Μετάβαση στο περιεχόμενο

vahil3

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    αθήνα

vahil3's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Είμαι νέος αρχιτέκτονας και έχω αναλάβει την εξής εργασία: ο πελάτης μου λειτουργεί φαρμακείο εδώ και 30 χρόνια δικής του ιδιοκτησίας και τώρα βγαίνει στη σύνταξη και θέλει να μεταβιβάσει την άδεια λειτουργίας του σε κάποιον νεώτερο. Πήρε λοιπόν από την νομαρχία ένα Α4 με δικαιολογητικά που πρέπει να μαζέψει μεταξύ των οποίων είναι μια βεβαίωση απ την πολεοδομία για τους χώρους του καταστήματος (τετραγωνικά, ότι δεν έχει αυθαίρετες κατασκευές κλπ), ένα απόσπασμα ρυμοτομικού με τις αποστάσεις από τα γύρω φαρμακεία και σχέδια αποτύπωσης. Και κει μπαίνω εγώ με τις απορίες μου. Πηγαίνω λοιπόν στον μηχανικό της αντίστοιχης πολεοδομίας και θέλοντας να με ξεπετάξει με γρήγορη απάντηση στην ερώτησή μου (ψιλοαγενώς) και ενώ του λέω τα της μεταβίβασης και του δείχνω τα δικαιολογητικά της νομαρχίας, τα κοιτά με μισό μάτι και μου λέει βεβαίωση κύριας χρήσης. Και η ερώτησή μου προς τους συναδέλφους μηχανικούς είναι : αφού ο πελάτης μου λειτουργεί το φαρμακείο τόσα χρόνια τί χρειάζεται η βεβαίωση κύριας χρήσης; Έχοντας ξεκινήσει να συμπληρώνω το φάκελο της Β.Κ.Χ. κάνω καλά; είναι αυτή η διαδικασία που ακολουθείται; (έχω και μια ανασφάλεια έκθεσής μου στον πελάτη προφανώς) ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια...
  2. είμαι σχετικά νέος μηχανικός (2005) και ψάχνω οικοδομικές λεπτομέρειες στήριξης υαλοστασίων πάνω σε κατακόρυφα ή κεκλιμένα μεταλλικά υποστυλώματα χωρίς να εμφανίζονται καΐτια. Έχω υπόψη μου τα spider αλλά δεν έχω βρεί κάποια καλή λεπτομέρεια που να μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μελέτη εφαρμογής. αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος συνάδελφος θα είμαι ευγνώμων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.