Μετάβαση στο περιεχόμενο

nyfitsa

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nyfitsa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Happy Birthday nyfitsa!

  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αυτό θα κάνω και θα πάω και στην πολεοδομία με τον μηχανικό μου για να είμαι 100% σίγουρος
  3. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Ο τελευταίος μηχανικός που έκανε το τοπογραφικό, όταν μεταβιβάστικε το σπίτι σε εμένα το 2009, το εμφανίζει ως νόμιμο με την τελευταία οικοδομική άδεια το 1993. (Η άδεια του 2008 αφορά δεύτερη οικοδομή που χτίστηκε μέσα στο οικόπεδο και αναφέρεται μόνο στην καινούργια οικοδομή.Στο τοπογραφικό του οικοπέδου υπάρχουν και οι δύο οικοδομές με τα ακριβή τμ) Η άδεια του 1993 όμως γράφει μόνο τα τμ της επέκτασης και την επισκευή της σκεπής. Λογικά δεν θα έπρεπε να αναφέρε τι σύνολο των τμ της όλης οικοδομής;( της πρώτης οικοδομής πριν το 2008 ) Γιατί εκτός απο αυτή την άδεια δεν έχω κάτι άλλο που να φανερώνει οτι το κτίριο είναι νόμιμο. Απο την άλλη αναρωτιέμαι γίνεται η πολεοδομία να δώσει άδεια επέκτασης και επισκευης σε ένα αυθαίρετο και ας έχει ενταχθεί στο Ν.1337/83; Όσον αφορά τους μηχανικούς έχω μπερδευτεί και εγώ γιατί επειδή χρειάστηκε να πάρω ενα στεγαστικό δάνειο ο μηχανικός της τράπεζας μου είπε οτι δεν φένεται με αυτή την άδεια νόμιμο αλλά οτι απλώς έχει ενταχθεί στον νόμο 1337/83. Η τελευταία μου επιλογή είναι να πάω στην πολεοδομία και να το ψάξω αλλά δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως. Γι'αυτό κάθε βοήθεια πολύτιμη!!!!!
  4. Είμαι καινούργιος στο site και θα ήθελα την βοήθεια σας. Το 93 αγόρασε ο πατέρας μου ένα οικόπεδο 1040 τμ με ένα αυθαίρετο κτίσμα και πριν 2 χρόνια το μεταβίβασε σε εμένα με γονική παροχή.Το κτίριο ανεγέρθει πριν το 83 με αποδείξεις. Επείδη το γνώριζε οτι ήταν αυθαίρετο μπήκε όρος στο συμβόλαιο οτι ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος να το νομιμοποιήσει. Έχω στα χέρια μου την δήλωση που έκανε και εντάχθηκε στο Ν. 1337/83 και τις αποδείξεις με τα χρηματικά ποσά που πλήρωσε. Υπάρχουν τοπογραφικά με τα ακριβή τμ του κτιρίου και έχει δηλωθεί κανονικά στο κτηματολόγιο.Απο ότι κατάλαβα όμως διαβάζοντας στο forum οι ενέργειες αυτές ήταν για την εξαίρεση απο κατεδάφισης του κτιρίου. Έχω την αίτηση για την εξαίρεση κατεδάφισης αλλά απάντηση δεν έχω. Αυτό σημαίνει οτι και το κτίριο δεν έχει νομιμοποιθεί; Το 93 όμως που το αγοράσε ο πατέρας μου έβγαλε άδεια οικοδομής για επεκταση ισογείου και επισκεύης στέγης στο υπάρχον κτίριο με καινούργια τοπογραφικά και τα πραγματικά τμ. Το 2008 στο υπάρχον οικόπεδο βγήκε καινούργια άδεια νέας οικοδομής και στο τοπογραφικό φαίνονται και τα 2 σπίτια με τα πραγματικά τμ δόμησης που έχει το κάθε ένα απο αυτά. Ξεχασα να σας πώ οτι το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού και πληρεί τους συντελεστές δόμησης. Επειδή δεν βγάζω άκρη τελικά το δικό μου σπίτι έχει νομιμοποιηθεί ή όχι. Αν ναι η άδεια που το επιβεβαιώνει είναι η άδεια επέκτασης? Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ. Έχω παει σε μηχανικό (διόρθωση ... μηχανικούς) αλλά ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.