Μετάβαση στο περιεχόμενο

michaela

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

michaela's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Κάνω μια εργασία ψύξης και έχω κολλήσει λίγο στον υπολογισμό του ισοδύναμου μήκους των γωνιών στους αεραγωγούς. ( Οι αεραγωγοί μου είναι ορθογωνικής διατομής.) Όταν πάω να υπολογίσω βάση κάποιων νομογραμμάτων ( από το Β.Η.Σελλούντο ) βλέπω ότι είναι απαραίτητος ο λόγος r/d ή h/w ή r/w (r=καμπυλότητα αγωγού,h=ύψος αγωγού,w=φάρδος αγωγού,d=διάμετρος-για κυκλικούς ). Θα ήθελα λοιπόν αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τα εξής: 1. Τον λόγο r/d τον παίρνουμε αυθαίρετα?-ή υπολογίζουμε το r και κάνουμε τη διαίρεση αντίστοιχα? 2. Εάν πρέπει να υπολογίσουμε το r, με ποιό τύπο υπολογίζεται? 3.Το ισοδύναμο μήκος εξαρτάται μόνο από τους λόγους r/d και h/w?-ή μήπως εξαρτάται και από τη ταχύτητα του αέρα στους αεραγωγούς.?
  2. ευχαριστώ για την απάντησή σου! ΄7mm δέν είναι πολύ λεπτά?-δέν το ήξερα ότι μπαίνουν και πλάκες πεζοδρομίου στην οροφή! επειδή όμως πρέπει να υπολογίσω και τη διαπερατότητα (για τις απώλειες )μπορείς να μου πείς το συντελεστή αγωγημότητάς τους? ή το συντελεστή αγωγημότητας των πλακών πεζοδρομίου ?(άν γίνεται!) υ.γ θα με βοηθούσες πολύ να μου πείς που θα βρώ έναν πίνακα που να έχει το συντελεστή αγωγημότητάς αρκετών οικοδομικών υλικών,έχω κάποιους αλλά δέν έχουν πολλά υλικά!
  3. hello σε όλους!!! αυτή τη φορά θα ήθελα να ρωτήσω για το εξής θέμα: έχω μία οροφή με την εξής σειρά υλικών απο μεσα προς τα έξω: -κονίαμα-μπετό- ασφαλτόχαρτο-αφρομπετό-και εδώ δέν ξέρω ποιό υλικό είναι κατάλληλο να βάλω. μου είπε ο καθηγητής μου να βάλω πλάκες αλλά δέν ξέρω τί εννοούσε και δέν μπορώ να επικοινονίσω μαζί του! στο interneta είδα κάτι για sbs & app αλλά δέν ξέρω ούτε τί ακριβώς υλικά είναι ούτε άν είναι ιδανικά για την περίπτωσή μου,γτι πρέπει να έχει πάχος γύρω στα 3cm ας με φωτήσει κάποιος παρακαλώ...
  4. Καλησπέρα σε όλους, ή μάλλον καλημέρα! Μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ ,συγχαριτήρια πολύ χρήσιμο,το βρήκα τυχαία ψάχνοντας για συντελεστή αγωγιμότητας ελαφρομπετό.Μήπως μπορεί να με ξεμπλέξει κάποιος γτι κάνω πτυχιακή (κεντρική θέρμανση και ψύξη )και ψάχνω τόση ώρα για το συντελεστή αυτόν αλλά πελλάγωσα γτι δεν έχω ιδέα πώς αλλιώς λέγεται ή πώς αλλιώς να το ψάξω! Το θέλω για να υπολογίσω μετά το συντελεστή θερμικής διαπερατότητας στέγης(και δαπέδου) Έχω βρεί σε π΄νακες τα: -σκυρόδεμα12και160 -γαρμπιλοσκυρόδεμα -Κισσηρόδεμα -Περλιτόδεμα μήπως είναι το περλιτόδεμα και έχω σκάσει τόση ώρα ? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Οι τίτλοι των θεμάτων φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί και όχι γενικοί. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. Καλησπέρα σε όλους, ή μάλλον καλημέρα! Μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ ,συγχαριτήρια πολύ χρήσιμο,το βρήκα τυχαία ψάχνοντας για συντελεστή αγωγιμότητας ελαφρομπετό.Μήπως μπορεί να με ξεμπλέξει κάποιος γτι κάνω πτυχιακή (κεντρική θέρμανση και ψύξη )και ψάχνω τόση ώρα για το συντελεστή αυτόν αλλά πελλάγωσα γτι δεν έχω ιδέα πώς αλλιώς λέγεται ή πώς αλλιώς να το ψάξω! Το θέλω για να υπολογίσω μετά το συντελεστή θερμικής διαπερατότητας στέγης(και δαπέδου) Έχω βρεί σε π΄νακες τα: -σκυρόδεμα12και160 -γαρμπιλοσκυρόδεμα -Κισσηρόδεμα -Περλιτόδεμα μήπως είναι το περλιτόδεμα και έχω σκάσει τόση ώρα ? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.