Μετάβαση στο περιεχόμενο

Xarda

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Τελικα αυτο που θα γινει ειναι να βγει προεγκριση αδειας (νεο κολπο!) διαρκειας 3ων μηνων και μεσα σε αυτο το διαστημα θα βγει νεα αδεια απο την αρχή. Καλα ως εδω....Το κοστος για επανασυνδεση της ΔΕΗ και νερου ποιο ειναι;;Δινεις καποια προκαταβολη οταν πας να κανεις αιτηση επανασυνδεσης;
  2. Να συμπληρωσω και εγω και να πω οτι πραγματι ΔΕΝ οριζει ο νομος πλεον ελαχιστα τετραγωνικα μετρα για την κουζινα (χθες μου το ειπαν απο το υγειονομικο ΑΛΛΑ αν δουν οτι εχεις κουζινα 5 τετραγωνικα και εσυ θελεις να εξυπηρετησεις 5000 ατομα τοτε λογικο ειναι να μην το δεχτουν και ΜΟΝΟΝ αυτο). Ας επανελθω στο θεμα. Αυτη τη στιγμη βρισκομαι στη διαδικασια της χαρτουρας και της οικονομικοτερης και ταχυτερης λύσης. Αυτα που θέλω να ρωτήσω ειναι: Με συμφερει περισσοτερο σε ΧΡΟΝΟ και σε ΧΡΗΜΑ (αναφερομαι στα παραβολα/πληρωμες καθε διαδικασίας) να κάνω -> 1) μεταβιβαση της αδειας <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> απο τον παλιο ιδιοκτητη σε εμενα ως <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> και μετα να κάνω τροποποίηση αυτης σε <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>> ; 2) να ξεκινήσω απο την αρχή τις διαδιακασίες για έκδοση νέας άδειας ως <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>> ; απ'οτι διαβασα και απο εσας πιο πανω αλλα και απο τον ΔΗΜΟ κατεληξα στο συμπέρασμα οτι οπως και να έχει απο τη στιγμή που θέλω να εχω την δυνατοτητα να ψήνω π.χ σουβλάκια εντος του καταστήματος θα πρέπει να εχω κουζίνα.ΟΜΩΣ εφ'οσων εγω θα φτιάξω κουζινα θα πρεπει να ερθει ο μηχανικός να κάνει μελετη είτε γίνει μεταβίβαση της άδειας και στη συνέχεια τροποποίηση (1) είτε γίνει εκδοση ΝΕΑΣ αδειας (2) .Επίσης απο τη στιγμή που θα κάνει μελέτη ο μηχανικος θα πρεπει να γίνει μελέτη και για πυροπροστασία και απ'οτι εμαθα θα πρεπει να μπουν και "ψεκαστηρες" στο ταβανι που πετανε αυτοματα νερο σε περιπτωση φωτιας γιατι η ψησταρια θα λειτουργει με φιαλη υγραεριου. 3) Επίσης κατι που κολλαει την ολη διαδικασία για να φτιαξω το μαγαζι εσωτερικα (κουζινα-μπαρ κτλ) είναι και το γεγονος πως χωρις την αδεια δεν μπορω να κανω κατι απ'οτι μου ειπε ο λογιστης καθως σε περιπτωση καταγγελιας-ρουφιανιας θα εχω προβλημα με τους εργατες αλλα και γιατι απο τα τιμολογια - αποδειξεις που θα μου δωσει το συνεργειο που θα το φτιαξει θα μπουν στην φορολογικη και θα εχω απαλλαγες. 4)Γενικοτερα και χωρις λεπτομερειες θα ηθελα επιτελους να καταλαβω με ποια σειρα θα πρεπει να προχωρησω.Δηλαδη α)να παω στον δημο πρωτα και μετα στο υγειονομικο και μετα στην πυροσβεστικη και μετα στον μηχανικο;; β)να παω πρωτα στον μηχανικο και μετα στον δημο και μετα στην πυροσβεστικη και μετα στο υγειονομικο;;
  3. Ναι οκ εγω ρωταω αν θα πρεπει να γινει η ολη διαδικασία απο την αρχή ή μπορώ να κάνω την τροποποίηση απλά; Στην περίπτωση που ξεκινήσω απο την αρχή την διαδικασία αυτό θα κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήμα ενω διαφορετικά θα γίνει η δουλεια μου άμεσα και χωρίς κόστος.
