όμως κάπως "τραβηγμένος". Πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Καλά μου τα λέει; Υπάρχει καμμιά παγίδα έτσι όπως το ακούτε; Και επίσης αν εγώ ξεκινήσω ανακαίνιση και κάποιος ενοχληθεί, θα πρέπει να περιμένω 10 μήνες για να τελειώσω το σπίτι και να μετακομίσω; Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις και τις καθοδηγήσεις σας!
  2. Καλημέρα σε όλους! Είδα λοιπόν χθες, δύο μηχανικούς, ο ένας μου μίλησε για κάτι που μάλλον γίνεται, αλλά, θα με πάρει την Τετάρτη, αφού κάνει πρώτα κάποια τηλέφωνα να βεβαιωθεί 100%. Φαντάζομαι θα θελήσει να δει και το ακίνητο (το σωστό αυτό νομίζω πως είναι) και μου είπε ότι θα κάνουμε αναθεώρηση αδείας, αφού λοιπόν διάβασε την σύσταση και τον κανονισμό, είπε ότι δεν θα χρειαστεί καμία συγκατάθεση άλλων ιδιοκτητών, μου μίλησε επίσης και για κάτι που δεν ήξερα ως τώρα (ένα ερμερ, ερκερ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντως), που το 82 ήταν νόμιμο άλλα τώρα έχει καταργηθεί και ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε ένα προστιματάκι! Ο χρόνος που θέλει είναι περίπου 1,5 μήνας! Ο άλλος μηχανικός μου μίλησε για ενημέρωση φακέλου, μου είπε ότι κατα 99% γίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να κολλήσεις... Θέλει 1 μήνα λόγω και του ότι η οι πολεοδομίες υπολειτουργούν ελεώ ημιυπαιθρίων. Αυτός μου είπε ότι για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει πρώτα να δει από κοντά αν τα σχέδια που του έδειξα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και οι δύο πρότειναν να "τρέξουμε" παράλληλα και μια άδεια μικρής κλίμακας για την κατοχύρωση της ανακαίνισης! Πως σας ακούγονται όλα αυτά; Ποιος πιστεύετε ότι τα λέει πιο καλά; Γιατί αν κατάλαβα καλά μιλάνε για διαφορετικές μεθόδους! Αν μπορείτε και αν είναι εφικτό με όσα σας παρέθεσα, βοηθήστε να κάνω την πιο σωστή επιλογή μηχανικού! Ευχαριστώ και πάλι!
  3. Παίδες καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Νομίζω ότι μου έχετε δώσει μια πολύ καθαρή εικόνα πλέον και σας ευχαριστώ! Η αγορά γίνεται με μετρητά, οπότε θέμα δανείου δεν υφίσταται! Τώρα οι πιο πολλοί μου έχουν πει, να συννενοηθώ με την ιδιοκτήτρια να το τακτοποιήσει και μετά να το αγοράσω στην τιμή που είχαμε συμφωνήσει. Πρόκειται όμως για μεγάλη σε ηλικία κυρία (που δεν είχε ιδέα για το πρόβλημα, μέχρι σήμερα), συζητήσιμη όμως! Μου έχει πει λοιπόν, κάνε μια εκτίμηση του κόστους και εγώ θα στο κόψω απ' την τιμή! Την καταλαβαίνω, γιατί πού να τρέχει τώρα η γυναίκα και να μπλέκει με πολεοδομίες.... Εγώ λοιπόν αγοράζοντας το σπίτι σε καλύτερη τιμή, τι πιθανότητες έχω να το νομιμοποιήσω μέσα σε λογικά χρονικά και οικονομικά πλαίσια; Μήπως ξεφύγουμε από τις οικονομικές εκτιμήσεις του μηχανικού και τελικά μπω και μέσα; Μήπως κολλήσουμε κάπου αλλού; Μήπως χρειάζεται και συμβολαιογράφο; Μήπως χρειάζεται και η συγκατάθεση των άλλων ιδιοκτητών; Που στην τελική θα αντιμετωπίσουν καχύποπτα ένα νέο ιδιοκτήτη που μετά από 25 "φιλήσυχα" χρόνια θα θέλει να φέρει μέσ' τα πόδια τους την πολεοδομία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό! Και αν κάποιος δεν συναινέσει; Και κάτι τελευταίο αν το πάρω και δεν το νομιμοποιήσω αμέσως, τί κινδύνους διατρέχω; (πρόστιμα κτλ), δεδομένου ότι μόλις το πάρω θέλω να ξεκινήσω και ανακαίνιση που πιθανόν να ενοχλήσει τους άλλους, και να μου φέρουν καμία αστυνομία! Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεδομένου ότι το σπίτι μας αρέσει πολύ, καλύπτει τις ανάγκες μας, το παίρνουμε σε πολύ καλή τιμή και είμαστε ένα βήμα πριν την αγορά, θέλουμε κάτα κάποιο τρόπο να διασφαλιστούμε τουλάχιστον ξέροντας τι ρίσκα αναλαμβάνουμε! Ευχαριστώ πολύ!!!
