Μετάβαση στο περιεχόμενο

grave

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

grave's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει στο παρακάτω θέμα. Σε πολυκατοικία 3ων ορόφων οι καταλήξεις των αγωγών αποχέτευσης (κοινόχρηστες) βρίσκονται σε υπόγειο ιδιόκτητο χώρο. Βάση αυτού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των υπόλοιπων ιδιοκτητών της οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αυτό το χώρο για την απαραίτητη συντηρηση Υπάρχει κάποιος νόμος οπου να προσδιορίζει κατα πόσο κοινόχρηστες σωληνώσεις μπορούν η μη να είναι σε ιδιόκτητο χώρο;
  2. Φυσικά φίλε μου και δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο γι αυτό και η ερώτηση που έκανα είναι αν υπάρχει από κάποιον αντίστοιχη εμπειρία. Έχω ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο ΤΕΕ (αίτηση και καταβολή χρηματικού ποσού)
  3. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Μετά από βούλωμα σωλήνα της πολυκατοικίας όλα τα νερά από τις κουζίνες των από πάνω διαμερισμάτων κατέληξαν να βγαίνουν από την αποχέτευση της κουζίνας μου σε διαμέρισμα 1ου ορόφου Αναλυτική περιγραφή του γεγονότος υπάρχει εδώ :http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=25265 τα πλακίδια μου λευκά τύπου ΛΗΜΝΟΥ της εταιρείας Filkeram με άσπρους αρμούς γέμισαν με λήμματα ( λάδια , λίπος κλπ) τα οποία από οτι έχω διαβάσει δεν υπάρχει τρόπος να καθαρίσουν. Και η ερώτηση μου είναι η εξής : Ο Εμπειρογνώμονας του ΤΕΕ που έχω καλέσει υπάρχει περίπτωση να μου κοστολογήσει αυτού του τύπου τη φθορά ,αφού σαφώς για να έχω επιλέξει λευκά πλακάκια με λευκούς αρμούς δεν θέλω τελικά να έχω λευκά πλακάκια με καφετο-γκρι αρμούς Γνωρίζετε αν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο εμπειρογνώμονας του ΤΕΕ δηλώνει στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης την αντικατάσταση των πλακιδίων λόγο φθοράς των αρμών η απλά τα αφήνει εκτός λόγω μη φθοράς των πλακιδίων? Για να γίνω πιο σαφής έτσι ήταν : http://i426.photobucket.com/albums/pp348/gliglini/kouzina1a.jpg Kαι έτσι έγιναν http://i426.photobucket.com/albums/pp348/gliglini/HPIM1465.jpg
  4. Φίλε μου σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.Η υδραυλική εγκατάσταση είναι ακριβώς όπως την περιγράφεις αφού η πολυκατοικία ειναι μόλις 5 ετών. Έχει μικρά λευκά σιφώνια και στις οριζόντιες πλαστικές σωληνώσεις υπάρχουν ανά διαστήματα Ταφ με τάπες.Βέβαια όταν εγώ πλημμύρισα νερά η τάπα ήταν καλά βιδωμένη και τα νερά ήρθαν σε εμένα, τώρα την έχω ελαφρώς ξεβίδωτη.Το μόνο που περιμένω είναι να δεί ο μηχανικός αν οι σωληνώσεις έχουν την απαραίτητη κλήση γιατι εκεί που δημιουργήθηκε το βούλωμα με το μάτι βλέπω μια ελαφρια κλήση προς τα πάνω αλλά δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να το πω αυτο. Επισημαίνω ότι η πολυκατοικία είναι 3οροφη και εγώ έχω κατοικήσει 5 μήνες συνολικά,το διαμέρισμα 2ου ορόφου πέρσυ για πρώτη φορά 1 μήνα και το διαμέρισμα 3ου ορόφου κατοικείται 3 χρόνια απο ζευγάρι συνταξιούχων Σου φαίνεται λογίκο το βούλωμα; . Ναι υπάρχει εξωτερικό γραφείο διαχείρισης το οποίο βάση συμβολαίου που υπεγράφη απο τη διαχειριστική τριμελή επιτροπή της πολυκατοικίας, δεν φέρει ευθύνη μόνο σε περίπτωση Πυρκαγιάς. Μάλιστα παρατήρησα οτι βάση του καταστατικού της πολυκατοικίας είναι υποχρεωμένος σε καθαρισμό του μηχανοσίφωνα κάθε 3 μήνες. Επίσης γίνεται αναφορά στο συμβόλαιο που έχουμε κάνει με το γραφείο αυτό οτι κάθε 10 μέρες θα κάνει έλεγχο σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Αντιθέτως δεν έχει κανει καμία συντήρηση και κανένα έλεγχο που αποδεικνύεται απο την έκδοση λογαριασμών κοινοχρήστων. Επίσης όταν πλέον έκανα κλήση στο διαχειριστή έχοντας φωτοτυπία το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών του Αποφραχτή που το είχε ήδη παραδώσει στο γραφείο του, το οποίο έγραφε οτι έκανε απόφραξη κοινόχρηστου σωλήνα ,και του είπα οτι τα έξοδα της ζημιάς του σπιτιου μου πρέπει να χρεωθούν σε όλη τη πολυκατοικία το μόνο που δήλωσε ήταν οτι εκείνος δεν φέρει καμία ευθύνη.
  5. Σωστά τα λές το βούλωμα ήταν σε οριζόντιο κοινόχρηστο αγωγό αποχέτευσης στο υπόγειο και δυστηχώς είμαι το πρώτο διαμέρισμα που βρήκε διαφυγή το νερό.Το σπίτι είναι εξοχικό και η δικιά μου παροχή νερού ήταν κλειστή. Ναί πραγματικά ειναι μακρύς ο δρόμος.... Το μόνο καλό είναι οτι το ΤΕΕ ανταποκρίθηκε γρήγορα στην αίτηση που έκανα.Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε αφού έκανα την καταβολή του χρηματικού ποσού.Τώρα περιμένω πότε θα με καλέσει ο εμπειρογνώμονας.
  6. Βλάβη σε κοινόχρηστο -κεντρικό αγωγό αποχέτευσης κουζίνας προκάλεσε πλημμύρα στο διαμέρισμά μου 1ου Ορόφου. Φυσικά κανείς απο τη πολυκατοικία δεν αποδέχεται καταβολή οποιοδήποτε ποσού για αποκατάσταση των ζημειών. Εχώ κάνει αίτηση στο ΤΕΕ για να έρθει εμπειρογνώμονας. Εχεί κανείς να μου προτείνει κάτι πάνω σ αυτό? Εχώ πραγματικά τρελαθεί αφού οι ζημειές είναι κάπου στα 13.000 ευρώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.