Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostis010

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Και όμως η απάντηση της υπαλλήλου στην ευδαπ αυτή ήταν! Αυτό που λες να μειώνεται η πίεση λόγω αντλιών δεν το 'χα σκεφτεί... Ίσως να 'χεις δίκιο. Το φαινόμενο της πίεσης συμβαίνει σχεδόν κάθε Σάββατο πάντως και μετά το καλοκαίρι, όλο και συχνότερα...
  2. Πλάκα κάνεις. Εδώ στάνταρ πλέον 2 μέρες την εβδομάδα ο δήμος μειώνει την πίεση εντελώς απροειδοποίητα με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν αντλία να μένουν από νερό (!!!) κι εσύ μου λες ο δήμος να μου απαγορεύσει την αντλία? Όσα τηλέφωνα και να πήραμε στην ευδαπ μας προέτρεψαν να βάλουμε αντλία, λέγοντάς μας ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο. Αν όμως ήταν αυτονόητο ας την περνάγανε εκείνοι όταν έβαζαν και το ρολόι, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για πράγματα δεδομένα.
  3. Ναι και πραγματικά δεν μου πήγε ο νους ότι δεν ήξερε. Νόμιζα ότι δεν γινόταν κάτι άλλο. Οπότε θα μιλήσω σε μηχανικό ή σε άλλον υδραυλικό.
  4. Είναι δουλειά μηχανικού αυτό? Νόμιζα ότι είναι στα καθήκοντα υδραυλικού. Μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιο λινκ να δω πώς είναι αυτή η αντλία κι αν μοιάζει με αυτή που έχω?
  5. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, στην πόλη μου υπάρχουν μέρες που ο δήμος μειώνει την πίεση του νερού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει ως την ταράτσα του δεύτερου ορόφου όπου είναι η δεξαμενή. Έτσι, βάλαμε ένα μηχάνημα, όχι ακριβώς πιεστικό, κάτω στο ρολόι. Το πρόβλημα είναι ότι, σύμφωνα με τον υδραυλικό, το μηνάνημα αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί για ώρες. Βασικά το ενεργοποιούμε με κουμπί κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε ότι το δίκτυο δεν έχει πίεση, το αφήνουμε ένα μισάωρο περίπου να γεμίσει η δεξαμενή και μετά το κλείνουμε. Στο παρελθόν, ένα παρόμοιο μηχάνημα που το 'χαμε αφήσει 1 ώρα κάηκε. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο "πιεστικό" που να μην χρειάζεται να το ενεργοποιούμε εμείς, να δουλεύει μόνο του, να μην καίγεται και να μην κάνει θόρυβο. Ο υδραυλικός μας είπε "όχι" και ήταν κατηγορηματικός...αλλά προσωπικά δεν με έπεισε. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάτι τέτοιο? Μας πρότεινε ωστόσο να μεταφέρουμε τη δεξαμενή κάτω στο γκαράζ ούτως ώστε να είναι κοντά στο ρολόι κι από κει να βάλουμε πιεστικό. Όμως, έτσι, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν θα έχουμε ούτε νερό... Επίσης, θα αυξηθεί πολύ η κατανάλωση νερού καθώς στην οικία υπάρχουν 3 διαμερίσματα που τώρα βολεύονται (τα 2 απ' αυτά) χωρίς πιεστικό. Άρα, απορρίπτεται αυτή η ιδέα. Τι προτείνετε?