  4. Μπαίνω στο ψητό. Υπάρχει ένας χώρος οπου μέχρι πριν απο ενα μήνα ήταν καφενείο σε λειτουργία με άδεια <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> οπου δινοταν η δυνατότητα να φτιάχνει ΜΟΝΟ κρύους μεζεδες (κασερι-σαλαμι-βραστα λουκανικα).Τελικά έκλεισε.Θέλω να το ανοίξω εγώ με την διαφορα ότι θέλω να εχω τη δυνατοτητα να ψηνω σουβλακια παιδακια και γενικα να φτιαχνω και ζεστους μεζεδες με τυροσαλατες κτλ. Για να γίνει κατι τετοιο θα πρεπει να αλλαξω την αδεια. Ενας τρόπος ειναι απο οσα μου ειπε ο λογιστης να γινει μεταβιβαση της αδειας απο τον παλιο κατοχο του μαγαζιου στο δικο μου ονομα και ΜΕΤΑ να τροποποιήσουμε στην αδεια και τον τιτλο π.χ <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>>. Το θεμα που προκύπτει ειναι οτι για να μπορεσω να ψηνω τους μεζεδες (σουβλακια κτλ) θα πρεπει να φτιαξω κουζινα (καθως ο προηγουμενος δεν ειχε) με ψησταρια υγραεριου εντος του καταστηματος.Αρα λοιπον αφου θα φτιαξω κουζινα θα πρεπει να ερθει απο την αρχη ο μηχανικος να δει το κτηριο + την χαρτουρα + γραφειοκρατια ;;;; Ετσι λοιπον η πρώτη λυση της μεταβιβασης - τροποποίησης της αδειας ακυρώνεται; Θα πρεπει εξ'αρχης να βγει αδεια με τιτλο <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΙΡΙΟ>> και αν ΝΑΙ ποιο θα ειναι το κοστος του μηχανικου και γενικοτερα της ολης διαδικασιας σε χρημα και χρονο;;;
  5. Ποια μπορεί να είναι αυτά ? π.χ Αν θα κατοικεις εσυ ο ίδιος ή θα είναι αποθήκη και παραπλήσια ? Οταν λες να τους αναθέσω τι εννοεις ? Δηλαδή να πω οτι θελω να κάνω πραγματα μεχρι 10 ευρω και να μου πουν τι επιτρεπετε να φτιαξω ?
  6. Ακουσα οτι μπορεί να κτίσει κάποιος ενα χώρο στο χωράφι του ΕΩΣ 16τ.μ Διχως άδεια. 1) Ισχύει κάτι τετοιο ? 2) Σε περίπτωση που ξεπεράσεις τα τετραγωνικά πόσο μπορεί να φτασει το πρόστιμο ? 3) Αν θελήσει κάποιος να φτιάξει μια κτηνοτροφική μονάδα 450 τ.μ πόσο θα πρέπει να πληρώσει ?
  7. Επειδή δεν γνωρίζω περι ηλεκτρολογικών μπορείς να μου πείς βλέποντας τα παραπανω links πόση ενέργεια θα χρειαστώ συνολικά ετσι ωστε να αγοράσω την καταληλη μπαταρία ?
  8. Σκέφτομαι να τοποθετήσω 4 κάμερες + 1 καταγραφικό στο κτήμα μου. Διαθέτω γεννήτρια πετρελαίου με την οποία θα φορτίζω μια μπαταρία που θα αγοράσω.Τι τύπου και πόσα volt θα πρέπει να "βγαζει" η μπαταρία για να μπορεσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μου ? ( Η φόρτιση της μπαταρίας θα γίνετε σχεδόν καθημερινά. ) Με συμφαίρει να αγορασω φ/β πλάκα και όχι να καίει πετρελαιο η γεννητρια για την φόρτιση της μπαταρίας και αν ναί ποια θα είναι αυτή και πόσο θα κοστίζει ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.