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ο δικηγόρος μου πρότεινε να ρωτήσω μηχανικό, Μου είπε ότι είναι θέμα πολεοδομικό και ενάς μηχανικός το γνωρίζει καλύτερα! Έτσι λοιπόν ο πρώτος μηχανικός μου είπε ότι δεν έχω κανένα θέμα, ο χώρος ανήκει στον ιδιοκτήτη και τον χωρίζει όπως θέλει με τη σύσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δηλώσει τις αλλαγές στην πολεοδομία, ενώ οι άλλοι δύο μου μίλησαν για λάθος σχέδια στην πολεοδομία που μπορεί να μην μου προκαλέσουν πότέ πρόβλημα αλλά μπορεί και να προκαλέσουν πρόβλημα στο μέλλον σε τυχόν έλεγχο, άδειας μικρής κλίμακας ή και πώληση του ακινήτου. Γενικά έχω τρέξει πολύ για το θέμα και έχω απογοητευθεί, αυτό που με μπερδεύει περισσότερο είναι ότι κανένας του δεν μου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση!
  5. Παιδιά καλησπέρα! Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την φιλοξενία στο πολύ ενδιαφέρον forum σας! Έχω ένα πρόβλημα, επειδή ήδη επισκέφθηκα 3 μηχανικούς και πήρα διαδορετικές απαντήσεις, απευθύνομαι σε εσάς μήπως βγάλω κάποια άκρη! Έχω ξεκινήσει διαδικασίες αγοράς ενός οροφοδιαμερίσματος 3ου ορόφου σε 5όροφη πολυκατοικία! Ξεκινήσαμε με έλγχο τίτλων, όλα καλά, συνεχίσαμε με τα πρώτα μαζέματα χαρτιών που ζήτησε η συμβολαιογράφος και φτάσαμε να πάρουμε τα σχέδια από την πολεοδομία! Εκεί λοιπόν το οροφοδιαμέρισμα που μου πουλάνε, φαίνεται να είναι μεζονέτα με τον 4 όροφο έχοντας εσωτερική σκάλα! Η άδεια βγήκε το 82, η σύσταση οριζόντιας ιδικοτησίας έγινε το 83 με τα σωστά σχέδια προσαρτημένα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν στην πολεοδομία! Το 85 έγινε η αποπεράτωση της πολυκατοικίας και η άδεια γράφει στην αυτοψία ότι εφαρμόστηκαν τα εγκεκριμένα σχέδια! Βρίσκομαι λοιπόν ένα βήμα πριν την αγορά με αυτό το πρόβλημα! Τι πρέπει να γίνει και αν πρέπει να γίνει κάτι τι κόστος θα έχει σε χρόνο και χρήμα; Είναι μια εύκολη διαδικασία; Μπορεί παρά το πρόβλημα να γίνει μεταβίβαση; Τι μου προτείνετε να κάνώ; Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, ειλικρινά ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας! Και κάτι ακόμα! Επειδή το σπίτι μας το δίνει σε καλή τιμή και μας αρέσει πολύ! Αν το πάρουμε ως έχει! Τα ρίσκα που παίρνουμε είναι μεγάλα; Ευχαριστώ και πάλι!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.