Μετάβαση στο περιεχόμενο

amahos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αν καταθέσω εγώ τα νόμιζα χαρτιά μου για την άδεια με όλες τους παρανομίες, φυσικά δεν θα μου δώσουν την άδεια αν δεν τα νομιμοποιήσουν!? Αλλά έτσι θα τους αναγκάσω να τα νομιμοποιήσουν, όποτε γίνει αυτό (2-3χρόνια?) και έτσι θα μπορέσω να χτίσω,..αλλά θα μου αφαιρεθούν τα τετραγωνικά τους από το δικό μου κτίσμα, συντελεστής δόμησης? Δεν τα παίρνω της μετρητής! Μία δεύτερη γνώμη ήθελα! Πρώτα γίνεται η στατική μελέτη και μετά τα σχέδια (έστω και πρόχειρα)?
  2. Και επειδή δεν θέλω εγώ να παρανομήσω, πρέπει να πάω στην πολεοδομία και να βγάλω στην φόρα τα αυθαίρετα των άλλων? Ή να τους υποχρεώσω να τα νομιμοποιήσουν πρίν καταθέσω για την άδεια μου και να έχω το ρίσκο να χάσω τα τετραγωνικά από το διαμέρισμα μου?
  3. Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα? Δικηγόρους – δικαστήρια με φοβίζουν αυτά? Τι φταίω και εχω μπλέξει έτσι? Ο μηχανικός μου γιατί είναι τόσο αισιόδοξος?
  4. Μπορείτε να αναλύσετε τις περιπτώσεις του «αργά ή γρήγορα» θα βρεθούμε μπλεγμένοι??? Πως, με ποιόν τρόπο? Φυσικά και έχω μηχανικό, αλλά δεν είναι πρέπων να πάρω και μια δεύτερη – Τρίτη γνώμη? Μια περιουσία θα ξοδέψω δεν μου περισσεύουν!
  5. Από ότι έχω καταλάβει, διορθώστε με αν κάνω λάθος, η διαδικασία έχει ως εξής: 1) Βρίσκω μηχανικό, που ήδη έχω 2) Κάνουμε κάποια σχέδια για το σπίτι που θα θέλαμε, σύμφωνα με τα σχέδια και τους όρους που υπάρχουν στην πολεοδομία και στα συμβόλαια 3) Γίνεται η στατική μελέτη, για να δούμε αν το υπάρχον κτίσμα αντέχει το βάρος, όπου ο μηχανικός μου θεωρεί ότι αντέχει επειδή θα κάνουμε μεταλλική κατασκευή. 4) Γίνονται τα τελικά σχέδια 5) Καταθέτουμε τα χαρτιά μας στην πολεοδομία για άδεια όπου: a. Ή, πρέπει να νομιμοποιήσουν οι συνιδιοκτήτες τα αυθαίρετα με τα ανάλογα πρόστιμα και γκρεμίσματα, όπου θα πάρει 3-4 χρόνια b. Ή, παρανομούμε εμείς μη δηλώνοντας τις παρανομίες τους και ρισκάρουμε να βρεθούμε και μπλεγμένοι 6) Έρχεται ο ελεγκτής και μπλέκουμε ή εμείς ή αυτοί. ????? Νομίζω, από ότι έχω διαβάσει στο συμβόλαιο ότι έχει γίνει οριζόντια ιδιοκτησία, ο κάθε αδελφός και ένα όροφο περίπου, και το αναγράφει και σε ποσοστά επί της δόμησης. Το οικόπεδο και οι κήποι, θέσεις parking είναι κοινόχρηστοι χώροι
  6. Από ότι μου έλεγε ο πατέρας μου είχαν κάνει μια προφορική συμφωνία. Ήταν να ξεκινήσουν το χτίσιμο μαζί, αλλά τελικά αυτός δεν μπόρεσε και είχαν πει ότι τα έξοδα για τους κοινόχρηστους χώρους θα τους τα έδινε όταν έχτιζε αυτός. Θέλω να είμαι κύριος και να μην αθετήσω την συμφωνία του ακόμα και προφορική. Αλλά πως τα υπολόγισαν αυτοί τα χρήματα που τους χρωστάμε?
