Μετάβαση στο περιεχόμενο

athinad

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

athinad's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις s66, όμως η υπάλληλος στην πολεοδομία μου είπε πως δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 μ από το έδαφος το φυσικό και όχι το διαμορφωμένο και επέμενε σε αυτό (δεν έχω καταλάβει λάθος γιατί έβλεπε συνέχεια το ύψος του τοιχίου μου σε σχέση με το έδαφος του γείτονα που δεν είναι διαμορφωμένο)....και δεν με άφηνε να σηκώσω το έδαφος περισσότερο από 0,5 μ στις διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου επειδή λέει είναι φλατ οικόπεδο και με βάση νομίζω το νόμο του Σουφλιά πρέπει να προσαρμόσω το κτίριο στο οικόπεδο και όχι το αντίθετο...έτσι λέει εξηγεί ερμηνεύει εκείνη τον νόμο....που μπορώ να βρώ τα επιτρεπόμενα ώστε να μπορώ να επιμείνω στο 1,5 + 1μ συμπαγές τοιχίο?
  2. Σε ευχαριστώ πολύ s66, να ρωτήσω και κάτι τελευταίο... μου είπε η υπάλληλος στην πολεοδομία πως περιμετρικά του οικοπέδου το συμπαγές τοιχίο δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1μ. Αν κάτι τέτοιο ισχύει πως μπορώ να έχω το διαμορφωμένο μου έδαφος 1,5μ στο όριο του οικοπέδου? Έχω την εντύπωση πως το 1μ συμπαγούς τοιχίου ισχύει μόνο προς την μεριά της πρασιάς και όχι περιμετρικά του οικοπέδου...αλλά δεν ξέρω σε πιο νόμο αναφέρεται αυτό...μήπως ξέρει κανείς?
  3. Αchille σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Νομίζω όμως πως όταν είναι εκτός κάλυψης θα πρέπει να έχει από πάνω του 1μ χώμα όταν η φύτευση στο υπόλοιπο οικόπεδο δεν έχει καλύψει τα 2/3 του ακαλύπτου του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή θα φτάσω μαζί με το μπάζωμα στα 2,2 πάνω από το φυσικό έδαφος...το οποίο είναι πρόβλημα αφού κανονικά επιτρέπεται μέχρι 1,5 και στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή το οικόπεδο δεν έχει υψομετρικές διαφορές κανονικά ούτε αυτό το 1,5 μου επιτρέπεται.... και προσπαθώ να βρω τρόπο να μην χρειαστεί να μπαζώσω...έχεις καμιά ιδέα?
  4. Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα: Η ράμπα προς το υπόγειο καταλήγει σε ένα τμήμα του υπογείου που είναι έκτός κάλυψης κτιρίου μέσα στο Δ και η οροφή του υπογείου είναι 1,20 πάνω από το 0,00 ώστε να μπορέσει να έχει σωστή κλίση η ράμπα που το μήκος της είναι μικρό. Αν πάω επομένως να μπαζώσω με 1 μέτρο χώμα θα φτάσω στο 2,20 πάνω από το φυσικό έδαφος (η συνθήκη με το οτι δεν χρειαζεται μπάζωμα αν είναι φυτεμένα τα 2/3 του ακαλύπτου δεν ικανοποιείται και το οικοπεδό μου δεν έχει σχεδόν καθόλου υψομετρικές διαφορές, είναι όλο σχεδόν στο 0,00). κάποια στιγμή νομίζω ότι είχα δει σε μια συζήτηση πως εντός της Αττικής δεν είναι υποχρεωτική η επιχωμάτωση...ισχύει??? Αν όχι έχει κάποιος καμιά ιδέα γιατι κοντεύω να σκάσω???
  5. Καλημέρα σας, μήπως γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να γίνει ρύθμιση για αιθαίρετη κατασκευή εξωτερικού ανελκυστήρα σε διατηρητέο κτίριο? στην περίπτωση που μπορεί πως υπολογίζεται το πρόστιμο? με αναλυτικο? και η αμοιβή? Ευχαριστώ πολύ!
  6. Καλησπέρα Highlander, σε ευχαριστω για την βοήθεια, όσον αφορά την δεύτερη παρατηρησή σου η φύτευση του οικοπέδου επαρκεί άρα όπως καταλαβαίνω δεν χρειάζομαι 1μ φύτευση πάνω από την πλάκα, όσον αφορά την τρίτη παρατήρηση το 40% πρέπει να είναι οι θέσεις στάθμευσης ή συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι κίνησης? αν συμπεριλαμβάνονται τότε οι χώροι κίνησης μπορούν να είναι εκτός κάλυψης του κτιρίου χωρίς να χρεωθούν σε δόμηση και κάλυψη αν δεν υπερβαίνουν τα 30τμ?
  7. Σε ευχαριστώ πολύ georg coco για την άμεση απάντηση! Το κτίριο αυτό βρίσκεται στην Αττική που νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι 1μ κάτω από το φυσικό η διαμορφωμένο έδαφος, προκειμένου να μην προσμετράται στην κάλυψη και την δόμηση, αν είναι αποκλειστικά για στάθμευση, αν κάνω λάθος διορθωσέ με... θα χρειαστούν λες ικανότητες Niki Lauda για να βγει κανείς από εκεί??? θα ρωτήσω τους ιδιοκτήτες αν τις έχουν!!!
  8. Καλησπέρα, να πω κατ' αρχήν πως είναι η πρώτη μου ανάρτηση και ελπίζω να μου συγχωρεθούν τυχόν λάθη... θα ήθελα λίγη βοήθεια στα παρακάτω: 1/ Στην εικόνα που έχω επισυνάψει είναι με κόκκινο χρώμα μια περιοχή του υπογείου που είναι εκτός κάλυψης η οποία όμως χρησιμοποιείται προκειμένου να μπορέσουν τα αυτοκίνητα να κάνουν μανούβρες για να βγουν (είναι στενάχωρα τα πράγματα)...Η περιοχή αυτή πρέπει να προσμετρηθεί στη δόμηση η όχι μιας και χρησιμοποιείται για την κίνηση των αυτοκινήτων? 2/ Τα δυο υποστηλώματα που είναι με χρώμα δυσκολεύουν πολύ την κίνηση των αυτοκινήτων. Θα έχω πρόβλημα με την πολεοδομία ή ικανοποιούνται τα ελάχιστα? 3/ Βάση της εμπειρίας σας θα μπορούν να βγουν τα αυτοκίνητα (έστω και με μανούβρες) η τζάμπα κάνουμε το υπογειο??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.