Μετάβαση στο περιεχόμενο

a-expert

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από a-expert

  1. Από όπου και αν προέρχονται τα νερά , δεν πρέπει να περνάνε μέσα από το σπίτι = στεγάνωση !

    Εάν δεν γίνεται εξωτερικά να υπάρξει επέμβαση , τότε θα πρέπει να γίνει εσωτερικά .

    Για να στεγανοποιήσουμε εσωτερικά αποτελεσματικά και για πάντα θα πρέπει να επέμβουμε απ΄ευθείας στο σκυρόδεμα και κατά προτίμηση με PENETRON.

  2. Το χρησιμοποίησα σε δεξαμενή πόσιμου νερού και η επάλειψη έγινε από συνεργείο της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ελλάδας σαν Επιβλέπων. Προσωπικά δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω διότι θέλει πολύ προσεχτική προετοιμασία.

    Η εφαρμογή κάθε επαλειφόμενου τσιμεντοειδούς βάσης στεγανωτικού υλικού απαιτεί ακριβώς την ίδια προετοιμασία της επιφάνειας (βέπε τεχνικά φυλάδια κάθε υλικού ).

    Η διαφορά είναι οτι τα συμβατικά στηρίζονται στο πάχος στρώσης ενώ το PENETRON λειτουργεί ενδοχημικά .

  3. Θέλω να διαμορφώσω μια ταράτσα περίπου 220 τμ. Πρόβλημα υγρασίας δεν υπάρχει η κατασκευή είναι του '83 και το υπάρχον δάπεδο είναι πλάκες πεζοδρομίου (ελαφριού τύπου) 40Χ40. .

     

    Καλησπέρα .

    Λέω τώρα εγώ :

    Μιάς και η κατασκευή είναι κοντά 30 χρόνων ( να τα εκκατοστήσει )και δεν πιστεύω πως τα υπάρχοντα μονωτικά υλικά δεν έχουν λήξει εδώ και 15 χρόνια , και επίσης δεν πιστεύω πως δεν έχει ξεκινήσει και κάποια διάβρωση από υγρασία ( θα συμφωνήσω με τον κύριο Ροδόπουλο ),μήπως να ξήλωνα από την ταράτσα μου τα περριτά βάρη , να διαπιστώσω και να διορθώσω ότι χρειάζεται και μετά να διαμορφώσω τον χώρο μου ήσυχος για άλλα 30 χρόνια ???

  4. 2.Το σπίτι είναι piloti, 1ός όροφος, 2ος όροφος.Ο 2ος κατικοίτε και ο 1ος είναι στα μπετά.Πρέπει να μονωθεί το ταβάνι του 1ου ορόφου οποσδήποτε,γιατι οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες.Τι μπορώ να κάνω δεδομένου ότι κάποια στιγμή ο όροφος αυτός θα χτιστεί και θα κατικοιθεί οπότε θα ήθελα μια λύση που δεν θα δημειουργίσει αισθητικό πρόβλημα αργότερα.

     

    Νομίζω πως αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα , τόσο πρακτικά όσο και οικονομικά .

    Μπορείς κάλιστα στο ταβάνι του 1ου να τοποθετήσεις πετροβάμβακα 100κ/μ3

    με κόλλα και ειδικά βύσματα , που τωρα θα σου δώσουν θερμομόνωση και όταν χτίσεις και σοβατίσεις (η βάλεις γυψοσανίδα ) θα έχεις μια ικανοποιητική ηχομόνωση μεταξύ των ορόφων.

  5. Μετα το υλικο της θερμομονωσης θα πεσει μια στρωση για ρυσεις (το ενα μου ερωτημα ειναι τι υλικο ειναι προτιμοτερο να βαλω) και επειτα υγρομονωση (που δεδομενου το κοστος και το οτι καθε τοσο θα πρεπει ετσι κι αλλιως να κανω συντηρηση ή αντικατασταση προτιμω το ελαστομερες υλικο σε μορφη μπογιας).

     

    Ας τα δούμε λοιπόν όπως πρέπει . Θα μπορούσα να είμαι πιο σίγουρος για τις απαντήσεις μου εάν έβλεπα μερικές φωτογραφίες με λεπτομέρειες της επιφάνειας οι οποίες θα καθορίσουν τις παραμέτρους , ( η γραπτή περιγραφή με διαστάσεις ).

    α. Πόρτες της ταράτσας ( κλιμακοστάσιο ,λεβητοστάσιο - αποθήκες κλπ ), που να δείχνουν το ύψος της μαρμαροποδιάς , και πως ανοίγουν οι πόρτες ( προς τα μέσα η προς τα έξω ) .

    β. Στηθαία η κάγκελα περιμετρικά και από τι υλικό είναι ? ( αν ειναι σοβατισμένα , είναι τούβλο η μπετό ? )

    γ.Τις θέσεις των υδρορροών σε σχέση με τις πόρτες ( πατάμε στην υδρορροή και φωτογραφίζουμε την πόρτα.)

    δ.Ηλιακούς που να φαίνεται η πορεία των σωληνώσεων .

    Αυτά είναι τα βασικά στοιχία που θα καθορίσουν το είδος του θερμομονωτικού σύμφωνα με το πάχος του , που από αυτο θα προκύψει το περιθώριο ύψους που μένει για το υλικό των ρύσεων, και αυτό με τη σειρά του θα μας καθορίσει το είδος του κονιάματος .

    Θα πρέπει να ξέρεις ότι ειδικά αν θες η τελική επιφάνεια να είναι βαφή , το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυνατό γύρω από τις υδρορροές ( μικρότερο πάχος ).

  6. Εάν πράγματι η στεγανοποίηση είναι άψογη , εάν πράγματι η ταράτσα σου έχει καλές ρύσεις , και εάν τέλος η ανάγκη βατότητας δεν ξεπερνάει μερικές επισκέψεις τον χρόνο για συντήρηση ηλιακών κεραιών κλπ , τότε η λύση σου προφανώς είναι α) το polytil της polykem .

    Πρόκειται για εληλασμένη πολυστερίνη επενυμένη με λευκό τσιμέντο και μικρά αδρανή , που τα προφίλ της είναι διαμορφωμένα σε αρσενικό - θηλυκό ( ραμποτέ ) .

    Μιά στρώση γεωύφασμαγεωύφασμα ως διαχωριστικό από τη στεγανοποίηση είναι απαραίτητη .

    Το κόστος της 25,00 ε. συν ΦΠΑ αν δεν κάνω λάθος .

    β) Γεωύφασμα , διογκωμένη πολυστερίνη ( Κ25 / Μ3 > 8 cm πάχος αυτή είναι και η διαφορά με την εξηλασμένη που στα 5cm πάχος δίνει τα ίδια αποτελέσματα ) δεύτερη στρώση γεωυφάσματος ως φίλτρο σκόνης και σκέπασμα με βότσαλο η χαλίκι για το βάρος .

     

    πρακτικά και οικονομικά είναι οι προτιμότερες κατά την ταπεινή μου γνώμη σύμφωνα με τα στοιχία που μας έδωσες . καλή επιτυχία !

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.