Μετάβαση στο περιεχόμενο

kallergisbros

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    kallergisbros

kallergisbros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γίνεται με ξελούρισμα για να γίνει μεγαλύτερο το διάκενο για το τζάμι, μόνο που πιθανότατα πρέπει να αλλαχτούν και τα ράουλα, λόγω το διπλάσιου βάρους του διπλού υαλοπίνακα (εκτός των μικρών διαστάσεων κουφωμάτων).
  2. Αλουμινίου (υλικό δοκιμασμένο χρόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα). Αν μπορεί από θέμα χώρου, ανοιγόμενα. Έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά στις κατηγορίες Αντοχή στην Ανεμοπίεση, Υδατοστεγανότητα, Αεροδιαπερατότητα. Τώρα αν θες να βάλεις χωνευτά και τη μπορεί να χωρέσει δεν Κενό στο τοίχο για Χωνευτά Κουφώματα. Αν έχει αυτόνομη θέρμανση να βάλεις Θερμοδιακοπτόμενα. Με μια αύξηση του κόστους περίπου κατά 20% (για θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με ενεργειακά τζάμια) θα έχει εξοικονόμηση ενέργεια περίπου 30% και θα κάνει απόσβεση το επιπλέον κόστος σε 5 περίπου χρόνια (με τις τρέχουσες τιμές ενέργειας με τις ακριβότερες μελλοντικές μπορεί να γίνει και απόσβεση και σε 4 έτη). Απόσβεση Κόστους Κουφωμάτων & Ενεργειακές Απώλειες Κουφωμάτων. Όσα αναφέρονται στα link αφορούν ενεργειακές απώλειες από τα κουφώματα και όχι από άλλα τμήματα του κελύφους. Άρα ότι κέρδος έχεις από τα κουφώματα είναι κέρδος στην τσέπη σου άσχετα με τις απώλειες της τοιχοποιίας ή του δώματος. Ενεργειακά Low-e όπως ανέφερα και παραπάνω. Αν τα νέα ρολά μπουν στις θέσεις εντοιχισμένες θέσεις που πιθανότατα υπήρχαν τα παλαιά τότε απλά συμβατικά κάνουν την δουλειά που πρέπει. ΠΡΟΣΟΧΗ στις θερμογέφυρες. Διαφορετικά αν όλο το κουτί του ρολού βρίσκεται στις καιρικές συνθήκες θα πρέπει να μπει κουτί ρολού με θερμοδιακοπή. Όσο για το φυλλαράκι του ρολού δες Χρήση Ρολών ή Παντζουριών
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.