Μετάβαση στο περιεχόμενο

apollo76

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

apollo76's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να κάνω μια ερώτηση:Για χώρο χρήσης οδοντιατρείου και πιο συγκεκριμενα για πατάρι που δηλώνεται στα σχέδια σαν αβατη ψευδοροφή στην πολεοδομία, γιατί δεν γίνεται δεκτο το αίτημα τακτοποίησης του παταριού; μου εξήγησαν πως δεν συμπεριλαμβάνονται οδοντιατρεία στις χρήσεις χώρων και δε θα περάσει το αίτημα τακτοποίησης. Μου προτείναν να δηλώσω το χώρο σαν κατάστημα κάτι που το θεωρώ άτοπο διοτι ο ιδιοκτήτης είχε βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε οδοντιατρείο. Υπάρχει φώς στο τούνελ; Πολεοδομία και γραφειοκρατία!!!Οτι χειρότερο!!!!
  2. Συμφωνώ Άρη, έτσι όμως είναι η απλή λύση που σκέφτηκα εγώ,αλλά τα συνεργεία έχουν πρόβλημα στο να περάσουν έπειτα τους διαμήκους οπλισμούς. Ο σιδεράς πρότεινε την απλή λύση 2 ανάποδων Π για να φτιαχτούν οι τμήσεις του συνδετήρα, να μπούν έπειτα οι οπλισμοί και να δεθούν και να κλείσει απο πάνω το σύστημα συνδετήρων με καπάκι!Πρόκειται για μανδύες και δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να γίνει.Σαν λύση πάντως δεν φαίνεται αποδοτική εφόσον δεν πιστευω το συστημα να λειτουργεί σωστα στη διάτμηση!
  3. Να διευκρινίσω λοιπόν :Πως θα κατασκευαστούν τα 4τμητα τσέρκια για Π.Δ. 50Χ120 με μανδύες δεδομένο ότι το μήκος των οπλισμών που δουλεύουν οι σιδεράδες στη μάντρα είναι τεσσάρων το πολύ μέτρων. Η σύνθεση όμως των μανδυών πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει και την τοποθέτηση των κατα μήκους οπλισμών εντός των τσερκιών στο σώμα της πεδιλοδοκού.Θεωρείστε δεδομένο ότι οι οπλισμοί δεν μπαίνουν εύκολα αφού το πεδιλ/ρια είναι μήκους όσο το σκάμα μου!
  4. Συνάδελφοι έχω μια απορία σχετικά με την κατασκευή τετράτμητων τσερκιών στο εργοτάξιο από τους σιδεράδες. Πρόκειται για πεδιλοδοκο διαστάσεων 50Χ120 και δεδομένο ότι οι τετράτμητοι Φ10/10 δυσκολεύουν στην τοποθέτηση των καταμήκους οπλισμών αφου ο χώρος της εκσκαφης είναι περιορισμένος.(μήκος οπλισμών 12 μ για ζώνη εκσκαφης διαστασης μήκους 13 μέτρων και βάθους 2,50 μ).
  5. Σας παράσχω τα σχέδια οπλισμού μαζί με τις οπές στους φορείς των πλακών! Παράλληλα θα σας καταγράψω τα φορτία για τα οποία έχει υπολογιστεί ως όροφος και θέλω να ρωτήσω το εξής: α)Πως μπορώ, χωρίς να ξέρω αν έχει κοπεί ο οπλισμός ,(δεν υπάρχουν τα καρώτα) αν έχει πέσει η δυνατότητα ανάληψης φορτίων του ορόφου. β)Βάσει ποιου προγράμματος πεπερασμένων μπορώ να βγάλω άκρη. γ)Ποιές μεθόδοι θεραπείας του κτιρίου υπάρχουν; δ)Τι κόστος συνεπάγεται; Δεδομένα: Ξυλότυπος ισογείου Φορτία υπολογισμού: Κινητό 500 Kg/m2 Νεκρό 100 Κγ/m2 Πλάκα πάχους 17 εκ. Ευχαριστώ πολύ εκ' των προτέρων. Το θέμα απλά το επαναφέρω με νέα θεματική ενώτητα προκειμένου να υποβάλλω νεα στοιχεία και να ξανατρέξει στους επιστημονικους-συναδελφικούς κύκλους του forum.
  6. Γειά σας παιδία.Μετά από πολύ καιρό επανέρχομαι με σχέδιο οπλισμών και με χαρακτηριστικές τις οπές επι του σχεδίου.
  7. αναζητάω στοιχεία από την πολεοδομία!Θα έχω συντομα απαντήσεις... Ευχαριστώ!!!
  8. Einai επαγγελματικός χώρος και ελέγχω την δυνατότητα να μπορεί να λαμβάνει τα φορτία για τα οποία έχει υπολογιστεί να λαμβάνει... έχει εκφραστεί φόβος σε περίπτωση που στεγαστούν μηχανές με δυναμικές φορτίσεις.Τι γίνεται τότε; Πως ελέγχεται η απομείωση της φέρουσας ικανότητας αλλά και πώς μπορεί να επιλυθεί ένα τέτοια πρόβλημα!Μέθοδοι ενίσχυσης? Τι μου προτείνετε παιδιά?
  9. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον που δείχνετε.Δεν είναι όμως καρότα δειγματοληπτικά!Είναι μηχανολογικές οπές και πρέπει να ελέγξω κατά πόσον έχει μειωθεί η φέρουσα ικανότητα στην πλάκα!
  10. Αρη είναι διαστάσεων 4x10 και είναι ενδιάμεσα σε πλάκες ιδίας διαστάσης. οπλισμοι αν έχουν κοπεί δεν ξέρω να το πώ!Πρέπει να γίνει σκανάρισματης επιφάνειας?
  11. Μου έχει τυχει περίπτωση ελέγχου πλάκας σε βιομηχανικό χώρο πάχους 20 εκ και επιφανειας 4*10 τ.μ. στην οποίά έχουν γίνει καρώτα μεγάλης συχνότητας. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση και πως μπορεί να ελεγχθεί αν έχει μειωθεί η φέρουσα ικανότητα της πλάκας; Ποια Μέτρα αντιμετώπισης του θέματος προτείνετε; Ευχαριστώ εκ' των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.