Μετάβαση στο περιεχόμενο

fisakis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. και εγω τη βροχη περιμενω. Τωρα που ειδα τί συμβαινει οταν τρεχει, θα το παρακολουθω καθε φορα που βρεχει και αν συμβει το ιδιο θα τον φερω να το δει ο ιδιος γιατι αυτο που λεω ισως ακουγεται λιγο εξωπραγματικο αν καποιος δει οτι φαινομενομενικα η ταρατσα δεν εχει προβλημα. Οσο για το λαστιχο... το σκεφτηκα, αλλα δεν θελω να επιβαρυνω τη κατασταση εγω, απο τη στιγμη που μπορει να γινει και μονο του. Η αιτια θα βρεθει και θα επισκευαστει, αυτο ειναι βεβαιο.... τα αποτελεσματα και την εκταση τους φοβαμαι και αν θα επισκευαστουν ευκολα. Με τη πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω και φωτο να δειτε τί συμβαινει.
  2. καταλαβαινω απολυτα οτι λετε και θα συμφωνησω. Περισυ, αλλαξα λεβητα και φωναξα μηχανικο να μου κανει μελετη. Πραγματι ειδα τεραστια οικονομια χρησης και οικονομια αγορας του λεβητα (γιατι χρειαστηκα πολυ λιγοτερες θερμιδες απο αυτες που μου ελεγαν οι υδραυλικοι και οι εμποροι). Επισης, με βοηθησε παρα πολυ σε αποριες και γενικα επεσα σε ΑΝΘΡΩΠΟ. Γενικα, μονο οφελη κερδισα απο τη συνερργασια μαζι του και θα τον ενοχλησω αμεσα για το θεμα αυτο. Το θεμα ειναι οτι θελω γνωμες, οσο το δυνατον περισσοτερες και οχι την αυτονοητη συμβουλη "συμβουλεψου τον ειδικο" ή επικρισεις βασιζομενη σε υποθεσεις. Δεν νομιζω οτι πρεπει να επεκταθουμε αλλο στο θεμα αυτο παρα μονο στο κυριως θεμα της συζητησης. Μολις πριν απο λιγο εφυγε ο τεχνικος που εβαλε το ασφαλτοπανο και δεν ειδε κατι. Μικροατελειες που ΙΣΩΣ να εχει μια μικρη διαρροη και που τις διορθωσε, αλλα και οι δυο μας, δεν νομιζουμε να δικαιολογει τη ροη του νερου στο στηθαιο.. Τωρα περιμενω και τον μεγαλο αφεντικο του συνεργειου και να βρεξει παλι. Περισσοτερο με ανυσηχει οτι ειμαστε στην αρχη του χειμωνα και ποια θα ειναι η ενταση και η διαρκεια του χειμωνα. Οποιος θα μπορουσε να πει κατι οσον αφορα το θεμα μου θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. Εχω να κοιμηθω κυριολεκτικα δυο ημερες απο την αγωνια μου γιατι γνωριζω τί μπορει να με περιμενει στο μελλον. Ευχαριστω!
  3. το θεμα ειναι θα απεγκλωβιστει το νερο που εχει μεσα και με το αν θα χαλασουν τα υλικα λογω της υγρασιας(αφρομπετον και πολυστερινη) Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Αν εσεις ομως δεν θα διαθετετε παραπανω χρηματα, εχετε να κανετε και με αλλους ιδιοκτητες και πρεπει να ζεσταθειτε, πειτε μου τι θα κανετε. Αλλωστε το ακριβο εδω στην ελλαδα δεν ειναι απαραιτητα και το καλυτερο (γενικος κανονας). Κι εμενα μου φαινεται κατι παραπανω απο σοβαρο. Προτιμω ομως να ακουσω γνωμες και οχι επικρισεις παρακαλω, καθως και οχι τη συνηθη απαντηση "βρες ενα μηχανικο". Θα γινει και αυτο, ειναι το μονο σιγουρο. Ευχαριστω!
