Μετάβαση στο περιεχόμενο

annalk

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

annalk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βρήκα την παρακάτω εγκύκλιο: Εγκύκλιος 12/86 ΑΡΘΡΟΝ-6. ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ. Ειδικώτερα για τις αρτιότητες των οικοπέδων διευκρινίζονται κατά περίπτωση τα εξής: Παρ.1: Οικόπεδο που βρίσκεται σε περιοχή η οποία μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού εντάσσεται σε σχέδιο πόλης ή το σχέδιο της αναθεωρείται ή τροποποιείται: Καταργείται η απαίτηση εξασφάλισης ελάχιστου βάθους, αρκεί δηλαδή η εξασφάλιση του ελάχιστου προσώπου και εμβαδού. Αν οι όροι δόμησης που θα τεθούν καθορίζουν ότι μέσα στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου πρέπει να εγγράφεται μια ιδεατή επιφάνεια κτιρίου κάποιων ελάχιστων διαστάσεων, αυτό αποτελεί πρόσθετη απαίτηση. Παρ.2: Οικόπεδο που βρίσκεται σε εγκεκριμένο πριν από τη δημοσίευση του ΓΟΚ/85 σχέδιο πόλης και προϋπάρχει με τις διαστάσεις που έχει από τη δημοσίευση του ΓΟΚ/85, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον εχει τις ελάχιστες διαστάσεις προσώπου και εμβαδού, κατά κανόνα ή παρέκκλιση, του διατάγματος των όρων δόμησης της περιοχής, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αρτιότητες που έθετε ο ΓΟΚ/73. Βεβαίως η κατά παρέκκλιση αρτιότητα ισχύει για όσα οικόπεδα υπάγονται στην παρέκκλιση, όπως ορίζεται στην παρ.9 του Αρθ-24. Παρ.2β: Οικόπεδο όπως παραπάνω, που δημιουργείται, μετά τη δημοσίευση του ΓΟΚ/85, από κατάτμηση ή συνένωση μη αρτίου τεμαχίου θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον: 1) 'Εχει τις ελάχιστες διαστάσεις προσώπου και εμβαδού που ισχύουν στην περιοχή ή εκείνες που ορίζονται από τον ΓΟΚ/73 αν είναι μεγαλύτερες και ταυτόχρονα εφ' όσον μέσα στο οικοδομήσιμο τμήμα του δημιουργούμενου οικοπέδου, να μπορεί να κατασκευαστεί κτίσμα ελάχιστης επιφάνειας 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5 μ. Αν σε εγκεκριμένο προ του ΓΟΚ/85 σχέδιο δημιουργείται οικόπεδο με συνένωση αρτίων κατά την παρ.2α του Αρθ-6 οικοπέδων ή με συνένωση άρτιου οικοπέδου και μη άρτιου τεμάχιου άλλου οικοπέδου, δεν απαιτείται η συνθήκη της εγγραφής κτίσματος, γιατί πρόκειται για βελτίωση ήδη άρτιου οικοπέδου. Οικόπεδα που καθίστανται μη άρτια λόγω ρυμοτόμησης, άσχετα απ'το χρόνο αυτής και άσχετα αν αυτά προέρχονται από παραχώρηση ή από άλλη μεταβιβαστική αιτία, θεωρούνται οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρθ-25 του Ν-1337/83. Μιλάει για βελτίωση άρτιου οικοπέδου!!Γιατί να μην μπορώ λοιπόν να τα συνενώσω???????Και γιατί να χάνεται η αρτιότητα??????????????????
  2. Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε! Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Μήπως γνωρίζετε τον Νόμο που αναφέρεται στη συνένωση κατά παρέκκλιση οικοπέδων???? Διότι δεν βρίσκω τίποτα!!!
  3. Καλησπέρα. Μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κανείς? Έχω ένα οικόπεδο που είναι κατα παρέκκλιση άρτιο. 60μ2(προυφ.36) Ακριβώς δίπλα μου πουλιέται ένα οικόπεδο πάλι κατά παρέκκλιση άρτιο 100μ2.(προυφ. 73) Η κατά κανόνα αρτιότητα στη περιοχή είναι 200μ2. Θα μπορούσε να γίνει συνένωση των 2 οικοπέδων??(Για μελλοντική έκδοση αδείας σε όλο) Η απάντηση που έχω πάρει μέχρι στιγμής......είναι ότι δεν μπορεί να γίνει συνένωση γιατί δεν προκύπτει το εμβαδόν(200μ2) κατά κανόνα. όντως ισχύει αυτό?? Υπάρχει κάποιος Νόμος που μπορώ να δω για την συνένωση οικοπέδων? Που μπορώ να βρώ το άρθρο 25 για το οποίο μιλάνε όλοι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.