Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sh1nespark

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Sh1nespark's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προσπάθησα να της εξηγήσω οτι οι μηχανικοί έχουν το χρονικό περιθώριο του Ιανουαρίου για να κόψουν δελτίο παροχής με ημερομηνία προηγούμενου έτους. Αυτός ήταν ο λόγος που περίμενα τον Ιανουάριο να κλείσω βιβλία και μπλοκάκι, μήπως και πληρωθούν παλιότερες εκρεμότητες... Και απο τη στιγμή που έχω κλείσει βιβλία σε εφορία και περιφέρεια με ημερομηνία 31/12/16 δεν έχω κόψει κανένα δελτίο μέσα στο 2017 ούτε έχω βάλει υπογραφές και σφραγίδες ως μηχανικός. Αλλά όλα αυτά της ήταν εντελώς αδιάφορα, αμφιβάλλω και αν κατάλαβε τα μισά. Μου είπε ξανά οτι η συνδρομή στο ΤΕΕ είναι ετήσια και όχι μηνιαία σύμφωνα με τον νόμο που αναφέρεται στην επιστολή που μου έστειλαν (προφανώς θα αναφέρεται σε κάποιον νόμο απο τότε που δημιουργήθηκε το ΤΕΕ). Και επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει όσα έλεγα, ζήτησα να υπογράψω ένσταση. Μου έδωσαν ένα έντυπο "αίτηση - βεβαίωση γενικής χρήσης" (δεν υπήρχε κάτι άλλο ποιο σχετικό) και εκεί έγραψα οτι σύμφωνα με τα έγγραφα που έχω καταθέσει απο εφορία και περιφέρεια έχω κάνει παύση επαγγέλματος με ημερομηνία 31/12/16 και ζητώ την διαγραφή μου απο το ΤΕΕ με την ίδια ημερομηνία, ωστε να μην πληρώσω εισφορές του 2017. Στο πρωτόκολλο μου είπαν οτι η "ένσταση" μου θα πρέπει να εξεταστεί απο δύο τμήματα, οικονομικών και μητρώου (δλδ θα πάει πάλι πίσω στην ίδια προϊσταμένη ) και θα πρέπει να περιμένω πάλι δυο μήνες!!! Επειδή το είδα να το αναφέρει και ο Kosmas_xles... όποιος γνωρίζει που υπάρχει γραπτώς ας με ενημερώσει. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
  2. Καλημέρα και απο μένα. Τόσα χρόνια μέλος στο michanikos.gr και στο πρώτο μου μνμ αφορά τη διαγραφή... Έχω κλείσει τα βιβλία μου στην εφορία με ημερομηνιά 31/12/2016, με την ίδια ημερομηνία έκανα παύση εργασιών στην περιφέρεια και πήγα στο ΤΕΕ να ζητήσω διαγραφή στις 2/2/2017. Απο το ΤΕΕ μου απάντησαν με επιστολή στις 24/3/2017 οτι η διαγραφή μου εγκρίθηκε με ημερομηνία διαγραφής 2/2/2017 (η ημέρα της αίτησης στο ΤΕΕ και όχι της παύσης εργασιών απο την περιφέρεια) και θα πραγματοποιηθεί μόλις πληρώσω τη συνδρομή του 2017! Που σημάινει οτι θα πρέπει να πληρώσω και τα 56 ευρω του έτους 2017 για το ΤΕΕ και Ιανουάριο-Φεβρουάριο για το ΕΦΚΑ. Επείδή βλέπω μερικούς απο εσάς να γράφετε το παρακάτω (το οποίο θεωρούσε αυτονόητο και ο λογιστής μου) : >> με διαβεβαιωσαν πως η ημερομηνια μεχρι την οποια τρεχουν εισφορες και συνδρομες σε τσμεδε και τεε, ειναι η ημερομηνια παυσης στην περιφερεια τεχνικων εργων, όποτε κι αν γινει δεκτη η αιτηση διαγραφης απο τεε και τσμεδε << Υπάρχει κάπου γραμμένο? Αναφέρεται σε κάποιο νόμο? Ποιος σας διαβεβαίωσε? Η προϊσταμένη του μητρώου ήταν απόλυτα σίγουρη οτι οι εισφορές τρέχουν μέχρι την αίτηση διαγραφής στο ΤΕΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.