Μετάβαση στο περιεχόμενο

mdavinci

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

mdavinci's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στη Γερμανία υπάρχουν οι ελεγκτες καυστηρων και εγκαταστασεων. Σαν πολιτικος μηχανικός μπορείς είτε με μεταπτυχιακά είτε με ειδικά σεμιναρια με εξεταση να πάρεις άδεια ενεργειακου επιθεωρητή για κτίρια.
  2. Αληθεια ποιος πιστευει οτι αυτη η χώρα μπορει να παει μπροστα και να καταπολεμηθει η ανεργία όταν για χρόνια και χρόνια επιδοτηται η ΓΕΡΟΥΣΙΑ! Ο προβληματισμος μου αφορά τους προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές! Δούλευα 2 χρονια στη Γερμανία σαν ενεργειακός μελετητής και επιθεωρήτής. Επίσης παρακολούθησα Μαστερ Βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων. Ασχολήθηκα με πάνω από 200 πιστοποιητικά και 100 ενεργειακές μελέτες. Τουλάχιστον 20 ήταν για κτίρια κοντα στα 1000m². Το ίδιο το μεταπτυχιακο είναι αναγνωρισμένο από την Γερμανική κυβέρνηση , ότι οι απόφοιτοι μπορούν να αναγνωριστούν απευθείας σαν μόνιμοι ενεργ. επιθεωρητές. Είμαι 26 ετών. Έρχομαι λοιπον στην Ελλάδα με την ελπίδα να δουλέψω σαν ενεργειακός επιθεωρητής. Παρόλο που στέλνω λοιπόν βεβαιώσεις για τα έργα στη Γερμανία και την αναγνώριση από εκεί , η αίτηση μου απορρίπτεται. Το αστείο είναι ότι ο πατέρας ενός κολλήτού μου μεγαλομηχανικός 20 ετίας , που έχει σηκώσει αρκετά σπίτια αλλά δεν έχει ιδέα τι θα πει επίστρωση χαμηλής εκπομπής και τι διαφορα εχει η εξιλασμένη από την διογκωμένη πολυστερίνη πήρε την άδεια από τήν αρχή. Παραδείγματα σαν το δικό μου με εξειδικευμένα άτομα που αποκλέιονται λόγω ηλικίας ξέρω αρκετά. Έτσι θα βελτιωθούν τα σπίτια? Έτσι θα προσφερθούν οι νέες θέσεις εργασίας? Δεν με νοιαζουν τόσο τα 150Ευρω του πιστοποιητικού που έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστα , αλλά η στρεβλή ελληνική λογική και η προσημειωμένη τράπουλα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.