Μετάβαση στο περιεχόμενο

koinhlogikh

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

koinhlogikh's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον. Δεν μου είπε κανείς ότι χάνω την ιδιοκτησία μου. Απλά με φόβισαν ότι εφόσον σε ένα οικόπεδο δεν υπάρχουν τουλάχιστον 1000 τμ μη δάσους τότε σε αυτό το οικόπεδο δεν μπορείς να χτίσεις. Ότι καθίσταται μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Ή ότι μειώνεται σημαντικά ο συντελεστής δόμησης (τώρα είναι 20% το ποσοστό κάλυψης και 2 ο μέγιστος αριθμός ορόφων). Οπότε μειώνεται η αξία του οικοπέδου. Κατέχουμε και το διπλανό. Μήπως ενώνονται;
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ΘΕΟΧΑΡΗ και ΤΟΠΟΓΑΒΡΟ. Βασικά δεν αμφισβητείται η κυριότητα, αλλά ο (μη) δασικός χαρακτήρας ενός μικρού τμήματος (80 τ.μ.) του οικοπέδου. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ερώτημα, γιατί η μη δασική έκταση του οικοπέδου πέφτει κάτω από τα 1000 τ.μ. και μου είπαν ότι κατά συνέπεια καθίσταται μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Αν αυτό αληθεύει είναι ένα ερώτημα. Στη συνέχεια μπαίνει το ερώτημα αν μπορεί να ενωθεί με διπλανό οικόπεδο ίσης έκτασης (περί τα 1000 τ.μ.) και ίδιου ιδιοκτησιακού καθεστώτος για να (ξανα)γίνει άρτιο και οικοδομήσιμο. Αν το ερώτημα πρέπει να τεθεί σε άλλο σημείο παρακαλώ ενημερώστε με. Συγνώμη, δεν μου φάνηκε ότι "δεν έχει θέση".
  3. ΒΟΗΘΕΙΑ! Είμαι συνιδιοκτήτης μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς μου δυο διπλανών οικοπέδων στο Σχινιά (Μαραθώνα) και μόλις μάθαμε ότι έφτιαξε το Κτηματολόγιο δασικούς χάρτες στην περιοχή, τους ανάρτησε, συμπέρανε ότι ένα κάρο οικόπεδα, μέχρι και σπίτια, είναι δάση (!), έθεσε και μια προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων 45 ημέρες η οποία παρήλθε ήδη, κι όποιον πήρε ο Χάρος. Εγώ προσωπικά που διαμένω βόρεια Ελλάδα δεν πήρα πρέφα τίποτα!! Τώρα με ενημέρωσε ένας τοπογράφος ότι το ένα μου οικόπεδο, έκτασης 1062 τ.μ., θεωρήθηκε, λέει, δάσος κατά 80 τ.μ., οπότε απομένουν 1062-80=982<1000, οπότε δεν είναι πλέον άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο (ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς ήταν, και υπάρχει μάλιστα και εγκεκριμένο σε ΦΕΚ ρυμοτομικό σχέδιο με προβλεπόμενο συντελεστή κάλυψης 20%). ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ; Να πάω δικαστήρια; Να απευθυνθώ στη Διεύθυνση Δασών; Στο κάτω-κάτω αυτή είναι η αρμόδια κρατική αρχή. Έτρεξα στο γραφείο Ανάρτησης Δασικών Χαρτών στο Μαρκόπουλο, με τρομακτικό κόστος για μένα, υπολογίστε μόνο το χρόνο, τον κόπο, τα διόδια, και με κοίταξαν με παγερή αδιαφορία. "Η προθεσμία εξέπνευσε". Το διπλανό οικόπεδο ιδιοκτησίας μας είναι 1042 τ.μ. και δεν αμφισβητείται. (Μέχρι στιγμής τουλάχιστον). ΕΡΩΤΗΜΑ: Μπορούν να θεωρηθούν ενιαία ώστε να είναι ικανοποιητικός ο συντελεστής δόμησης και να μην χαθεί η αξία τους; Όπως καταλαβαίνετε είμαι άσχετος, απλά τα κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, και τώρα βλέπουμε μια περιουσία να εξανεμίζεται (ενώ το ΕΤΑΚ βέβαια, και το ΦΜΑΠ, θα έρχονται...)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.