Μετάβαση στο περιεχόμενο

staffandsword

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by staffandsword

  1. Ναι τα κατάφερα και πέρασα πολιτικους ΕΜΠ! Το πιθανότερο είναι να πάω γιατί από ότι έχω καταλάβει έχουν πολύ καλό εύρος σπουδών και απο δικαιώματα τα πάνε μια χαρά.
  2. Μιας και ήρθε ο καιρός να αποφασίσω αν θα παραμείνω στους τοπογραφους ή αν θα μπω σε σχολή πολιτικών μηχανικών με το 10% που έχω κάνει,θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας γιατι ειμαι αρκετα μπερδεμενος ακόμα.Αν και συγκλίνω προς πολιτικών αλλα όχι με πολύ μεγάλη σιγουριά.
  3. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα από τα δύο απλώς ανησυχώ πολυ για τα οικονομικα δρώμενα και τα εργασιακα.Σκέφτηκα πως μιας και ειναι η τελευταια χρονια που γινεται το 10% θα μπορούσα να γίνω πολιτικος μηχανικος.Απλά δεν έχω κατανοησει πληρως κατα πόσο ισχύουν αυτά που ακούγοντα πως οι πολιτικοι πέρνουν μέρος των δουλειων των τοπογραφων και γενικα βρίσκονται σε πλεονεκτικη θέση σε σχέση με αυτους.Ακόμη με προβληματίζει η στάση της κοινωνιας στους τοπογραφους.Ας πούμε πολλες φορες μου έχει τύχει οι αλλοι να μην γνωρίζουν καν οτι υπάρχει τέτοιος κλάδος και ότι σε δουλειές που σχετίζονται με την ειδικότητα του τοπογραφου απευθυνονται σε πολιτικους.Γενικα πολύ φοβαμαι οτι οι πολιτικοι θα ειναι παντα σε καλυτερη μοιρα εργασιακα απο τους τοπογραφους αν και δεν μπορώ να το πω με σιγουρια γιατι είμαι μικρός και δεν εχω βγει στην αγορά εργασίας.Για αυτο και περιμένω απο έμπειρους μηχανικους να μου δώσουν τα φώτα τους.
  4. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.Θα κανω το 10% και θα δηλώσω όλες τις σχολές πολιτικων μηχανικων και όταν περάσω σε μία (γιατι λογικα ίσως περάσω και εμπ)θα αποφασίσω εάν θα πάω ή θα παραμείνω στην σχολή τοπογράφων.Θα έχω αρκετό χρόνο για να το σκεφτώ και ότι συμβουλή έχετε είναι ευπρόσδεκτη σε αυτο το μέρος του forum!
  5. Οπότε παιδιά ειναι καλύτερα να δώσω το 10% για πολιτικούς για εργασία στην ελλάδα αλλα για το εξωτερικό ειναι καλυτερα να συνεχίσω τοπογράφος και να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό?Οι πολιτικοί και οι τοπογράφοι στο εξωτερικό έχουν τις ίδιες προοπτικές?'Ολα ειναι θέμα μεταπτυχιακου στο εξωτερικό ανεξαρτήτως κλάδου?
  6. Γεια σε όλους σας.Είμαι φοιτητής της σχολής αγρονόμων τοπογράφων του εμπ.Είμαι σε μεγάλο δίλημμα.Σκέφτομαι να μπω στους πολιτικούς μηχανικούς με το 10% με μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρω.Δεν ξερω όμως με ποια απο τις δύο σχολές θα μπορώ να έχω μεγαλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στην ελλάδα αλλά και κυρίως στο εξωτερικό.Γνωρίζω οτι οι πολιτικοί κατεχουν πολυ περισσοτερα δικαιωματα από τους τοπογράφους,αλλα έχω ακούσει και για διαφορες δουλειες των τοπογραφων όπως τα ψηφιακα συτηματα,gps,χαρτες και άλλα τα οποία τα κάνουν κυρίως αυτοί.Ακόμη προβληματίζομαι γιατί ακουω πολλες φορες για κορεσμό των πολιτικών αφού ειναι πάρα πολλοί σε αριθμό και έχω μπερδευτεί παρα πολυ.Πολλοί συμφοιτητές μου τοπογράφοι έχουν γονείς πολιτικούς ,οι οποίοι τους συμβούλευσαν να γίνουν τοπογράφοι και όχι πολιτικοί.Και τα δύο αντικειμενα μου φαίνονται ενδιαφέροντα οπότε θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η γνώμη σας σχετικά για το τι να διαλεξω,κυρίως για εργασια στο εξωτερικο μιας και στην χώρα μας δεν πολυκινούνται τα πράγματα.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.