Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos1974

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από giorgos1974

  1. δες στο τέλος

    Άρθρο 159 Ν.4512/2018 (στο παραθέτω όπως ακριβώς ισχύει)

    Μετά το άρθρο 50 του ν. 4442/2016, προστίθενται άρθρα 50Α και 50Β ως εξής:

    «Άρθρο 50Α

    Κυκλοφοριακή σύνδεση / Είσοδος – έξοδος οχημάτων

    1. Για τη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση ή η είσοδος - έξοδος της εγκατάστασης υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια αυτής.

    2. Οι φορείς των ανωτέρω δραστηριοτήτων υποχρεούνται να τηρούν τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία για την οδική ασφάλεια.

    3. Οι αρμόδιες αρχές για τη συντήρηση της οδού, μόλις λάβουν γνώση των στοιχείων της οικονομικής δραστηριότητας, μπορούν να προβούν σε σχετικό έλεγχο.

    4. Όπου στην κείμενη νομοθεσία απαιτείται βεβαίωση της υπηρεσίας που έχει την ευθύνη για τη συντήρηση της οδού ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση ή η είσοδος-έξοδος εκτελέσθηκε καλώς, προσκομίζεται εφεξής υπεύθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού.

     

    Άρθρο 50Β

    Τροποποίηση διατάξεων του β.δ. 465/1970 (Α΄ 150)

    1. α) Η παράγραφος 2 του άρθρου 30 του β.δ. 465/1970 αντικαθίσταται ως εξής:

    «2. Η Τεχνική Υπηρεσία που έχει την ευθύνη κατασκευής ή συντήρησης της οδού μπορεί να πραγματοποιεί επιτόπια εξέταση προτού διαβιβάσει τα θεωρημένα σχέδια με τις παρατηρήσεις της για έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 6.».

    β) Η παράγραφος 5 του άρθρου 30 του β.δ. 465/1970 αντικαθίσταται ως εξής:

    «5. Η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης ή η έγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων των εγκαταστάσεων του άρθρου 24 ισχύει για τέσσερα (4) έτη και για το είδος της εγκατάστασης που αναφέρεται σε αυτήν. Κατ’ εξαίρεση η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης ή η έγκριση εισόδου - εξόδου οχημάτων ισχύει για έξι (6) έτη για εγκαταστάσεις του άρθρου 24 που αφορούν κτίρια συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των πέντε χιλιάδων (5.000) τετραγωνικών μέτρων.

    Αν μετά την παρέλευση των τεσσάρων (4) ετών από την έγκριση δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής σύνδεσης ή της εισόδου - εξόδου οχημάτων, χορηγείται εφάπαξ παράταση για τέσσερα (4) επιπλέον έτη μετά από αίτηση που υποβάλλεται πριν από τη λήξη της αρχικής προθεσμίας και εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι κυκλοφοριακές συνθήκες της οδού. Αν οι κυκλοφοριακές συνθήκες της οδού έχουν μεταβληθεί απαιτείται νέα έγκριση. Για μετατροπή του είδους της εγκατάστασης ή επέκταση αυτής ή προσθήκης νέων εγκαταστάσεων, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνει την αρμόδια για τη συντήρηση της οδού υπηρεσία.»

    2. Το άρθρο 32 του β.δ. 465/1970 αντικαθίσταται ως εξής:

    « Άρθρο 32

    Άδεια λειτουργίας εγκαταστάσεων

    1. Για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων εκτός των προβλεπομένων από άλλες διατάξεις εγκρίσεων αρμόδιων υπηρεσιών, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια αυτής.

    2. Η υπεύθυνη δήλωση της προηγούμενης παραγράφου υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία και αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης. Οι αδειοδοτούσες υπηρεσίες κοινοποιούν την άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης στην αρμόδια για τη συντήρηση της οδού υπηρεσία, προκειμένου αυτή να λάβει γνώση για την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης.».

