Μετάβαση στο περιεχόμενο

sskylaka

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sskylaka

  1. Το έχω ψάξει κ εγώ όσο μπορώ και ξέρω τι εννοείς για τις απώλειες αέρα από άλλες πηγές. Θεωρείς πάντως ότι χωρίς πέτρινη επένδυση στην απόλυξη τους ο όγκος της μίας θα είναι αρκετός ώστε να αποτελέσει ανεμοπαγίδα; Το damper+καπέλο το σκέφτομαι μόνο για το τζάκι και για να εξασφαλίσω την σωστή του καύση στην περίπτωση που τοποθετηθεί πιο χαμηλά (για να μην τραβήξει καυσαέρια από τον λέβητα όταν είναι σβηστό).
  2. Είναι φανερό οτι πρόκειται για ένα πρόβλημα με πολλές μεταβλητές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σε μια κοινώς αποδεχτή λύση. Ο λόγος που εξ'αρχής τις ήθελα σε έναν όγκο ήταν καθαρά αισθητικός και βοηθούσε στην ογκολογική ομοιογένεια του κτιρίου. Αν τελικά όμως διακινδυνεύεται η λειτουργικότητα του συστήματος, φοβάμαι πως μάλλον θα αναγκαστώ να τις διαχωρίσω, κάτι που απεύχομαι όμως...
  3. Με το παγιδευτεί εννοούσα ότι ο αέρας στην προσπάθεια του να προσπεράσει τα εμπόδια των καμινάδων, μπορεί να "παγιδευτεί" σε μια κίνηση μεταξύ των δύο και στη συνέχεια προς το εσωτερικό της καμινάδας του τζακιού όπως στο v4. Σ' ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια και τις ιδέες. Ακόμα δεν μπορώ να πώ ότι είμαι βέβαιος για το τι τελικά θα κάνω αλλά είμαι σίγουρα πιο ενημερωμένος.
  4. Ενδιαφέρον έχει, αλλά προσπαθώ να φανταστώ πως θα συμπεριφερθουν οι άνεμοι όταν θα κινηθούν μεταξύ των δύο ψηλότερων καμινάδων. Πάλι βλέπω την πιθανότητα ο αέρας να κινηθεί πλευρικά προσπαθώντας να ξεπεράσει τα εμπόδια, να παγιδευτεί μεταξυ των δύο και να στείλει πάλι τον καπνό του τζακιού μέσα... Θα μπορούσε, τόσο σε αυτήν όσο και στην προηγούμενη περίπτωση το κατάλληλο καπάκι να σώσει την κατάσταση; Παρεπιπτώντως και στις δύο περιπτώσεις για τι μεγέθους υψομετρική διαφορά συζητάμε;
  5. Κατ' αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το χρόνο σας. Για να συγκεκριμενοποιήσω λίγο την κατάσταση επισύναψα όρισμένα σχεδιάκια για να γίνει πιο σαφές. Τώρα Fraafr η εκδοχή σου αντιστοιχεί πάνω κάτω στα chimneyV3 και chimneyV3B; Αν ναι τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με αέρα της διευθύνσεως που φαίνεται στο σχήμα και αν ναί πώς αντιμετοπίζεται; Τέλος θα ήθελα να συμφωνήσω οτί προφανώς από λειτουργηκής απόψεως το να τα βάλει κανείς σε ξεχωριστά σημεία είναι πιο σίγουρο. Θεωρώ όμως ότι καλό είναι να αναζητούμε ορισμένες φορές και τις πιο σύνθετες/εναλλακτικές λύσεις ακόμα και αν έχουν ένα καθαρά αισθητικό κίνητρο.
  6. ... edit κανόνας Νο. 8. Δεν κάνουμε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ήθελα αν μπορείς να μου εξηγήσεις λιγάκι το τμήμα που αφορά την γωνία 120 που προτείνεις να έχουν μεταξύ τους γιατί δυσκολεύομαι λιγάκι να το φανταστώ πώς ακριβώς το εννοείς. Είχα κατά νου την πιθανότητα αυτή πάντως και σκεφτόμουν να αφήσω την καπνοδόχο του τζακιού πιο χαμηλά όπως λες. Μια και το μπάρμπεκιου είναι εξωτερικό και σε ανοιχτό χώρο, θεωρείς ότι πρέπει να κάνω το ίδιο και εκεί; Αν λάβουμε την περιπτώση που το μπάρμπεκιου δεν λειτουργεί, λειτουργεί ο λέβητας, φυσάει ο κατάλληλος αέρας και πράγματι τμήμα των καυαερίων κατεβεί κάτω, θα υπάρχει πρόβλημα από την στιγμή που είμαστε έξω σε ανοιχτό χώρο; Θέλω επίσης να τονίσω ότι η καμινάδες του τζακιού και του μπάρμπεκιου έχουν καθαρό ύψος περίπου 6m καθώς ξεκινούν στο ισόγειο, ενω ο λάβητας περίπου 7m μια και ξεκινάει από το υπόγειο. Τέλος θεωρείς ότι αν έβαζα κάποιο σύστημα με κλείστρα όσον αφορά το τζάκι και το μπάρμπεκιου θα βοηθούσε;
  7. Είμαι αρχιτέκτονας και σε μία από τις κατασκευές μου θέλω να σχεδιάσω ένα στοιχείο χτισμένο από τούβλο/πέτρα το οποίο να ομαδοποιεί τις καπνοδόχους από τζάκι, μπάρμπεκιου και λέβητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για τρεις ξεχωριστές καπνοδόχους μέσα σε κοινή επένδυση. Φανταστείτε ένα μεγάλο πέτρινο ορθογώνιο το οποίο στο εσωτερικό του κρύβει τις τρεις ξεχωριστές καπνοδόχους. Το ερώτημα τώρα είναι πως θα συμπεριφερθούν αυτές αν και οι τρεις τερματίζουν στο ίδιο ύψος, κάτι που θα ήθελα σαν αρχιτεκτονικό στοιχείο. Υπάρχει περίπτωση με κάποιο συνδυασμό λειτουργίας ή μη των τριών να τραβήξει η μια τα καυσαέρια της άλλης; Όσο το έχω ψάξει, έχω βρεί πληροφορίες για τη λειτουργία της κάθε μιας ξεχωριστά αλλά δεν βρήκα κάτι για τους συνδυασμούς... Για παράδειγμα όταν λειτουργεί ο λέβητας αλλά όχι το τζάκι, μπορεί το δέυτερο να τραβήξει τα καυσαέρια του πρώτου; Αν και τα δύο λειτουργούν κλπ; Τέλος αν όντως υπάρχει η πιθανότητα προβλήματος, υπάρχουν αντίστοιχα λύσεις;; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.