Μετάβαση στο περιεχόμενο

idog

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Συντήρηση του σπιτιού και του κήπου με προσωπική εργασία.
  • Τοποθεσία
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

idog's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απ' ότι καταλαβαίνω έπρεπε εκτός του δικηγόρου που ασχολήθηκε με την αγοραπωλησία μέχρι και την υπογραφή του συμβολαίου και τη μεταβίβαση στο υποθηκοφυλακείο, να απασχολήσω ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από συμβολαιογράφο, δικό μου μηχανικό και ποιος ξέρει τι άλλο για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον οικοπεδούχο-μηχανικό μελετητή-επιβλέποντα-κατασκευαστή. Απ΄ότι καταλαβαίνετε όλα αυτά για να γίνουν, όπως πολύ σωστά γράφετε, για ένα σπίτι με κύριους χώρους 33τμ ,εκτός σχεδίου, σε συγκρότημα κατοικιών, καθιστούν το κόστος απαγορευτικό και καλά θα κάνουν όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές να τον σκεφτούν σοβαρά πριν ξεκινήσουν παρόμοια περιπέτεια. Τώρα όμως τι γίνεται; Είμαι καταδικασμένος να βλέπω το σκελετό του σπιτιού από μακριά; Δεν υπάρχουν νόμοι; Υπηρεσίες που ασχολούνται; Έχω γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε δικηγόρο - μηχανικό , πολεοδομία, τεχνικό επιμελητήριο. Δεν τους έχει ξανατύχει να θέλει ο ιδιοκτήτης να αλλάξει μηχανικό επιβλέποντα επειδή δεν μπορεί να συνεργαστεί νόμιμα και ωραία μαζί του; Δεν γνωρίζουν τη διαδικασία; Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Υπάρχει νομικό κενό; Επτωχεύσαμε κι έδώ; Τι άλλο να πω; Τι θα γίνει τελικά; Όλοι μου λένε περίμενε αύριο, μεθαύριο, θα βρούμε λύση. Υπομονή. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Να πουλάει όσο θέλει και να ζητάει επιπλέον ό,τι θέλει επειδή έφτιαξε μονοπωλιακή κατάσταση τύπου παλαιοτσιφλικά και βλέπει τους πελάτες ως υποζύγιά του. Στο δια ταύτα. Έκανα λάθη στην συνεργασία μου. Τα πληρώνω. Ως πότε; Λύση υπάρχει; Ευχαριστώ όσους διάβασαν αυτές τις γραμμές.
  2. Υπάρχει μόνο ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό , εις διπλούν , που υπογράφτηκε στο γραφείο του κατασκευαστή . Ο δικηγόρος είπε πως οι περισσότερες κατασκευαστικές συμφωνίες εκτελούνται κατ' αυτόν τον τρόπο.( τις προσδιόρισε στο 90%) . Το συμφωνητικό έπρεπε να τηρηθεί... Ο κατασκευαστής υπέγραψε, αλλά δεν τήρησε, τα παρακάτω: .... Πέραν του ανωτέρω ποσού ουδεμία υποχρέωση έχει ο ιδιοκτήτης να καταβάλει για οποιοδήποτε λόγο και αιτία και θεωρείται ότι έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του.! Γιατί έγινε το συμφωνητικό; ρώτησε ο δικηγόρος τον μηχανικό. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση...
  3. Ζήτησα και πήρα παραστατικά από εκσκαφή, μπετά, ικα. Επίσης υπάρχουν οι αποδείξεις τραπέζης από τις τμηματικές πληρωμές μέχρι εξόφλησης των συμφωνηθέντων. Από το αγροτεμάχιο έχουν πωληθεί οι περισσότερες οριζόντιες ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχει κάνει άλλος ιδιοκτήτης έναρξη εργασιών μέχρι σήμερα. Σε όμορα αγροτεμάχια του ίδιου οικοπεδούχου υπάρχουν οικοδομές σε εξέλιξη, μίας εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι αποδέχτηκε τις προσαυξήσεις ( καπέλα μπήκαν και στις υπόλοιπες εργασίες) που του επέβαλε ο κατασκευαστής γιατί ήταν αιτιολογημένες αλλά τον γονάτισαν οικονομικά και τον έβγαλαν εκτός προϋπολογισμού. Ο κατασκευαστής δηλώνει: "Τι είναι να δώσεις τα παραπάνω που σου ζητάω, όταν για να τελειώσεις θα χρειαστεί να ξοδέψεις 100.000€/ τμ ";
