Μετάβαση στο περιεχόμενο

edunet

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  1. Η λύση του γρίφου είναι στο να βρω κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει της μεταβίβαση της γης από το ελληνικό δημόσιο στο Σ.Α.Α.Κ Σπάτων. Αυτό έχει γίνει όμως το 1927, γι αυτό ψάχνω πληροφορίες για το Σ.Α.Α.Κ Σπάτων. Όμως σίγουρα είναι κάπως απίθανο ένας Σ.Α.Α.Κ να μοίρασε αυθαίρετα μια περιοχή που δεν του ανήκει και μάλιστα σε πολλούς ακτήμονες, αν φανταστείς ότι στο χώρο αυτό έχουν φτιαχτεί και σπίτια σήμερα (…έτερον εκάτερον αυτό βέβαια). Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν αρκετοί ιδιοκτήτες . Η χαρτογράφηση του κτηματολόγιο έχει γίνει από ιδιωτικές εταιρίες που όπως φαντάζομαι βαλαν κάτω το χάρτη του 1923 και απλά ότι αγροτεμάχια έπεφταν μέσα στο «χερσολείβαδο» τα χαρακτήρισαν ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου. Αυτή την χρονική στιγμή έχω καταφύγει μεν νομικά με μια «αίτηση θεραπείας» όπως ορίζει ο νόμος για την αμφισβήτηση του κτηματολογίου αλλά πρέπει να βρω τα έγγραφα του Σ.Α.Α.Κ η ακόμα καλύτερα απόφαση του τότε Υπουργείου Γεωργίας που να παραχωρεί την ιδιοκτησία στο εν λόγο Σ.Α.Α.Κ. Ο κύριος λόγος φυσικά που έγραψα στο φόρουμ είναι μήπως και κάποιος μηχανικός έχει ανάλογη υπόθεση ή γνωρίζει κάτι για τους Σ.Α.Α.Κ και που αυτοί υπάγονται. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας. Όσο για το άγαλμα … Όπως λέει και το άσμα… «Κάποιο άγαλμα που μ' είδε με θυμήθηκε και τον πόνο μου να ακούσει δεν αρνήθηκε..» άρα πάντα έχει αξία ένα άγαλμα…
  2. Έχω στην κατοχή μου ένα αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στην περιοχή Σπάτων θέση Κιάφα, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή μου από τον προπάππου μου που του είχε δοθεί από το Συνεταιρισμό Αποκατάστασης Ακτημόνων Καλλιεργητών (Σ.Α.Α.Κ) Σπάτων μέσο κλήρου. Και εδώ αρχίζει όλο το πρόβλημα… Το 1923 δόθηκε στους ακτήμονες μέσων κλήρων κάποια αγροτεμάχια μέσω του υπουργείου Γεωργίας η της επιτροπής Απαλλοτρίωσης, εκτός όμως από την άμεση μεταφορά υπήρχαν και κάποια κομμάτια γης που στο χάρτη γης του 1923 φαίνονται ως «κοινά χερσολείβαδα», τα οποία στην συνέχεια παραχωρηθήκανε στους Σ.Α.Α.Κ και στην συνέχεια μοιραστήκαν στα μέλη των Σ.Α.Α.Κ. Έτσι ο Σ.Α.Α.Κ Σπάτων μοίρασε το «κοινό χερσολείβαδο» σε κλήρους που ένας απ αυτούς είναι και το αγροτεμάχιο που κατέχω. Όμως από το κτηματολογικό διάγραμμα της περιοχής που έχω παραλάβει από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής «φαίνετε» να βρίσκετε μέσα σένα ενιαίο γήπεδο με το όρο «κοινό χερσολειβαδο» χωρίς φυσικά να έχει αποτυπωθεί το μοίρασμα που έκανε ο Σ.Α.Α.Κ Σπάτων. Με τραγική κατάληξη το Εθνικό Κτηματολόγιο να «θεωρεί» πως ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο (πως και γιατί ποτέ δε κατάλαβα) γιατί κατά πάσα πιθανότητα βασίστηκαν στο χάρτη του 1923 που δείχνει να «καλύπτεται» το αγροτεμάχιο απτό ενιαίο γήπεδο με την ονομασία «κοινό χερσολείβαδο» αγνοώντας φυσικά τον μοίρασμα που έκανε ο Σ.Α.Α.Κ. Σπάτων Έχω φυσικά στα χέρια μου έχω ένα χειρόγραφο έγγραφο του Σ.Α.Α.Κ που φαίνετε το μοίρασμα του χερσολείβαδου. Πως μπορώ να αποδείξω όμως πως το έγγραφο αυτό έχει ισχύει αφού ο Σ.Α.Α.Κ δεν είναι Δημόσιος οργανισμός και αφού δεν έχω στην κατοχή κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει πως το «χερσολέιβαδο» έχει περάσει από το Δημόσιο στο Σ.Α.Α.Κ Σπάτων ώστε να έχω μια αλληλουχία «μεταβίβασης» γης. Που μπορώ να βρω στοιχεία για τον Σ.Α.Α.Κ που με ενδιαφέρει αφού πλέον δεν υφίσταται; Πως μπορώ να αποδείξω στο κτηματολόγιο πως το αγροτεμάχιο μου ανήκει αφού το μόνο αρχικό έγγραφο κατοχής είναι του Σ.Α.Α.Κ Σπάτων; Γιατί άραγε στο κτηματολογικό διάγραμμα της περιοχής που έχω παραλάβει δε φαίνετε το μοίρασμα του «κοινού χερσολείβαδου» από το Σ.Α.Α.Κ και το θεωρεί ενιαίο; Πως θα μπορέσω να «επιστρέψω πίσω στο χρόνο» και να αποδείξω στο εδώ παρών ότι είμαι νόμιμος κάτοχος του αγροτεμάχιου και όχι το Ελληνικό Δημόσιο. Και εδώ αρχίζει ο γρίφος… Αν κάποιος έχεις ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο (με Σ.Α.Α.Κ , Κτηματολόγιο, κλπ) και μπορεί να με βοηθήσει να βγάλω μια άκρη θα του στήσω άγαλμα…. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.