    3. Το άρθρο 34 του β.δ. 465/1970 αντικαθίσταται ως εξής:

    «Άρθρο 34

    Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης κατά παρέκκλιση

    1. Σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή σύνδεση κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, επιτρέπονται νέες προσθήκες και αλλαγή της χρήσης μόνον εφόσον, κατόπιν μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων, αποδειχθεί ότι η νέα χρήση δεν επιφέρει αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

    2. Επιτρέπεται η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων μόνον εφόσον, εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του οικοπέδου της εγκατάστασης, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προϋποθέσεων του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να υποβληθεί μελέτη από μηχανικό που τεκμηριώνει ότι η διαφοροποίηση στην κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης εξασφαλίζει την οδική ασφάλεια, προκειμένου να εγκριθεί από την αρμόδια για τη συντήρηση της οδού υπηρεσία.»

  2. 3 ώρες πριν, ΜανόληςΜα said:

    Καλημέρα! Όχι, δεν αναφέρομαι σε αυτή. Το 2009 η ΔΜΕΟ έβγαλε ένα χαρτί με (λανθασμένη κατά τη γνώμη μου) ανάγνωση του κανονιστικού πλαισίου λέγοντας ότι κατά τη γνώμη της, για να εγκρίνει είσοδο-έξοδο μια υπηρεσία, θα πρέπει ο δρόμος που εξυπηρετεί το γεωτεμάχιο, να είναι 4,50 μ για οδό μονής κατεύθυνσης, με δυνατότητα στάθμευσης φορτηγού ή 5,50 μ για οδό διπλής κατεύθυνσης. Με βάση αυτό το χαρτί, οι υπηρεσίες του νομού όπου δραστηριοποιούμαστε αρνούνται την έγκριση εισόδου-εξόδου σε οδούς μικρότερης διατομής. Λανθασμένα! Γιατί έτσι, ενώ σαν διοικητική δομή έχεις/διατηρείς/συντηρείς δρόμο, δε δίνεις τη δυνατότητα νόμιμης εξυπηρέτησης των παρόδιων χρήσεων από οχήματα. Όντως οι διαστάσεις που κατά τη γνώμη της ΔΜΕΟ πρέπει να υπάρχουν για την αδειοδότηση εισόδου-εξόδου είναι λογικές και σύμφωνες με το κανονιστικό πλαίσιο εν γένει (υπεραστικές και αστικές οδοί 2,75 μ ελάχιστο πλάτος με την εγκύκλιο Σουφλιά και τις ΟΜΟΕ-ΚΑΟ). Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα καταργηθούν όλες οι παρόδιες χρήσεις που εξυπηρετούνται από δρόμους μικρότερης διατομής! Τα γράφω και εκνευρίζομαι...

    Τέλος πάντων.. επειδή δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω το χαρτί αυτό από κάποια υπηρεσία (η οποία πάνω σε αυτό εδράζει την αρνητική της απάντηση βέβαια) και επειδή δεν μπορώ να το βρω με googling, είπα μήπως κάποιος/α συνάδελφος/ισσα το έχει στο αρχείο του/της.

    Πρόκειται για το με αρ.πρωτ.: ΔΜΕΟ/1319/ε/169/28-04-2009 έγγραφο. Μόλις το πάρω (γιατί θα το πάρω εν τέλει) θα το ανεβάσω εδώ.

    Είναι τρομερό το ότι οι διευθύνσεις των υπουργείων απαντάνε σε ερωτήματα υπηρεσιών τονίζοντας ότι αυτή είναι η γνώμη τους(!) και όχι ο κανονισμός ή το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά οι υπηρεσίες το χρησιμοποιούν σαν ευαγγέλιο (εφόσον έχουν πάρει χαμπάρι την εκάστοτε απάντηση βέβαια).

    αυτό με τα 4,5 και 5,5 πρέπει να πηγάζει από τις ΟΜΟΕΕ για τις διατομές που λέει ότι  5,50μ είναι το ελάχιστο πλάτος διασταύρωσης βαρέων οχημάτων

    • Upvote 1
  3. 8 λεπτά πριν, sofia f. said:

    και γω αυτό καταλαβαίνω διαβάζοντας το νόμο, αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη. Για τον υποβιβασμό πεζοδρομίου (έχω ένα κράσπεδο ύψους 20 cm και πάχους 10 cm) παίρνω έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία; σε ποια νομοθεσία να ανατρέξω; Ευχαριστώ πολύ...

    Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία, θα υποβάλλεις το τοπογραφικό σου και θα σχεδιάσεις τον υποβιβασμό

    Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την υπηρεσία πως το θέλουν

    Εξηγεί σε τους πρώτα ότι δε χρειάζεται κυκλοφοριακή σύνδεση και μετά ρώτα τι να υποβάλλεις...

  4. 8 λεπτά πριν, sofia f. said:

    Χαίρεται σε όλους..

    Κατέθεσα για άδεια οικοδομής, ανέγερση Χώρου Συνάθροισης Κοινού το σε οικόπεδο το οποίο είναι εντός οριοθετημένου οικισμού και έχει πρόσωπο σε Δευτερεύον Επαρχιακό Δίκτυο και μου ζήτησαν κυκλοφοριακή σύνδεση... Τι ακριβώς ισχύει; διαβάζοντας το Π.Δ. 118/2006 είμαι στην κατηγορία Α (ασχολίαστο θα γίνει καφενείο σε ένα χωριό στο πουθενά) χρειάζομαι κυκλοφοριακή σύνδεση όντως; πως μπορώ να πάρω απαλλαγή ή έστω να κάνω είσοδο - έξοδο.. γνωρίζει κανείς... Νόμιζα στα εντός οικισμού δεν απαιτείται..

     

    Αυτοί που σου το είπαν αυτό είναι "άσχετοι"

    Το Π.Δ.118/06 ισχύει αποκλειστικά για τις εκτός σχεδίου περιοχές (δες συνημμένη εγκύκλιο)

    Λογικά είσοδο-έξοδο χρειάζεσαι ή απλά υποβιβασμό στάθμης πεζοδρομίου

    1.doc

  5. Η στήλη 2 δεν έχει εφαρμογή για την περίπτωση που οι συμβάλλουσα οδός είναι δημοτική ή κοινοτική (πλην των κυρίων) και: α) Εξυπηρετεί τριάντα (30) το πολύ ιδιοκτησίες μέχρι βάθους 500μ. από του σημείου τομής των αξόνων ή β) έχει πλάτος μικρότερο ή ίσο των 5,50μ. ανεξαρτή− τως του μήκους της ή των ιδιοκτησιών που εξυπηρετεί ή γ) είναι αδιέξοδος ανεξαρτήτως του μήκους και του πλάτους της ή δ) ο κυκλοφοριακός της φόρτος, όπως προκύπτει από μετρήσεις της εκάστοτε αρμόδιας Υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα (480) τετρακόσια ογδόντα οχήματα ανά 24ώρο. Εφ’ όσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις και δεν εφαρμόζονται οι αποστάσεις της στήλης 2, η δια− μόρφωση της κυκλοφοριακής σύνδεσης (αρχή λωρίδας επιβράδυνσης ή τέλος λωρίδας επιτάχυνσης) θα πρέπει να απέχει οχτώ (8) μέτρα από τον άξονα της συμβάλ− λουσας οδού και πάντως η απόσταση του άξονα της συμβάλλουσας οδού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 μ από το άκρο της κάτω βάσης της κεντρικής νησίδας ΠΔ  118/06 ΦΕΚ 119Α/06 (σλε 1265)

  6. όχι δεν ισχύει αυτό, 600€ έχει το απεριόριστο πακέτο NRTK μπορείς με 300€ +Φπα να έχεις 120ώρες NRTK που είναι το καλύτερο προϊόν τους και υποστηρίζει beidou και Galileo. 120 ώρες φθάνουν μη σου φαίνονται καθόλου λίγες...τώρα και με μόνο GPS και Glonass είσαι μια χαρά αυτούς χρησιμοποιούσα μέχρι πρίν 4-5 μήνες και πάλι κανένα πρόβλημα, οπότε αν εκεί που κινείσαι σε καλύπτει το δίκτυο της JGC συνεχίζεις κ με αυτό

  7. Καλησπέρα. Σε συνέχεια του μπάχαλου εισόδου-εξόδου στα ΠΑΝΤΑ εκτός σχεδίου, προτείνω κατ’ αρχάς την απόδοση φόρου τιμής στην ελληνική νομοθεσία.