  4. Δεν υπάρχει απόκλιση. Το οικόπεδο είναι επικλινές. Δεν έγιναν υπόγεια. Μπαζώθηκαν οι βάσεις. Η εργασία έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με τα σχέδια. Τιμή συνολική κατ' αποκοπή : εκσκαφή, μπετά, βόθρος, ασφάλιση ικα και επειδή ήθελα μόνωση dow , πλήρωσα και τη διαφορά επιπλέον.
  5. Η συνεργασία με τον επιβλέποντα μηχανικό - κατασκευαστή χάλασε όταν τελειώνοντας τα μπετά και εξοφλώντας το συμφωνητικό μέχρι τελευταίου ευρώ , μου ζήτησε να του πληρώσω επιπλέον περί το 20% το συνολικού κατά αποκοπή ποσού που όρισε, γιατί έπεσαν 25 κυβικά μπετό παραπάνω κατά τους ισχυρισμούς του , για να έχω καλύτερα θέα . Φυσικά χωρίς να με ρωτήσει αν θέλω και αν έχω να πληρώσω. Ούτε με κάλεσε να μου δείξει κατά την διάρκεια των καλουπωμάτων τα παραπάνω μπετά. Οι καταβολές των χρημάτων γίνονταν με την πορεία των εργασιών και μέσω τραπέζης. Έχω τις αποδείξεις. Μου είπε πως τα λεφτά αυτά θα τα πάρει ό,τι και να γίνει. Σε κάθε εργασία που θα κάνεις , θα σου βάζω και το χρέος, μου τόνισε. Άλλος μηχανικός και ξένο συνεργείο εδώ δεν μπαίνει. Θα τα δώσεις.
  6. Η άδεια αφορούσε όλο το συγκρότημα. Ο μηχανικός ήταν οικοπεδούχος-μελετητής-κατασκευαστής ... Δεν θέλω να θίξω κανέναν, απλά πνίγομαι να βρω το δίκιο μου, τη εφαρμογή του νόμου που ισχύει στην οικοδομή. Λυπάμαι αν κάποιοι πειράχτηκαν που αναζητώ λύση παράλληλα και στο διαδίκτυο.
  7. Δεν υπάρχουν αλλαγές, υπερβάσεις, τροποποιήσεις, προσθήκες στην κατασκευή. Ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος στα παραπάνω. Ζήτησα να τηρηθούν τα εγκεκριμένα σχέδια. Ο Μηχανικός μου πρότεινε διάφορα πράγματα (με το ανάλογο κόστος) που δεν τα δέχτηκα γιατί δεν ήθελα ποτέ να παρανομώ και μάλιστα σε περιόδους επιβολής προστίμων.
  8. Αγόρασα αγροτεμάχιο με άδεια οικοδομής οικίας αυτοτελούς που ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών. Δεν αγόρασα οικοδομή, ούτε έκανα συμβόλαιο αποπεράτωσης. Έκανα συμφωνητικό κατασκευής μόνο των μπετών.
  9. Αυτό σκέφτεται και ο δικηγόρος , αλλά ο μηχανικός θέλει να προσπαθήσει ακόμα. Πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση τελικά. Επειδή δεν έχω πείρα από πολεοδομικά θέματα, οι σκέψεις σας είναι πολύτιμες και σας ευχαριστώ όλους.
  10. Ο νέος μηχανικός ισχυρίζεται ότι αρμόδια είναι η πολεοδομία, αλλά υπάρχουν ιδιαιτερότητες αντιμετώπισης του θέματος από υπηρεσία σε υπηρεσία. Προσπαθεί να βρει λύση με τον υπάλληλο που ανέλαβε το φάκελο. Ο αρμόδιος αυτός υποστηρίζει ότι χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση παραίτησης του απερχόμενου επιβλέποντα. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του παλιού μηχανικού εάν δεν το επιθυμεί. Πρέπει να δοθεί η αναθεώρηση αφού δεν απαντά στο εξώδικο ο παλιός μηχανικός.
  11. Μήπως γνωρίζετε πώς θα πληρωθεί ο παλιός επιβλέπων που ο ιδιοκτήτης οικοδομής θέλει να τον αντικαταστήσει με νέο μηχανικό επιβλέποντα, όταν: 1. ο παλιός δεν παραιτείται, δηλώνει ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης να συνεχίσει τις εργασίες αρκεί να μην μπει άλλος μηχανικός στην οικοδομή 2. αγνοεί εξώδικο του ιδιοκτήτη 3. η πολεοδομία ζητά υπεύθυνη δήλωση του παλιού ότι παραιτείται 4. το ΤΕΕ λέει ότι η πολεοδομία μπορεί να υπολογίσει τα ποσοστά της αμοιβής παλιού - νέου επιβλέποντα, να σταλεί νέο εξώδικο στον παλιό επιβλέποντα και να δώσει την αναθεώρηση της άδειας η πολεοδομία. Σημ. Η οικοδομή είναι μέρος συγκροτήματος, η μόνη που κτίζεται από αυτό και βρίσκεται με τελειωμένα τα μπετά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.