Μετάβαση στο περιεχόμενο

ιδιωτης87

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ιδιωτης87's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διάβασα σε ένα site το εξής: Τα κτίρια τα οποία κατεδαφίζονται είναι αυτά που βρίσκονται: Σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης (οδούς, πλατείες κλπ.), Μέσα στη ζώνη ασφαλείας των διεθνών, εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών, οδών κατά το από 23-10-59 Διάταγμα "περί μέτρων τινών δια την ασφάλειαν της υπεραστικής συγκοινωνίας", όπως αυτό ισχύει σήμερα, Μέσα στον αιγιαλό και τη Ζώνη Παραλίας κατά το ΝΔ-393/74 "περί συμπληρώσεως των διατάξεων του ΑΝ-2344/40 "περί αιγιαλού και παραλίας", όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με μεταγενέστερες διατάξεις, Σε δημόσια κτήματα, Σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, Σε αρχαιολογικούς χώρους και Σε ρέματα. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ Η κάθε αυθαίρετη κατασκευή που δεν ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία, είναι δυνατόν να εξαιρεθεί της κατεδάφισης και κατά συνέπεια να νομιμοποιηθεί. Ισχύει? Αν το ακίνητο μου δεν ανήκει σε αυτήν τη κατηγορία, μπορώ να το νομοιμοποιήσω?
  2. Γεια σας, είμαι καινούργιος στο site και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάνω κάποιο λάθος. Το 1987 ο πατέρας μου αγόρασε ένα σπίτι στην περιοχή της Κινέτας που ήταν και είναι εκτός σχεδίου αλλά η πρώην ιδιοκτήτρια το είχε τακτοποιήσει (ΟΧΙ νομοιμοποιήσει) το 1983 με το Ν. 1337/83 (ν. Τρίτση). Το σπίτι ήταν χτιστό και κατασκευασμένο το 1976 και επρόκειτο για 25 τ.μ. εσωτερικό χώρο και 16 τ.μ. βεράντα.(ισόγειο) Το 1998 ήταν σε πολλή άσχημη κατάσταση και ο πατέρας μου αποφάσισε να το φτιάξει με αποτέλεσμα σήμερα να ειναι 62 τ.μ. εσωτερικός χώρος.(anyway) Ερώτημα: Μπορώ με κάποιον τρόπο να το τακτοποιήσω ολόκληρο ή έστω τα περισσότερα τετραγωνικά διότι θέλω να το πουλήσω και οι ενδιαφερόμενοι το απορριπτουν γιατί φοβούνται (και καλά κάνουν). χρειάζομαι πάρα πολύ να το λύσω το θέμα οπότε οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. Επίσης φοβάμαι να ρωτήσω στην πολεοδομία γιατί θα είναι σαν να τους λέω ορίστε το αυθαίρετο του πατέτρα μου. Έχω πάει σε έναν μηχάνικο αλλά δεν με βοήθησε ιδιαίτερα, θα πάω και σε άλλον. Ευχαριστώ πάρα πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.