  4. Κυριοι καλησπερα σας και καλη χρονια. Πριν απο εναμιση χρονο, μονωσαμε τη ταρατσας της οικοδομης μας (δεκαετιας 60). Πρωτη στρωση βαλαμε ελαστομερες που ειχαμε τοποθετησει χρονια πριν. Επειτα εξιλασμενη πολυστερινη, αφρομπετον και τελικο επιπεδο βαλαμε ασφαλτοπανο. Ολα αυτα, αφου χτισαμε περιμετρικα λιγο το στηθαιο. Επισης βαλαμε και 2 εξαερωτηρες (αν τα λεω καλα) για τα 220τμ της ταρατσας. Φετος παρατηρησα οτι τρεχει νερο σε ενα σημειο στο στηθαιο. Οταν λεω τρεχει νερο εννοω οτι τρεχει νερο και οχι δακρυ και μαλιστα συνεχιζει για ενα τουλαχιστον 24ωρο μετα τις βροχερες ωρες(αναλογα με την διαρκεια και την ενταση της βροχης). επισης το σημειο που δακριζει ειναι κοντα στο χαμηλοτερο σημειο της ρησης που εχει η ταρατσα και επισης, απο το σημειο που "ενωθηκε" η επεκταση του προηγουμενου στηθαιου με το παλιο. Επισης παρατηρω σιγα σιγα να εμφανιζονται και φουσκαλες τοσο στο χρωμα του στηθαιου οσο και στο ταβανι, παντα στο χαμηλοτερο σημειο της ρησης. εχω υποψιες οτι το ασφαλτοπανο καπου "μπαζει" (πιθανον σε ενωση) και το νερο συσσωρετραι μεσα στο αφρομπετον. Στην ουσια εχουμε μια λιμνη στη ταρατσα η οποια "υπερχειλιζει" στο υψος του παλιου στηθαιου. Θελω να ρωτησω: 1) αν το καλοκαιρι αφαιρεθουν μερικα κοματια ασφαλτοπανου, θα να παρει αερα το αφρομπετον και θα στεγνωσει? Επειτα να το καλυψω παλι με ασφαλτοπανο? Πρεπει να ξηλωθει ολη η μονωση και να γινει απο την αρχη? 2) Τι μπορει να γινει με το τεχνητη που τα τοποθετησε? Τί εχει ως υποχρεωση και τί να απαιτησω? Παρακαλω τη βοηθεια σας, μιας που ο Αί Βασιλης φετος μας εφερε ενα "διαφορετικο" δωρο.... σας παραθετω και σχεδιο με τη ταρατσα και την υποθεση που κανω.
  5. ευχαριστω για τη προθυμη βοηθεια σας, αλλα δεν ειπα οτι εχω σωστες ρυσεις. Ειπα οτι η πλακα ειναι καλα μονωμενη και δεν θα χρειαστει περαιτέρω μονωση υδρατμων. Μετα το υλικο της θερμομονωσης θα πεσει μια στρωση για ρυσεις (το ενα μου ερωτημα ειναι τι υλικο ειναι προτιμοτερο να βαλω) και επειτα υγρομονωση (που δεδομενου το κοστος και το οτι καθε τοσο θα πρεπει ετσι κι αλλιως να κανω συντηρηση ή αντικατασταση προτιμω το ελαστομερες υλικο σε μορφη μπογιας). Τις λυσεις που μου αναφερατε (η πρωτη αν καταλαβα καλα ειναι τυπου της εταιριας ΚΕΛΥΦΟΣ) τις γνωριζω και αν και η προσβαση στη ταρατσα δεν ειναι τακτικη(εως καθολου), δεν με καλυπτουν. Προσωπικα πιστευω οτι οταν βρεχει, το νερο που περναει κατω απο τη πλακα ειναι κρυο το χειμωνα και αποροφαει εστω ενα μικρο ποσοστο θερμοτητας απο τη πλακα, που στη συνεχεια καταληγει στην υδροροη. Αλλωστε δεν εχω καλες ρυσεις και επισης επιβαλεται να δημιουργηθει μια επιπλεον υδροροη, λογω μεγαλης επιφανειας.
