Μετάβαση στο περιεχόμενο

eledram

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. έχουμε μιλήσει με τον μηχανικό αλλά και με τον μηχανολόγο που θα αναλάβει τη θέρμανση στο σπιτι γενικότερα. βασικά, η αρχική μας σκέψη ήταν η ενδοδαπέδια. απλά ήθελα να ξέρω μερικές λεπτομέρειες ακόμα (όχι ότι δεν του έχουμε εμπιστοσύνη, αλλά μια δευτερη γνώμη) σχετικά με το αν συμφέρει καλύτερα σε σχέση με την απλή. αυτό που μας "ανησυχεί" είναι το γεγονός ότι για να ανεβάσεις θερμοκρασία στο σπίτι (περ.150τμ) σε περίπτωση απότομης αλλαγής και πτώσης της θερμοκρασίας, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος από ότι στη συμβατική θέρμανση οπου ανάβεις και σε 10' ειναι το σπιτι οκ... ευχαριστώ για τη βοήθεια.....
  2. Αρχικά ήθελα να σας πώ καλησπέρα, και συγχαρητήρια για το φόρουμ. βρηκα αρκετά πραγματάκια, αλλά προσπαθώ να βάλω και άλλα στη σειρά. έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή του σπιτιού μας (μετά από αρκετή ταλαιπωρία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση των θεμελίων, έχουμε ήδη καταλήξει σε χτίστη και προχωράμε. Τα ερώτηματά μου είναι τα εξής. 1. Σε ποιά φάση της κατασκευής θα πρέπει να αποφασίσουμε τα κουφώματα που θα χρησιμοποιήσουμε και τι να προσέξουμε κατά την επιλογή (δεν θα μπουν ρολλά αλλά πατζούρια) και κυρίως για την γκαραζόπορτα αν χρειάζεται ειδική πρόβλεψη κατά το ρίξιμο της πλάκας.... (αν ξέρει κάποιος φυσικά), 2. διαφορές αλουμινίου και pvc και ποιό είναι καλύτερο και γιατί, και 3. δεύτερο ερώτημα είναι ενδοδαπέδια ή κλασσική θέρμανση??? Αυτό που ξέχασα να πώ, είναι ότι η οικοδομή βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό...κάτι που προϋποθέτει την χρήση ξύλου. επειδή όμως τα ανοίγματα στο σπίτι είναι ΠΟΛΛΑ... είναι ασύμφορο, οπότε ψάχνουμε κάποιο υλικό το οποίο θα μας δώσει όσο πιο φυσική εντύπωση ξύλου γίνεται!!!! ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και την βοήθεια!!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.