Μετάβαση στο περιεχόμενο

e_angel

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και μια άλλη ερώτηση που θέλει να κάνει ένας φίλος. Πάλι κόντρα σε χωριό. Τι είναι πιο ισχυρό? Τοπογραφικό του 1993 ή τοπογραφικό και χρησικτησία του 2010? Ποιος έχει τα πιο ισχυρά χαρτιά? Ποιος θεωρείται ο πραγματικός ιδιοκτήτης? Ευχαριστώ και παλι
  2. Καλημέρα σας, Μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε να συνεχίσουμε το σπίτι στο χωριό μας που είχε καεί από πυρκαγιά στον Ταΰγετο. Το σπίτι ξεκινάει με κρατική αρωγή. Πυρόπληκτο. Κάποιος συγγενής που μένει κοντά στην οικοδομή έχει βάλει το αυτοκίνητό του δίπλα από το σπίτι και δεν το παίρνει εμποδίζοντας τους μάστορες. Δεν είναι δικό σας λέει το πάρκινγκ. Έχει το δικαίωμα να μας εμποδίζει ακόμα και αν δεν είναι δικό μας το μέρος; Ευχαριστώ
  3. Σύσταση κάθετης δεν υπάρχει οπότε δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε? Η μόνη λύση είναι δικαστήρια? Και αν μπορεί κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφόριες για το νόμο που αναφέρθηκε παραπάνω σχετικά με την εκδίκαση αυτων των υποθεσεων (αν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος να μάθω περισσοτερα). Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί ήμαστε πελαγωμένοι. Προσπαθούμε να μη το φτάσουμε σε δικηγόρους και δικαστήρια αλλά αν τελικά βρεθουμε σε αδιέξοδο εκεί θα πάμε...
  4. Δηλαδή αν καταλαβα καλα παρολο που ειναι σε ενα οικοπεδο τα σπιτια πρεπει να υπαρχει 2,50 αποσταση το ενα απο το αλλο. Δεν υπαρχει κανενα χαρτι που να οριζει τα συνορα.
  5. Έχουμε ενα οικοπεδο το οποιο μοιράστηκε μόνο σε τετραγωνικά(με ένορκες βεβαιώσεις τριών αδερφών) χωρίς να ορίζονται κάπου τα σύνορα. Σήμερα το οικοπεδο έχει μέσα δυο σπίτια, στο ένα σπίτι έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας αλλά στο οικόπεδο δεν έχει γίνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας. Τα δυο σπίτια αυτά μεταξύ τους πρέπει να έχουν την απόσταση 2,5 μέτρων εφόσον είναι στο ίδιο οικόπεδο και δεν έχει γίνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας?
  6. μπορεις να μου πεις περισσοτερα γι αυτο? Ευχαριστω Τα χαρτια υπαρχουν.
  7. Δυστηχως αχταρμας ειναι και λιγα λεμε. Βλεπεις αδερφια σε χωριο τα ειχαν κανονισει προφορικα.
  8. Να ρωτησω κατι? Αν παμε δικαστηρια σε τι δικαστηριο παει η υποθεση ? Περνει χρονια να γινει αυτο? ------ και να σας π και κατι αλλο..το οικοπεδο χωριστικε στα 2 σε 3 αδερφια. (ο ενας πεθανε και τωρα η γυναικα του μας εμποδιζει). Τα 3 αδερφια ειχαν υπογραψει χαρτι σε συμβολαιογραφο οτι τοσα τετραγωνικα ειναι δικα μου και οτι τοσα ειναι δικα σας. Δεν εχουν υπογραψει τοπογραφικό ή κανενα αλλο χαρτι που να οριζουν τα συνορα τους.Μπορουμε να κανουμε κατι με αυτο?
  9. τοπογραφος ηρθε..δε τσιγκουνευτικε κανεις τπτ. εχει προκυψει αλλο θεμα το οποιο ειναι μεγαλη ιστορια. θα πω απλως οτι ο γειτονας εμφανισε χαρτια (ελειπε εξωτερικο μεχρι εκεινη τη στιγμη) οτι τα ορια του ειναι αλλου. Μεγαλη ιστορια σου λεω. Εγω ρωταω υπαρχει λυση η' το ξεχναμε?
  10. Το πως και τα γιατι αστο..ειναι μεγαλη ιστορια. δλδ τι κανουμε τωρα? Το γκρεμιζουμε?
  11. επισης θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται οταν στη μεση της οικοδομης λογω λαθους τοπογραφικου εχουμε αποσταση δ 1,40 απο το γειτονα και οχι 2,50 και σε αυτη τη μερια εχουμε βαλει ηδη τη πορτα μας.
  12. Άρα δεν υπάρχει πρόστιμο? Δε μπορουμε να κανουμε τιποτα?
  13. Και όμως υπάρχουν και τέτοιες. Μήπως ξέρεις να μου πεις?
  14. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος δηλώνει στην άδεια του ότι έχει χτίσει π.χ. 200τμ αλλά στην πραγματικότητα έχει χτίσει λιγότερα, θεωρείται αυθαίρετο το κτίριο? Ευχαριστώ.
  15. Γεια σας. Σας διαβάζω καιρό αλλά σήμερα είπα να σας γράψω γιατι μας έτυχε κάτι δυσάρεστο. Ξεκινήσαμε πριν 2 μήνες να φτιάχνουμε το σπίτι στο χωριο μας με κρατική αρωγή. (πυρόπληκτο) Ρίξαμε την δευτερη πλάκα και έιμαστε στα καλούπια του ισογείου. Σήμερα μας πληροφορησαν οτι το τοπογραφικό είναι λάθος και έχει γίνει καταπάτηση στον γειτονα. Τι μπορούμε να κάνουμε? Υπάρχουν ευθύνες? Μπορούμε να κινηθουμε δικαστικά? Αυτό ήταν δε θα χτιστεί τι σπίτι? Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.