Μετάβαση στο περιεχόμενο

AKARABEL

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by AKARABEL

  1. Ειναι υποχρεωτικό, για την έκδοση οικοδομικής αδείας σε οικισμό οριοθετημένο με το Π.Δ. '85, η χορήγηση βεβαίωσης από τον οικίο δήμο περί μη παράβλεψης δημοτικών συμφερόντων ή βεβαίωσης για το πλάτος του κοινόχρηστου - δημοτικού δρόμου? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  2. Οχι.....αυτό το οικόπεδο δεν είναι τυφλό......θα καταστεί οικοδομήσιμο εάν παραχωρήσει λωρίδα πλάτους 1,15 μ. σε όλο το μήκος των 70 μ. , ώστε να απέχει από τον άξονα του δρόμου 2,00 μ. Επίσης πρέπει η παραχώρηση να ΄΄περάσει΄΄ από ΣΧΟΠ της τοπικής Πολεοδομίας και να εγκριθεί με απόφαση Νομάρχη.
  3. Ναι ΄΄δουλεύει΄΄ η διαδικασία αυτή.........εργάζομαι σε δήμο και την εχουμε εφαρμόσει σε δύο περιπτώσεις φέτος. Ουσιαστικά μας υποδείχθηκε από την τοπική Πολεοδομία σαν λύση πριν ακόμα την έκδοση της υπ.αρ. 1828/08 απόφασης του ΣτΕ.
  4. Δεν έχω την απόφαση του ΣτΕ.....την αναφέρει σαν νομολογία ένα βιβλίο ''Πολεοδομική Νομοθεσία΄΄ εκδ. της Νομικής Βιβλιοθήκης, 2004. Συμφωνώ ότι η διαδικασία της απαλλοτρίωσης προυποθέτει έναν σχεδιασμό από την μερία της Διοίκηση, ώστε να μην καταντήσει να γίνετε κατάχρηση και να καταλήξει να εξυπηερεί ιδωτικά συμφέροντα.
  5. Οχι βεβαια.....δεν προκειται για εγκυκλιο Μπορεί να γίνει με την αναγκαστική απαλλοτρίωση τμημάτων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 211 και 212 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463 / 2006, ΦΕΚ 114 Α’ / 8-6-2006). Ειναι πολυ απλο.....αρκει να υπαρχει η συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη του οικοπεδου. Αρκει 1. Αποφαση δημ. Συμβουλιου ΄΄για την δημιουγια κοινοχρηστου δρομου΄΄ 2. Τοπογραφικο διαγραμμα της προς απαλλοτριωση εκτασης, μαζι με κτηματολογικο διαγραμμα, 3. Δημοσιευση της αποφασης, μια φορα, σε μια ημερησια εφημεριδα. 4. Γνωστοποιηση της με δικαστικο επιμελητη στους ενδιαφερομενους, προκειμένου να λάβουν γνώση και να υποβάλουν τυχόν προσφυγή εντός δέκα (10) ημερών από την λήψη των συνημμένων στοιχείων, προς την αρμόδια επιτροπή της παρ.5 του άρθρου 186 του ανωτέρω δ/τος, της εκεί περιφέρειας. Μετα την παρέλευση των δεκα ημερών η απαλλοτρίωση θεωρείται συντελεστήσα. αν θες κατι αλλο θα επανέλθω αύριο Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  6. Δαναη δουλευεις σε δημο? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  7. Οικοπεδο που εχουν προσωπο σε περισσοτερους απο ενα δρομους θα πρεπει να παραχωρει λωριδα σε όλα τα προσωπα του Προκειμενου το πλατος ολων των δρομων να γινει 4 μετρα (στε 1459/2000 νοβ 50, 815, ελδ 43, 1185). Η προσφατη ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ δηλ. η 1828/2008, αφορά τα τυφλά οικόπεδα. Μπορεί να παρακαφθει με την δημιουργία δρόμου με την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.