  7. Χίλια ευχαριστώ για το feedback! Πιστεύετε ότι θα μπλέξω, δηλαδή! Να μην ξεκινήσω διαδικασίες για να κτίσω!? Είναι κρίμα πάντως να πληρώσω τα κερατιάτικα άλλων. Όταν κτίζανε ο πατέρας μου έκανε τα στραβά μάτια, δεν τον ενδιέφερε και πολύ. Τώρα ο μηχανικός λέει να καταθέσουμε τα χαρτιά για άδεια χωρίς να φαίνονται οι παρανομίες και σε τυχών έλεγχο να πούμε ότι τώρα τα έκτισαν χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. ‘Οσον αφορά τα χρήματα που μου ζητάνε, αυτά δεν πρέπει να συμψηφιστούν με τους κοινόχρηστους χώρους που έχουν καταπατήσει? Οπότε μάλλον θα μου χρωστάνε αυτοί?
  8. Αν και δεν έχει γίνει ακόμα η στατική μελέτη, ο μηχανικός μου πιστεύει πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, γιατί θα γίνει ελαφριά μεταλλική κατασκευή. Με τα υπόλοιπα τι κάνω? Οι ακάλυπτοι χώροι που έχουν χτιστεί από τους συνιδιοκτήτες δεν ανήκουν και σε εμένα? Σας ευχαριστώ πολύ για το feedback!!
  9. Ναι μπορούμε να κτίσουμε και έχει γίνει η μελέτη και έχουμε ξεκινήσει τα σχέδια με ένα μηχανικό. Απ’ ότι φαίνεται δεν παίρνω σαφείς απαντήσεις για αυτά τα ερωτήματα μου! Μπορεί να μην θέλει να μπλέξει ο άνθρωπος τον καταλαβαίνω. Αν τα νομιμοποιήσουν θα χάσω από την δόμηση μου!
  10. Τι γίνεται σε περίπτωση μείωσης της υπολειπόμενης δόμησης? Με αποζημιώνουν? Δεν θα βρω το δίκιο μου ποτέ? Δεν έχει νόημα να κτίσω λιγότερα τετραγωνικά είμαστε 5μελής οικογένεια. Μπορείτε αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να απαντήσετε πιο συγκεκριμένα στα αρχικά μου ερωτήματα Θερμά ευχαριστώ και πάλι!
  11. Πρόσφατα κληρονόμησα ένα οικόπεδο και τον αέρα του υπάρχοντος κτίσματος , από τον πατέρα μου και σκέφτομαι να κάνω ένα πανωσήκωμα για τον 2ο και 3ο όροφο, περίπου 130τμ στο σύνολο. Οι άλλοι ιδιοκτήτες μας ζήτησαν ένα ποσό, αρκετών χιλιάδων ευρώ (10-20) για τις υπάρχουσες υποδομές. Κλιμακοστάσιο, μπετά κτλ. Ισχύει αυτό? Επίσης στο ισόγειο και στον 1ο έχουν κλείσει τον ακάλυπτο χώρο (έχει μετατραπεί σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο) , 35 τμ έκαστος. Αυτός δεν είναι κοινόχρηστος, άρα και δικό μου περιουσιακό στοιχείο? Οι δύο υπάρχουσες θέσεις παρκινγκ – πιλοτής του κτιρίου έχουν μετατραπεί σε μια βεραντούλα που έχει πρόσβαση μόνο από τους ιδιοκτήτες του 1ου. Τι κάνω? Προσφέρθηκαν να μου δώσουν μια θέση παρκινγκ σε κάποια άλλη μεριά του κήπου, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τα δέντρα και την πρασινάδα. Τέλος υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο, το οποίο δεν φαίνεται ούτε στα σχέδια αλλά ούτε και στα συμβόλαια. Είναι συζητήσιμοι άνθρωποι και θα προτιμούσα να μην μπλέξω να δικαστήρια και αγωγές, μιας θα μείνουμε μαζί, αλλά δεν μου αρέσει να αδικούμε. Θερμά ευχαριστώ για τον χρόνο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.