     

    Είδα –εγώ προσωπικά για πρώτη φορά– νομοθέτημα (ΠΔ118/06) στο οποίο ΟΛΑ τα άρθρα (πλην του τελευταίου: «η ισχύς του παρόντος…») είναι τροποποιήσεις άλλων διατάξεων. Όχι μόνο τροποποιείται εκ νέου βασιλικό διάταγμα (προφανώς, μη παρελθόντος του αιώνος, είναι νωρίς ακόμα να σκεφτούμε την απόσυρσή του), αλλά τροποποιούνται διατάξεις νομοθετημάτων με τίτλους «Τροποποίηση διατάξεων…». 48 σελίδες τροποποιήσεις των 75 των δύο αρχικών διαταγμάτων, δύσκολο να σκεφτεί κάποιος να φτιάξει δύο νέα διατάγματα με ενιαίο κείμενο που να περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις...

     

    Όχι, εν μπανανιστάν αδελφοί. ΔΕΝ υπάρχουν ΤΟΣΟ ηλίθιοι μαλάκες που να μην σκέφτονται τα αυτονόητα. Είμαι πεπεισμένος πως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται σκόπιμα. Η σκοπιμότητα, όμως, αυτή... αφορμή για νέο thread. Όποιος πιστός...

     

     

    Εν προκειμένω: Υποψιάζομαι πως ΤΟ μυαλό πίσω από το 118, έκανε την απλή σκέψη: εκτός σχεδίου---> ελάχιστη αρτιότητα 2 στρέμματα---> βγαίνουν οι αποστάσεις. Στο Δήλεσι (υποψιάζομαι και σε άλλους αντίστοιχους οικισμούς) υπάρχουν γήπεδα/οικόπεδα τα οποία –αν κι εκτός σχεδίου– έχουν «κοπεί» ΝΟΜΙΜΩΣ (προ του 1993) σε 500 ή και 400 τ.μ. (ΜΗ άρτια αλλά νομίμως προϋφιστάμενα του ΠΔ118/06). Προφανώς ελάχιστα από αυτά καλύπτουν την απαίτηση των 50μ. από συμβολή, ώστε να μπορούν να πάρουν έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης.

     

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω γωνιακό οικόπεδο 20μ x 30μ, με διώροφο κτίσμα και κατοικία στον όροφο. Στο ισόγειο λειτουργεί συνεργείο αυτοκινήτων με συνεχώς, από το 1997, ανανεούμενη άδεια ορισμένου (λόγω αυθαίρετης οικοδομής) χρόνου. Με το νόμο περί αυθαιρέτων το κτίσμα τακτοποιήθηκε, και στην προσπάθεια για μετατροπή της άδειας σε αορίστου χρόνου κολλήσαμε στην είσοδο-έξοδο, για την οποία δεν μπορούμε να καλύψουμε την απαίτηση των 50μ.

     

    Το εκπληκτικό ΠΔ118 δεν έχει ούτε μία μεταβατική διάταξη. Οποιαδήποτε σκέψη ευπρόσδεκτη…

     

     

     

    Υ.Γ. προς admin:  Γιατί δεν μπορώ να κάνω κόπι/πάστε;

    κοίταξε λίγο τις εξαιρέσεις που αναφέρει το ΠΔ (πλάτος διασταυρούμενου δρόμου, αν είναι αδιέξοδος κλπ)

  8. Καλησπέρα... 

    συνάδελφοι γνωρίζει κάποιος αν η απόσταση σε εκτός σχεδίου περιοχή κόμβου για ίδρυση πρατηρίου επί πρωτεύοντος επαρχιακού δικτύου από συμβολή με Ε.Ο μειώνεται αν η συμβολή έχει φανάρια???

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.