Μετάβαση στο περιεχόμενο

Constantine Viglas

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Constantine Viglas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ πιθανό, αφού η ανάρτηση του θέματος είναι και την ημέρα που βγήκε η απόφαση... Δίνονται όμως λεπτομέρειες σχετικά με το νέο φορέα,το "διευρεμένο ΤΕΕ" όπως αναφέρεται στη σχετικό θέμα, το οποίο όλοι όσοι είναι στους σχετικού κλάδους,γνωρίζουν ότι ακόμα σχεδιάζεται... Μέχρι τη στιγμή δηλαδή που θα γίνει πραγματικότητα,δεν υπάρχουν απλώς και ελαφρά τη καρδία επαγγελματικά δικαιώματα για αυτές τις ειδικότητες; Πώς πληρώνονται από τούδε και στο εξής οι ήδη προσληφθέντες απόφοιτοι των παραπάνω τμημάτων;Ακυρώνονται συμβάσεις εργασίας και δημιουργούνται νέες;Γίνονται απολύσεις; Πώς πληρούνται οι προδιαγραφές για τις θέσεις εργαζομένων που μέχρι πρότινος κάλυπταν οι γνώσεις του απόφοιτου τεχνολογικού ιδρύματος; Το ΤΕΕ τι θέση παίρνει επ' αυτού; Και για τα "παραπολιτικά" της ιστορίας: Ποιός προσέφυγε στο ΣτΕ για την εξέταση των δικαιωμάτων των πτυχιούχων Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών; Γιατί ας μου επιτρέψουν οι καλοθελητές,δε νομίζω ότι επενέβη αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και διαπίστωσε τις "παρατυπίες" στα Π.Δ. ...
  2. Κύριοι συνάδελφοι,τελειόφοιτοι και απόφοιτοι τεχνολογικών ιδρυμάτων, η είδηση αυτή μας αφορά όλους. Από τις 7 Σεπτεμβρίου και πλέον,τα επαγγελματικά δικαιώματά μας - τα περιορισμένα έτσι κι αλλιώς- είναι απλώς παρελθόν! Παράνομα έκρινε το ΣτΕ πέντε σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων πτυχιούχων ΤΕΙ. Κατόπιν αυτού μπλοκάρεται η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων 17 τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ και συγκεκριμένα: Πολιτικών Δομικών Έργων, Πολιτικών Έργων Υποδομής, Τοπογραφίας, Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, Κλωστοϋφαντουργίας, Οχημάτων, Τεχνολογίας Αεροσκαφών, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Αυτοματισμού, Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ναυπηγικής. Οι σύμβουλοι Επικρατείας με τις γνωμοδοτήσεις τους έκριναν ότι κάθε ένα από τα πέντε διατάγματα έχει τέσσερις μη νόμιμες διατάξεις. Το εξοργιστικό - και επιτρέψτε μου την προσωπική άποψη - είναι τα ιδρύματα να παραμένουν κλειστά για ένα νομοσχέδιο, το οποίο μάλλον καλό θα κάνει στην παιδεία και θα εξυγειάνει τις "μαύρες" πτυχές της, και οι λίγοι άνθρωποι που βάζουν τα λουκέτα, αφενός μεν να παίρνουν στα χέρια τους τις μοίρες όλων μας,αφετέρου να κοιτούν το δάχτυλο και να χάνουν το φεγγάρι... Η είδηση είναι από το in.gr (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231127210)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.