  6. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Ανησυχώ όμως ότι σε επικείμενο μεγάλο σεισμό θα υπάρχει πρόβλημα... Βασικά δεν έχει 3ο. Είναι ισόγειο, πρώτος και δεύτερος, με τον δεύτερο να είναι έτσι όπως περιέγραψα. Κι εγώ το πιστεύω αυτό για την ακαμψία... Και απορώ πραγματικά πώς είναι δυνατόν μηχανικός να συμφώνησε (να πρότεινε κιόλας) να φτιαχτεί κάτι τέτοιο, μια "βαριά" κατασκευή επάνω σε έναν όροφο που είναι φτιαγμένος αλλιώς και...έχει διαφορετικές αντοχές! Κι όλο αυτό το πρότεινε ως...αντισεισμικό Το άλλο που με προβληματίζει είναι ότι συνολικά το σπίτι είναι φτιαγμένο σε τρεις φάσεις. Δυο όροφοι ('90 - '02) στηριζόμενοι σε μια κατασκευή του '60, παρότι το '90 (κατά τα λεγόμενα του πατέρα μου) προστέθηκαν επιπλέον κολώνες στο σπίτι. Δεν ξέρω, όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο αγχώνομαι κυρίως γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε καν να μάθω περισσότερα. Αυτό εξηγώ, ότι ο πατέρας μου δεν εγκρίνει κάτι τέτοιο γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο μηχανικό που επέβλεψε το σπίτι. Δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα στην παρούσα φάση. Εντωμεταξύ σκέφτομαι ότι καλώς ή κακώς η πόλη μου δεν έχει δοκιμαστεί από μεγάλους σεισμούς, πέραν αυτού της Πάρνηθας. Τότε το σπίτι δεν είχε παθεί καμία ζημιά αλλά δεν υπήρχε ο επιπλέον όροφος. Έκτοτε δεν έχει δοκιμαστεί η αντοχή του, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
  7. Κι εγώ θέλω να μάθω λεπτομέριες αλλά καταλαβαίνετε ότι είναι κάπως λεπτό το θέμα. Ο πατέρας μου, μου είπε ό,τι θυμόταν κι επιμένει ότι ο μηχανικός του πρότεινε να γίνει έτσι το σπίτι. Ήταν την περίοδο που είχε γίνει ο σεισμός της Αθήνας και (τότε μέναμε στον α' όροφο) οι δικοί μου είχαν φοβηθεί πολύ (παρότι ο όροφος δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά) και γενικά ήθελαν ένα σπίτι όσο το δυνατόν πιο γερό. Το να ρωτήσω τον μηχανικό είναι δύσκολο γιατί είναι στο εξωτερικό τα τελευταία τρία χρόνια. Άσε που θα ήταν σαν να αμφέβαλα για τη δουλειά του. Όπως και το να φέρω άλλο μηχανικό να κάνει μελέτη, δεν μπορώ εγώ να το κάνω, πρέπει να το αποφασίσει ο πατέρας μου(....). Εσείς από την εμπειρία σας, σας έχει ζητηθεί ποτέ να κάνετε ένα σπίτι έτσι? Το γεγονός ότι ο α' όροφος και το ισόγειο είναι φτιαγμένα με τον "γνωστό" τρόπο, δηλαδή με τούβλα και από πάνω τους στηρίζεται μια διαφορετική κατασκευή, δεν είναι λίγο περίεργο? @econa οκ αν όλη η πολυκατοικία είναι φτιαγμένη έτσι, τι γίνεται όμως αν έτσι φτιάχτηκε μόνο ο τελευταίος όροφος? Δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τη βάση? Δεν την...πιέζει? ---------- Kάποια απάντηση??
  8. Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος στην παρέα. Με την ευκαιρία να πω ότι δεν έχω σχέση με το επάγγελμα, ούτε καν ως χόμπι. Έχω μερικές απορίες-ανησυχίες. Το σπίτι μου φτιάχτηκε σε τρεις φάσεις: το ισόγειο το 1960, ο α' όροφος το 1990 και ο β' όροφος το 2002. Εγώ και η οικογένειά μου μένουμε στον β' όροφο, στον οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα μου, δεν υπάρχει ούτε ένα τούβλο. Λέει δηλαδή ότι οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τσιμέντο και όντως είναι αλήθεια γιατί όσες φορές προσπαθήσαμε να τρυπήσουμε τον τοίχο, αυτό είτε δεν γινόταν είτε γινόταν με πολύ κόπο. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το σπίτι είναι αντισεισμικό κι ότι ο τότε μηχανικός του πρότεινε να χτιστεί ο όροφος με αυτό τον τρόπο. Πριν μερικές μέρες, μίλησα με ένα παιδί που σπουδάζει μηχανικός και μου είπε ότι αποκλείεται οι τοίχοι να είναι φτιαγμένοι έτσι γιατί σε αυτή την περίπτωση το σπίτι θα ήταν "βαρύ". Είπε ότι ίσως να γινόταν έτσι ένα σπίτι μόνο αν επρόκειτο για ισόγειο αλλά για όροφο το απέκλεισε. Δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα, ούτε τον ρώτησα περισσότερα. Από τότε όμως ανησυχώ.... Είχε δίκιο? Και πες ότι του πατέρα μου του στριψε να το κάνει έτσι το σπίτι. Ο μηχανικός γιατί συναίνεσε? Ή γιατί να το προτείνει? Παίδες τα φώτα σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.