  6. Αυτο ηδη εχει γινει οπως προαναφερα. Φυσικα δεν νομιζω να εχει καμια επιπλεον ειδικευση στις μονωσεις και τα υλικα τους, αλλα προτεινει τη χρηση XPS. Να τονισω επισης οτι η στεγανωση της υπαρχουσας πλακας εχει γινει με ελαστομερες λευκο υλικο, επαλειφομενο και οχι σε μορφη φυλλων πισσας γενικοτερα. Δηλαδη η πρωτη υλη δεν ειναι η πισσα. Οπως και να εχει ομως, ολοι μου λενε οτι δεν χρειαζεται να κανω επιπλεον σταγανωση της πλακας πριν τη τοποθετηση του μονωτικου υλικού. Δυστηχως, δεν θυμαμαι τη μαρκα και το τυπο του υλικου αυτου. Τα ερωτηματα που με καίνε περισσοτερο ειναι η επιλογη του καταλληλοτερου υλικου μονωσης(βαζω μεσα και τον αφρο πολυουραιθανης πλεον) και αν το ελαστομερες υλικο εχει εφαρμογη με ολα τα "υλικα τσιμεντοκονιας" που μπορουμε να βαλουμε.
  7. Κυριοι καλησπερα σας!! Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω για τη δυνατοτητα που μας δινετε να ανταλασουμε μαζι σας αποψεις και συμβουλες!!! Να σας ενημερωσω οτι δεν εχω καμια σχεση με το επαγγελμα σας, ακομη και ως συνεργατης σας, παρολο που το βρισκω απο μικρος αρκετα ενδιαφερον! Στο θεμα μου τωρα. Φετος αποφασισα να βαλω θερμομονωση στη ταρατσα μου. Ο λογος οπως θα φανταζεστε ειναι η υγροποιηση και η απωλεια θερμοτητας το χειμωνα και η υπερβολικη αυξηση της θερμοκρασιας το καλοκαιρι. Γνωμη απο μηχανικο εχω παρει απο μια φιλη μου μονο. Απο εμπορες και τεχνικους ομως αρκετες. Ομολογω οτι καμια γνωμη δεν ειναι ακριβως η ιδια και συμφωνη με εμενα. Τα προβληματα-ερωτησεις μου ειναι τα εξης και αφορουν την επιλογη των υλικων: 1) ΟΛΟΙ μου λενε τη λυση της εξιλασμενης πολυστερινης σαν μονωτικο υλικο. Μελετωντας ομως καποια αρθρα στο διαδυκτιο καθως και χαρακτηριστικα της εξιλασμενης πολυστερινης και της διογκωμενης, προσωπικα γερνω στην επιλογης της διογκωμενης(ΕΡS200). Ο λογος ειναι οτι εχω οριακα καλυτερη θερμικη αγωγιμοτητα, καποια αλλα χαρακτηριστικα καλυτερα καποια αλλα οχι, ειναι περισσοτερο φιλικη προς το περιβαλλον και φυσικα οικονομικοτερη. Παρολα αυτα ομως, γιατι ολοι μου προτινουν την εξιλασμενη (XPS). Αναφερω επισης οτι το υλικο της μονωσης θα σκεπαστει με μπετον ή καποιο αλλο υλικο που θα εχει καποιο βαρος. 2) τι υλικο προτινετε να βαλω για τις ρισεις? Αφρομπετον, μπετον, περλομπετον ή καποιο αλλο? 3) κανω σκεψεις αντι για ασφαλτοπανο να αλείψω απο πανω ενα καλο ελαστομερες υλικο ως υγρομονωση. Και αυτο γιατι ειναι μια φθηνοτερη λυση και η λυση του ασφαλτοπανου απαιτει καθε τοσο συντηρηση(οπως και το ελαστομερες αλλωστε). Ποια ειναι η γνωμη σας στο θεμα αυτο? Αν δεχεστε ως λυση το ελαστομερες υλικο, θα ειχε καλη εφαρμογη σε ολα τα υλικα της τσιμεντοκονιας που πραναφερα? Μεχρι στιγμης η λυση που προτινουν ΟΛΟΙ ειναι: XPS παχους 5 εκατοστων(ΑΘΗΝΑ), περλομπετον (για λιγοτερο βαρος, λογω του οτι η οικοδομη ειναι κατασκευης 68 και ασφαλτοπανο για υγρομονωση. Φραγμα υδρατμων πανω απο την υπαρχουσα πλακα, δεν το απαιτει κανεις διοτι εχουμε ελαστομερες υλικο σε αριστη κατασταση και αριστα "τοποθετημενο". Αλλοι λενε να βαλω αεραγωγους και αλλοι οχι. Παρακαλω τα φωτα σας γιατι στο τελος θα τρελαθω και θα εχω το αγχος οτι ισως κατι εκανα λαθος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.